Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Για το προσφυγικό Του Ανέστη Κιούλπαλη

Πίστεψες ότι για τα χάλια σου, φταίνε οι συφοριασμένοι ξένοι και όχι οι δυνατοί αυτού του κόσμου. Οπως πολύ παλιά πίστεψες ότι για όλα τα δεινά σου, έφταιγαν οι Εβραίοι.
Υστερα πίστεψες ότι τους φέρνει η κ. Τασία... Και αφού έφυγε η κ. Τασία, πίστεψες ότι τους φέρνει ο ίδιος ο Τσίπρας ...για να πάρει το Νόμπελ. Ξέχασες ότι τότε οι προσφυγικές ροές ηταν πολλαπλάσιες χωρίς να εχουμε τα σημερινά αδιέξοδα. Ξέχασες πως τότε είχες αγκαλιάσει αυτους τους ανθρώπους και δεχόσουν συγχαρητήρια από όλο τον πολιτισμένο κόσμο. 
Πίστεψες ότι ο Σόρος τους χρηματοδοτεί για να καταστρέψει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό από προσώπου γης, ...γιατί ετσι! Ποιος μεγαλοεπενδυτής κάνει οτιδήποτε αν δεν του αποφέρει κέρδος; 
Τώρα πιστεύεις ότι τους στέλνει ο Ερντογάν. Πάει δηλαδη ο Ερντογάν και τους πείθει να εγκαταλείψουν βωμούς και εστίες, και αυτοί πείθονται να εγκαταλείψουν τα πάντα και να εισβάλουν στην Ελλάδα για χάρη του! 
Ποτέ θα καταλάβεις ότι τους πρόσφυγες τους δημιουργεί η πείνα, ο πόλεμος, η καταστροφή και ο θάνατος που φέρνουν οι συγκρούσεις συμφερόντων των δυνατών σε χώρες που βρίσκονται σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο; 
Η διαχείρηση αυτών των ανθρώπων αλλάζει από χώρα σε χώρα. Άλλες σέβονται το διεθνές δίκαιο και άλλες έχουν διολισθήσει σε αντιδημοκρατικές και εθνικιστικές πολιτικές. Κλείνουν τα σύνορα κατά παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης και απωθούν τους πρόσφυγες εκτος του εθνικού τους εδάφους. 
 Σήμερα ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί για να εκβιάσει την ΕΕ, αλλα και να πιέσει την Ελλάδα που βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να επιβάλει την νομιμότητα (τήρηση των συμφωνιών) ουτε προς την ΕΕ ουτε προς την Τουρκία. 
Ο Ερντογάν δημιουργεί την ένταση εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ξεριζωμένοι ηταν και ειναι θύματα. Δεν ειναι εισβολείς. Δεν απειλούν την χώρα. Ειναι οικογένειες με μικρά παιδιά. Δεν θέλουν καν να παραμείνουν εδώ. Θέλουν να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη. 
Εισβολη ηταν οι βόλτες του Orouc Reis στο Αιγαίο. Τότε ομως πίστεψες πάλι την προπαγάνδα που σε καθησύχαζε ότι παρασύρθηκε από τους ανέμους. Δεν ζητούσες από τις ένοπλες δυνάμεις να φυλάσσουν τα σύνορα, όπως τώρα με τους αδύναμους.
Ο φόβος και το μίσος που με μαεστρία σε πότισαν συστηματικά τα ΜΜΕ σε έχουν κυριολεκτικά αποκτηνωσει. Το δηλητήριο του ρατσισμού έχει μολύνει την ελληνική κοινωνία.
Πατριωτισμός δεν ειναι να πνίγεις γυναικόπαιδα σε βάρκες. Πατριωτισμός δεν ειναι να μισείς τον ξένο. Πατριωτισμός ειναι να υπερασπίζεσαι την πατρίδα από εχθρικές δυνάμεις που απειλούν να καταλάβουν εθνικό έδαφος. Να υπερασπίζεσαι βωμούς και εστίες μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος. 
ΥΓ. Όταν η υπεύθυνη κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα και στα εθνικά θέματα σκέψου ότι η Τουρκία πάντα περιμένει ευκαιρία να διεκδικήσει αυτά που θεωρεί δικά της συμφέροντα. Το προσφυγικό ειναι διεθνές θέμα. Διέπεται από το διεθνές δίκαιο και ειναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων να υποβαθμιστεί σε ελληνο-τουρκική διαφορά. 
Ουτε βέβαια ειναι έξυπνο αυτό που ακούγεται τελευταία για εποικισμό ακατοίκητων νησιών αποκλειστικά από πρόσφυγες. Εκτος από ρατσιστικό και παράνομο, ειναι και βλακώδες. Σε ποιον θα ανήκουν αύριο αυτά τα νησιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου