Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Περί πολιτικής Πολάκη Του Κ. Γ. Καζανάκη

 Sapios θα έβγαινε έτσι κι αλλιώς! Όσο για τον Πολάκη: μας ενοχλεί όχι γι' αυτό που λέει, αλλά για το πως το λέει! Ο Ξανθός που το λέει όπως "πρέπει" παίρνει συγχαρητήρια από την αντίδραση, γιατί αυτό που λέει δεν ακούγεται! Άρα για τον Άδωνι, Χρηστος Αλεξοπουλος, να πιστώσουμε ένα 2% από το ποσοστό της Ν.Δ.; Εκεί "έχουμε" καταντήσει, ως κοινωνία εννοώ, και εν πολλοίς: να επιβραβεύεται ο ακροδεξιός Άδωνις για ό,τι λέει και για τον τρόπο που το λέει, και να καταδικάζεται ο Πολάκης από μεν τους φίλους για τον τρόπο του, από δε τους αντιπάλους και για τα δύο! Το λες (και) κατάντια! δική μας εννοώ, των άλλων είναι δεδομένη. Όταν σε πολεμούν με ναπάλμ, δεν απαντάς με ανθοδέσμες, ούτε ραίνεις τους ταξικούς σου εχθρούς με άνθη! Αν το κάνεις παίζεις το παιχνίδι τους. Οι πολλοί που έχουν υποφέρει στο πετσί τους από τη δικτατορία της Δεξιάς, ξέρεις τι λένε στον Παυλή; Γερά, γερά, με τσαμπουκά! και πολύ καλά κάνουν! Και δεν κατάλαβα, εμείς γιατί θα πρέπει να συμπλέουμε με την αντίδραση σε ένα, έστω, πράγμα; γιατί γυρίζουμε το όπλο μας στο πλάι,  στον σύντροφο, αντί να σκοπεύουμε μπροστά, ε; Ξυπνάτε, ήδη από το μαξιλάρι που κοιμώμαστε λείπουν 14, ολόκληρα, δισ. €, αλλά εμείς τρέμουμε μη βγει ο Πολάκης και το καταγγείλει... άγρια! Ντόιιινγκ!
Χρηστος Αλεξοπουλος ωραία! Ραίνε, λοιπόν, εσυ, με άνθη, μαζί με τον Ξανθό, τους ταξικούς μας εχθρούς να σου δίνουν και συγχαρητήρια, όπως παίρνει (και) το ΚΚΕ. Το κακό είναι ότι το στιλ Ξανθού περνά εντελώς απαρατήρητο -ειδικά όταν τα ΜΜΕ είναι απέναντί σου. Αν τους αναγκάσεις να αναφερθούν σε 'σένα, αυτό γίνεται μόνο με το στιλ Πολάκη, και όχι με εκείνο του Ξανθού. Κι ακόμη κι αν σε κατηγορούν, αυτό συνιστά την αποκαλούμενη αρνητική διαφήμιση, η οποία είναι, τελικά, διαφήμιση! Με το στιλ Ξανθού, απλά δεν υπάρχεις! Και ξέρεις, όταν ο άλλος ακούσει για σκάνδαλο που αποκαλύπτει ο Πολάκης θα στήσει αυτί και θα το ψάξει. Μόνο έτσι, λοιπόν, σπας το τοίχο της απομόνωσης! Το κακό είναι ότι το στιλ του Ξανθού το ακολουθεί, τώρα, η Αξιωματική αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα το fb να έχει πάρει φωτιά: θα έχεις προσέξει,  ότι πολλοί διαμαρτύρονται για την υποτονική, αυτή,  γραμμή αυτή. Για τον τσαμπουκά: είτε μας αρέσει είτε όχι, ο τσαμπουκάς αρέσει σε πολλούς, μα σε πάάάρα πολλούς! Κι αυτοί ενδιαφέρουν την Αριστερά. Και καλώς που αρέσει, γιατί ο Έλληνας πιστεύει ότι ο τσαμπουκάς δεν είναι ένας αλήτης, αλλά ένας που δυναμικά υποστηρίζει το δίκιο του λαού και την αλήθεια. Αυτό, βέβαια, γιατί προσέχει (και) το τι λέει ο Παυλής, το οποίο δεν το πετά έτσι, αλλά το αποδεικνύει! Συμπερασματικά θα έλεγα ότι ο πολίτης στηρίζει το στιλ Πολάκη για ολ' αυτά, ενώ αποδοκιμάζει τους ”ευγενικούς" με γραβάτα και μανικετόκουμπα, γιατί ξέρει πως του λένε ψέματα με γλυκό τρόπο. Μπαίνει, δηλαδή, στην ουσία και κρίνει, αντίθετα από "εμάς" που βάζουμε το "φαίνεσθαι" μπροστά από το "είναι"! Τελικά έχει σημασία το τι λέω, ή πώς το λέω (εννοείται ότι, π.χ., δεν 'βρίζω). Εκεί είναι που καταλήγουν όλα αυτά...


Θεοχάρης Μπάρμπας ο Παυλής σας πειράζει πολύ για τρεις κυρίως, ενεργειές του:
1. Έστησε το ΕΣΥ στα πόδια του, το ΕΣΥ που τώρα μας σώζει κι εσείς θέλατε να το κατεδαφίσετε,
2. Έβγαλε στη φόρα το γιγαντιαίο σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας, και ειδικά εκείνο της Novartis, και,
3. Έκλεισε την πόρτα στους κλινικάρχες.
Κι επειδή αυτά δεν μπορείτε να τα καταγγείλετε γιατί θα χάσετε ψήφους, του επιτίθεστε προσωπικά γιατί... καπνίζει και γιατί τα λέει... απότομα! Για την ταμπακιέρα όπως, άλλωστε, το συνηθίζετε, κουβέντα! Ρητά, αποφθέγματα, χρησμοί, προφητείες, απειλές, εκφοβισμοί, ψέματα, εξαπάτηση, fake news, υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρήθηκαν, κι όλα τα βάρη στον λαό, για να πλουτίζει συνεχώς εις βάρος του η ελίτ: 30 εκ. € σε κλινικάρχες για τεστ που στα δημόσια νοσοκομεία θα στοίχιζαν 6 μόνον, 80 εκ. € στην ιδιωτική εκπαίδευση για μαθήματα της πλάκας όπου ιδιωτικά ΙΕΚ θα επιμορφώσουν απόφοιτους πανεπιστημίων, κατόχους μάστερ και διδακτορικών, 11+21 εκ. € στους καναλάρχες για να λιβανίζουν τη Δεξιά και να θάβουν την Αριστερά, και τα ψίχουλα στον λαό και στους εργαζόμενους για τα μάτια, ενώ από το μαξιλάρι των 37  δισ. € που μάζεψε η... καταραμένη Αριστερά και να τώρα που το χρειαστήκαμε, δεν θα μείνει ούτε... πούπουλο έτσι που το διαχειρίζεστε υπέρ των πλουσίων και κατά του λαού που το μάζεψε με τον κόπο και τον ιδρώτα του! Έλα σου, όμως, που ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι και θα φύγετε νύχτα και με τις πέτρες! και ποιες πέτρες, οι Χιώτες σας πήραν στο κατόπι με τις καραμπίνες και τα σκάγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου