Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Για τους μωρόπιστους Του Νίκου Μολδοβανίδη

Άκου φιλαράκι

12-05-2020 06:57
του Νίκου Μολδοβανίδη
Άκου φιλαράκι
-Σε θυμάμαι χρόνια τώρα να είσαι από την απέναντι μεριά. Δεν βγαίνει νόημα να επιμένεις να είμαστε απέναντι, ενω θα έπρεπε να είμαστε εδώ ο ένας στο πλευρό του άλλου. Δεν φταίω εγώ όμως που το έχεις στο αίμα σου να πηγαίνεις πάντα απέναντι. Και αν είχες δίκιο, να πω έκανα λάθος εγώ. Έλα όμως που στο πέρασμα του χρόνου εσύ ήσουν αυτός που πίστεψε, υποστήριξε λάθος καταστάσεις, τις προβληματικές λύσεις που περιέπλεκαν το πρόβλημα. ΝΑ σου θυμίσω μερικές άστοχες, άκυρες αντιθέσεις σου, κόντρα στην λογική. Θα ξεκινήσω από παλιά.
-Θυμήσου παλιά, πολύ παλιά, που έτρεχες στο νερό του Καματερού.. Στηνόσουν στην ουρά με ολόκληρες νταμιτζάνες για να σου πουλήσει ο Καματερός το θαυματουργό τάχα μου νερό. Σου έλεγα λογικέψου και με κορόιδευες ότι κάνω σαν πουριτανός μεσήλικας. Μέσα στη ζέστη περίμενες το νερό που γιατρεύει «πάσαν νόσον και πάσα...άντε μην το πω». Τι έγινε τελικά; Παρά την υποστήριξη μερίδας του τύπου (ονόματα δεν έχει νόημα να γράψω) η επιστήμη το ανέλυσε και απεφάνθη ότι ήταν επικίνδυνο νερό λόγω ραδιενέργειας. Ένα παιδί πέθανε εξ αιτίας του νερού και της διακοπής της θεραπείας του Ο Καματερός αυτοκτόνησε το 1998.
-Μετά σε θυμάμαι στην Αγία Αθανασία του Αιγάλεω. Έτρεχες με χιλιάδες ευκολόπιστους να διαβάσεις το ανορθόγραφο μήνυμα στο δέρμα της. Κατέθετες και τον «οβολό» σου. Πάντα από κοντά κι εγώ σε προειδοποιούσα, Τίποτα εσύ, απτόητος. Όλα τα ήξερες. Δεν άκουγες την επιστήμη, άκουγες τον Μητροπολίτη. Μέχρι που η δημοσιογραφία αποκάλυψε το σκάνδαλο με το ίδρυμα της «Αγίας» και τα σκελετωμένα γερόντια που φιλοξενούσε αφού της είχαν παραχωρήσει χρήματα και περιουσίες τους. Στο τέλος το κατάλαβες αλλά περίμενες το νέο θαύμα. Τα τραβούσες τα «θαύματα» με μαγνήτη....
-Στην φραπελιά για τον καρκίνο σε θυμάμαι να αλέθεις ελιές στο μπλέντερ. Μόλις είχες γυρίσει από το κυνήγι του «μπλε σκορπιού» στην Κούβα. Τζίφος εκεί η δουλειά, τουλάχιστον πέρασες καλά στο ταξίδι. Όταν όμως η Δρούζα σου έκανε μισή ώρα εκπομπή με διαλυμένα σε νερό φύλλα ελιάς....βρήκες το νέο σου μύθευμα. Λαός από εδώ, ιατρική κοινότητα από την άλλη, εσυ πάντα στο λάθος μέρος. Φραπελιά έλεγες και γέμιζαν τα μάτια σου ψεύτικες ελπίδες..
-Πέσανε οι δίδυμοι πύργοι από την αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη. Σιγά μην το πίστεψες. Η ίδια η CIA τους έριξε και μάλιστα είχε ειδοποιήσει τους Εβραίους να μην πάνε εκείνη την μέρα στους πύργους. Βούτυρο στο ψωμί σου οι θεωρίες συνωμοσίας. Τα μυρίζεσαι κάτι τέτοια από μακρυά εσύ. Ειδικά αν περιέχει η κάθε θεωρία και Εβραίους. Η αδυναμία σου. Δεν ξεχνάω τον Σώρρα που κι αυτόν τον πίστεψες, έστω για λίγο. Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά φιλαράκο.
-Έχεις τσιμπήσει πάλι στο παραμύθι και διαδίδεις ότι ο ιός είναι μούφα και οι νεκροί είναι ψεύτικοι. Άκου όμως φιλαράκο... Ως εδώ. Τώρα δεν κάνεις κακό στον εαυτό σου. Τώρα κάνεις κακό και μας σκοτώνεις όλους με την αδιαφορία σου και την δήθεν «ξερολία» σου. Πρόσεχε λοιπόν τις κινήσεις σου. Θα είσαι ο ένοχος.
Καλή εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου