Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ένας διάλογος Συμμετοχή Κ. Γ. Καζανάκης


Thanasis Derdemezis Νίκος Γεωργακόπουλος Τα Ζάππεια του Σαμαρά ήταν προεκλογικά προγράμματα και μπορούν να συγκριθούν μόνο με το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Τα Ζάππεια του Σαμαρά είχαν ανεδαφικά στοιχεία μέσα τους αλλά ήταν εντός του πλαισίου των συμφωνιών και των προγραμμάτων (μνημονίων) προτείνανε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων αλλά δεν κάνανε λόγω για κατάργηση κλπ. πέραν τούτου όταν δεν έγιναν αποδεκτά από τους εταίρους και δανειστές αποσύρθηκαν δεν φτάσαμε σε δημοψηφίσματα και κλεισίματα τραπεζών, τώρα πως το αξιολογείτε ως μεγαλύτερη υπερβολή πραγματικά δεν ξέρω... Ο Τσίπρας προσωπικά έκανε λόγο για Μερκελιστές Μνημονιακούς κλπ και πολλά μεγαλοστελέχη χρησιμοποιήσαν τους όρους που προανέφερα, σας παραθέτω τον παρακάτω σύνδεσμο ως δείγμα: https://www.tovima.gr/2012/02/20/politics/al-tsipras-aytoi-poy-mas-kybernoyn-den-einai-toso-ellines/?fbclid=IwAR1XTl3LAy79dDW3KVI_Y6q4O8m0C0-5GrquqqgbTeTF-EIdydsGN-71OmI
στο οποίο ο Τσίπρας ο ίδιος έλεγε πως αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι και τόσο Έλληνες... Δεν υπήρξε ποτέ πιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα από τη περίοδο του δημοψηφίσματος και γενικότερα και ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση ο Τσίπρας, πάντοτε δημιουργούσε πόλωση και εθνικό διχασμό, μην ξεχάσουμε ατάκες τύπου: "'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Ο κ. Αντώναρος μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά δεν βρίσκετε πλέον στη ΝΔ, αν παραθέσω τι έχουν πει οι πρώην σύντροφοι (Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης κλπ) για τον Τσίπρα δεν θα τελειώσουμε ποτέ... Αυτό που θέλω να πω είναι πως σωστά θέτετε το ερώτημα που θα φτάσουμε; Και εγώ ξέρετε πως είμαι υπέρ της πολιτικής και εθνικής συνεννόησης, όμως νομίζω πως και θέτετε το ερώτημα με μεγάλη χρονική καθυστέρηση ετών και προς τη λάθος πλευρά. Ακόμα και αυτή η εσωτερική ένταση που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, προέκυψε από λάθος μικροπολιτική αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπάθησε να διορθώσει ο κ. Τσίπρας με καθυστέρηση, αλλά και πάλι ανεπιτυχώς λόγω των πολλών παραφωνιών και απόψεων που έχει το κόμμα σας... Γενικότερα αν δεν αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν μπορεί να αντιπολιτεύεται με λαϊκισμό και όρους του παρελθόντος, πριν το 2015 και πριν κυβερνήσει, δεν βλέπω πως θα μπορέσει να υπάρξει εξομάλυνση στη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Άποψη μου είναι πως αυτό δεν βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο να επανέλθει στη διακυβέρνηση ούτε στο να ασκεί χρήσιμη αντιπολίτευση, το οποίο δεν είναι καλό συνολικά για το πολίτευμα και τη δημοκρατία μας, αλλά είναι κάτι στο οποίο δεν μου πέφτει λόγος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει και ο λαός θα κρίνει.
· 
Thanasis Derdemezis Τριαντάφυλλος Λιάπης κοιτάχτε εγώ δεν αμφισβήτησα πως ο κ. Τσίπρας κέρδισε δημοκρατικότατα τις εκλογές, όπως έκαναν και όλοι οι Πρωθυπουργοί μετά τη πτώση της Χούντας, αυτό όμως δεν είναι απάντηση στο τι έγινε με το δημοψήφισμα, του οποίου το ερώτημα όταν φτάσαμε στην ημέρα διεξαγωγής δεν υπήρχε πλέον, καθότι η πρόταση Γιούνκερ για την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος (μνημονίου) είχε αποσυρθεί από το τραπέζι, άρα επί της ουσίας ψηφίζαμε επί κενού τεχνοκρατικά αλλά με ουσιαστικό διακύβευμα τη παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, για αυτό τον λόγο όταν ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε το Όχι σε Ναι, βρέθηκε πλέον να διαπραγματεύεται ένα τρίτο πρόγραμμα (μνημόνιο)... Η ΝΔ δεν διοργάνωσε κανένα συλλαλητήριο, σε κάποια από αυτά παραβρέθηκαν στελέχη και πολιτευτές, σε κανένα ο Μητσοτάκης, αυτό είναι η αλήθεια και καλό είναι να μην τη διαστρεβλώνουμε, αν έχετε κάποια απόδειξη για το αντίθετο παρακαλώ να τη παραθέσετε... Σε αυτό που λέτε για τη παράδοση του Μαξίμου από τον Σαμαρά έχετε δίκιο, βέβαια δεν είναι δείγμα δημοκρατίας, αλλά μάλλον προσωπικών τρόπων και ευγένειας, να δώσουμε βέβαια ένα ελαφρυντικό στον κ. Σαμαρά πως ανετράπει από την εξουσία με αφορμή την εκλογή Προέδρου και πιθανά είχε μια προσωπική πικρία... Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος του, δεν το δικαιολογώ και θα πρέπει να απολογείται για αυτή του τη στάση ο ίδιος.

Τριαντάφυλλος Λιάπης Thanasis Derdemezis αν ασχολειστε , ανατρέξτε σε non paper της εποχής για τα συλλαλητήρια. Δικαίωμά της ήταν να τα κινήσει υπόγεια, αλλά να μην κρυβόμαστε. Η ερωτηση στο δημοψήφισμα ήταν σαφής για το σχέδιο Γιούνκερ και δεν εξωραΐζω. Ο Σαμαράς ήταν, είναι και θα είναι ένα κακομαθημένο κολεγιόπαιδο, αν συνεχίσουμε στην επόμενη θα σας πω πως έτρωγε η Κηφισιά για 10 μέρες. Φυσικά είναι θέμα δημοκρατίας. Ο Παυλόπουλος, δεξιός ων, παρότι είναι χολωμένος με όσα έγιναν από τον Μητσοτακη, κρατάει επίπεδο. Μην ξεχνάτε τα άδεια ταμεία και πως επιβίωσε η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Γράψατε πολλά αλλά πολύ λίγα σχετίζονται με τη συζήτηση που γίνεται. Εσείς αναφέρεστε στο ποιο κόμμα ήταν καλύτερο στη διακυβέρνηση και συγκρίνετε ανόμοια πράγματα και ανόμοιες χρονικές περιόδους. Αν θέλετε να συγκρίνετε θα πρέπει να συγκρίνετε επί ίδιων χρονικών περιόδων και σε όλα τα ζητήματα στα οποία αναφερθήκατε αν συγκρίνετε τα στοιχεία μεταξύ διακυβέρνησης των πρώτων 8 μηνών του κ.Τσίπρα με τους πρώτους 8 μήνες του κ. Μητσοτάκη, μάλλον θα είναι μια σύγκριση που δεν σας συμφέρει. Όταν ολοκληρώσει η τωρινή Κυβέρνηση τη θητεία της και μπορούμε να συγκρίνουμε επί ίδιας χρονικής περιόδου αν θέλετε να ξανακάνουμε τη συζήτηση αυτή. Τώρα σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, σωστά τοποθετηθήκατε επί των συλλαλητηρίων, λάθος επί της στάσης του κ. Μητσοτάκη, παραθέτω τις εξής βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις πολύ πριν τις εκλογές: 1) https://www.youtube.com/watch?v=GY6kbqeWqyY 2) https://www.youtube.com/watch?v=6rtkJ-ejmRs για του λόγου το αληθές.

Thanasis Derdemezis Τριαντάφυλλος Λιάπης Και ασχολούμαι και παρακολουθώ πολύ στενά και προσεκτικά το τι συμβαίνει και τι όχι, όταν υποστηρίζουμε κάτι φέρουμε και την ευθύνη της απόδειξης. Είπατε κάτι το οποίο δεν είναι αληθές, η ΝΔ δεν διοργάνωσε ποτέ συλλαλητήριο, εσείς είστε αυτός που θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικό που να αποδεικνύει το αντίθετο όχι εγώ. Η ερώτηση στο δημοψήφισμα ήταν η εξής: Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
- Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ
- Εγκρίνεται/ΝΑΙ Τώρα αν αυτό σας φαίνεται σαφές εσάς τι να πω. Σε όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα είναι όπως έγιναν, όταν έγινε το δημοψήφισμα δεν υπήρχε πλέον αυτή η πρόταση, ψηφίζαμε χωρίς ερώτημα. Το μόνο σαφές ήταν το διακύβευμα της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη. Δικαίωμα σας η άποψη για τον κ. Σαμαρά δεν τη συμμερίζομαι προφανώς. Γενικά το πρώτο εξάμηνο της "περήφανης διαπραγμάτευσης" και των αποτελεσμάτων της δεν νομίζω να τα ξεχάσει κανείς ο οποίος το βίωσε.

Τριαντάφυλλος Λιάπης Thanasis Derdemezis συμφωνούμε ότι το ερώτημα δεν ήταν μέσα ή έξω από την Ε.Ε.; Έγραψα για non paper. Αν δεν σας ικανοποιεί, ανατρέξτε στα συστημικά μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά για τη θέση της ΝΔ. Δεν έχει κανείς λόγο να ξεχάσει το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ούτε έχει λόγο να ξεχάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έριξαν τη χώρα στα βράχια, έτσι ήρθαν και τα μνημόνια. Ούτε έχει λόγο να ξεχάσει τα περίπου 500 εκ. ευρώ που χρωστάνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για τον Σαμάρα συμφωνείτε με τη γνώμη μου ή όχι, υπάρχει το γεγονός ότι δεν παρέδωσε. Εγωισμός ή αλητεία;

Thanasis Derdemezis Τριαντάφυλλος Λιάπης Συμφωνούμε πως το ερώτημα που έθεσε η τότε ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτό που παρέθεσα επακριβώς, διαφωνούμε για το αν ήταν σαφές για τους Έλληνες πολίτες, μάλλον δεν καταλάβατε ότι είχε αποσυρθεί αυτή η πρόταση από τη πλευρά των ευρωπαίων όταν έγινε η διεξαγωγή. Σίγουρα διαφωνούμε για τον αν το διακύβευμα ήταν επί της ουσίας η παραμονή μας στην Ευρώπη. Βλέπετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει μόνο η δική μας αντίληψη αλλά και όλων των υπόλοιπων κυβερνήσεων. Γράψατε για non paper αλλά δεν το παραθέτετε, να κάνω εγώ τη δουλειά και να ψάχνω ανύπαρκτα non paper για να υποστηρίξετε εσείς το λανθασμένο επιχείρημα σας, δεν το βλέπω να συμβαίνει. Να το πείτε στον κ. Τσίπρα πως δεν έχει λόγο να ξεχάσει το πρώτο εξάμηνο, που δήλωσε mea culpa για το δημοψήφισμα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt μετά από κάποιο καιρό, (παραθέτω σχετικό άρθρο από το iefimerida: https://www.iefimerida.gr/news/424421/tsipras-mea-culpa-dimopsifisma-apotheonei-merkel-dikaionei-georgioy?fbclid=IwAR2Y7-HCspDOZmpebOq-wizgS-Ov5g9vMMq5sos3zBZgGBuYNTICDGtuEzM, καθώς και στους απεμπολισμένους συντρόφους που τώρα τον βρίζουν (Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου κλπ). Φυσικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευθύνες των κυβερνόντων κομμάτων και όπως τους αναλογούν για το ότι φτάσαμε στη περίοδο της κρίσης, φαντάζομαι πως για να ξαναέβγαλαν τη ΝΔ Κυβέρνηση με αυτοδυναμία, έκριναν πως το μερίδιο ευθύνης της δεν είναι και τόσο μεγάλο, ούτε πως η οικονομική διαχείριση του κόμματος υπήρξε μεμπτή, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο έχετε πάρει ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών και πολιτευτών. Για τον Σαμαρά συμφωνώ πως ήταν λάθος του που δεν παρέδωσε το Μαξίμου, διαφωνώ για τον λόγο τον οποίο το έκανε δεν ήταν εγωισμός ή αλητεία, ήταν πικρία. Διαφωνώ για το πως κρίνατε συνολικά τον χαρακτήρα του ανδρός στο δεύτερο σχόλιο σας: "Ο Σαμαράς ήταν, είναι και θα είναι ένα κακομαθημένο κολεγιόπαιδο". Νομίζω είμαι σαφής.
· 
Τριαντάφυλλος Λιάπης Thanasis Derdemezis δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε. Χαιρετώ κρατώντας απολύτως όσα παρέθεσα.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis δεν πήγε στα συλλαλητήρια Μητσοτάκης, αλλά πήγαν κάποια... ασήμαντα στελέχη, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς! Αλήθεια, ποιους νομίζεις ότι κοροϊδεύεις; Και το... προδοτικό σύμφωνο των Πρεσπών που έγινε μετά πολύ... πατριωτικό!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis να περιμένουμε, δηλαδή, να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας και τη δυστυχία του λαού της για να συγκρίνουμε; Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! και σε ποιον τομέα θέλεις να συγκρίνουμε τους πρώτους επτά μήνες της κυβέρνησης της Αριστεράς με την κυβέρνηση τη δική σας; Σε όποιον τομέα και σε όποια περίοδο ή Αριστερά διακυβέρνησε με ικανότητα, τιμιότητα και αποτελεσματικότητα! Η κυβέρνηση της Δεξιάς κατήργησε, παραδείγματος χάριν, το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής ως άχρηστο για να καταλάβει μετά από κάμποσους μήνες ότι δεν ήταν καθόλου άχρηστο! Μα αν για το στοιχειώδες αυτό και πολύ σπουδαίο ζήτημα δεν καταλάβατε τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου υπουργείου, τότε τι να πούμε για τα υπόλοιπα; Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: όλοι -μα όλοι!- οι δείκτες της εθνικής μας οικονομίας έχουν πάρει την κατηφόρα και η ανεργία μαστίζει και πάλι τους εργαζόμενους, αφού επενδύσεις μηδέν! εσείς δεν λέγατε ότι την πρώτη εβδομάδα θα έμπαιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό; Έχετε επιτεθεί στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους και στις νέες, στους αγρότες, στους μικροεπαγγελματίες, στη μεσαία τάξη, και <φυσικά> στους πιο φτωχούς που τους κόψατε όλα τα επιδόματα! Έχετε βάλει αυξήσεις στο ρεύμα 20% και στον ΕΝΦΙΑ, αφού αυξάνετε τις αντικειμενικές. Εννέα στους δέκα επαγγελματίες θα πληρώσουν περισσότερα στα ασφαλιστικά τους ταμεία, και 9 στους 10 συνταξιούχους θα εισπράξουν μικρότερες συντάξεις. Έχετε κατεδαφίσει τα εργατικά δικαιώματα, και δεν αυξήσατε ούτε τον κατώτατο μισθό γιατί λέει αυτά τα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Άρα οι εργαζόμενοι να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αυτό τους λέτε! Περαιτέρω: έχετε εμφανίσει ένα αστυνομικό κράτος, με τους χωροφύλακές σας να δέρνουν αλύπητα και να ξεβρακώνουν τις νέες στη μέση του δρόμου. Μπουκάρετε σε σπίτια, στέλνετε τους ενοίκους τους στο νοσοκομείο, σπάτε και αυτοκίνητα! Έχετε ξεκινήσει ένα νέο εμφύλιο με το σκοπιανό, με τα ποδοσφαιρικά, με το προσφυγικό και, τώρα, στη Δικαιοσύνη: οι μαριονέτες σας κατηγορούν την αδέκαστη και άξια εισαγγελέα Τουλουπάκη, μαζί με δύο άλλους άξιους επίσης εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, για σύσταση... συμμορίας! Σε μία κανονική χώρα αυτοί που εμφανίζονται ως κατήγοροι θα είχαν κρεμαστεί ανάποδα στο Σύνταγμα! Παίζετε με τους θεσμούς και αυτό θα έρθει η ώρα θα το πληρώσετε! Ήδη οι Χιώτες σας πήραν με τις καραμπίνες από πίσω! Παραιτηθείτε τώρα πριν κάνατε στην Ελλάδα ανήκεστη βλάβη, πριν διαλύσετε το λαό μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε να το κάνετε, για να σώσετε και το (πολιτικό) τομάρι σας! Μην παίζετε με τον λαό, όποιος το κορόιδεψε το πλήρωσε! Είτε ΓΑΠ λεγόταν αυτός, είτε Θεοδωράκης, είτε Λεβέντης, είτε η παραφυάδα σας η Χρυσή Αυγή! Παραιτηθείτε σήμερα, τώρα, να αναλάβει η Αριστερά μήπως προλάβει και περισώσει κάτι. Κάθε μέρα που βρίσκεστε γαντζωμένοι στην εξουσία αγκαλιά με την καρέκλα είναι εις βάρος σας και εις βάρος της πατρίδας και του λαού μας!

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Μα είπα πως σωστά περιγράψατε πως τα συλλαλητήρια δεν τα οργάνωσε η ΝΔ και πως πράγματι σε αυτά μετείχαν στελέχη και πολιτευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Σαμαράς, επίσημα το κόμμα είπε πως όλα τα στελέχη να πράξουν όπως επιθυμούν σε σχέση με τα συλλαλητήρια. Λάθος όμως είπατε πως ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα τη καταργήσει τη συμφωνία και σας παρέθεσα προεκλογικά βίντεο με το τι είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, σας παραθέτω τώρα και τι είπε ο Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Ζάεφ μετά τη εκλογή του στη Πρωθυπουργία:
 https://www.kathimerini.gr/.../mhtsotakhs-h-thrhsh-ths?fbclid=IwAR2vEqp5WSg9Jrna0BjhQM6BrNKzPCowlZHyOpMYou_sgXIEK_KrtLQOAdg, που βλέπετε εσείς διαφοροποιήση; ότι έλεγε προεκλογικά αυτό είπε και έπραξε μετεκλογικά.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Στα τόσα που ανέφερα δεν απάντησες το παραμικρό. Άρα είναι έτσι ακριβώς που τα λέω! Για το Σύμφωνο των Πρεσπών, εσύ σε λίγο θα μας 'πείς ότι την έκανε η... ΝΔ! Καλά, δεν ντρέπεσαι λιγάκι να μας κοροϊδεύεις μέσα στα μούτρα μας;

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Συνεχίζετε να λέτε πολλά τα οποία δεν έχουν σχέση με τη συζήτηση την οποία κάναμε με αφορμή το αρχικό σχόλιο του κ. Γεωργακόπουλου. Αλλά θα κάνω μια απόπειρα να συζητήσουμε σε αυτά που θέτετε. 1) Φυσικά και μπορείτε να συγκρίνετε σε όποιο χρονικό σημείο επιθυμείτε, όμως η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα, άρα αν θέλετε να συγκρίνετε τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα διακυβέρνησης Μητσοτάκη (8 μηνών) θα πρέπει να αντιπαραθέσετε τα πεπραγμένα διακυβέρνησης Τσίπρα στην αντίστοιχη χρονική περίοδο (8 μήνες) και όχι του συνόλου των 4,5 ετών. Για να γίνει μια τέτοια σύγκριση θα πρέπει να φτάσει και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως το τέλος της θητείας. 2) Όποιους δείκτες και να πάρετε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 (που είναι η χρονική περίοδος των 8 μηνών διακυβέρνησης Τσίπρα) είναι πολύ χειρότεροι από τους τωρινούς. Η ανάπτυξη ήταν αρνητική -0,8% ενώ τώρα είναι θετική +1%. Η ανεργία ήταν στο 24,8% ενώ τώρα είναι κάτω από 17%. Το έλλειμμα στον προυπολογισμό ήταν στο -7.2% ενώ τώρα υπάρχει πλεόνασμα πάνω από 3%. Το επιτόκιο δανεισμού της χώρας ήταν στο +6.5% ενώ τώρα έχουμε ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη κάτω από +2%. (τα στατιστικά μπορείτε να τα βρείτε στην ΕΛΣΤΑΤ) Ο Αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα της χώρας ήταν πάνω από 800.000 ενώ τώρα είναι κάτω από 10.000. (Του Αριθμούς μπορείτε να του βρείτε στα στοιχεία της Frontex) 3) Βάλτε τώρα στη παραπάνω σύγκριση, το δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls που κόστισαν περίπου 100 δις (Εκτίμηση του κ. Ρέκλινγκ) και το κόστος του τρίτου μνημονίου που έφερε ο κ. Τσίπρας, συν τη πολιτική αναταραχή τον διχασμό στο κόσμο, τις δεύτερες εκλογές, το τεράστιο διπλωματικό κεφάλαιο που δαπάνησε η χώρα στη "περήφανη διαπραγμάτευση" και νομίζω πως δεν είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε έχει σώας τα φρένας για να συμπεράνει το αυταπόδεικτο δηλαδή πως οι 8 πρώτοι μήνες διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι σε τέτοιο βαθμό καλύτεροι από τους αντίστοιχους πρώτους 8 μήνες του κ. Τσίπρα που δεν πρέπει να γίνεται καν σύγκριση. Τώρα τα άλλα που λέτε εσείς δεν είναι επιχειρηματολογία είναι συνθηματολογία, δικαίωμα σας να έχετε αυτές τις απόψεις και την "οπαδικότητα" αλλά δεν εδράζονται σε πραγματικά στοιχεία. Καταλαβαίνω επίσης τη ταραχή σας και την βιασύνη σας να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά σας συνιστώ να εξοπλιστείτε με πολύ υπομονή διότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει νωπή εντολή και πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να εξαντλήσει τη συνταγματική θητεία της. Αφήστε που βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων αν γινόντουσαν πρώρες εκλογές, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, από ότι ήταν στις τελευταίες εκλογές και μπορεί να αντιμετωπίζατε πολύ πιο δύσκολα εσωτερικά ζητήματα.

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Βιάζεστε και εκτίθεστε...
 
Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis στα λόγια μου έρχεσαι: η ΝΔ δεν απεδοκίμασε τα συλλαλητήρια, άρα τα επικρότησε! Και μην κάνεις το μαύρο άσπρο: Πώς από τη θέση: <Κυρ.Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή>, φθάσαμε σε αυτό: <Την ανάγκη συνεργασίας και δημιουργίας της αίσθησης πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι βάρος αλλά ευκαιρία, επισήμανε από το βήμα του Economist ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να μην αμφισβητεί την πρόθεση κανενός πως η Συμφωνία των Πρεσπών «επιτεύχθηκε για καλό σκοπό. Για να ενισχύσει την σταθερότητα στην περιοχή, τις γεωπολιτικές σταθερές έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές» και στάθηκε στην «απαρέγκλιτη τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής» >; Πώς προεκλογικά το ΣτΠ ήταν για καταγγελία, και μετά τις εκλογές έγινε θαυμάσιο, μοναδικό, καταπληκτικό και εξαίσιο, ε; Εκμεταλλευτήκατε ένα εθνικό ζήτημα για να υφαρπάσατε ψήφους,, εξαπατήσατε τους Μακεδονομάχους -όπως και όλους τους Έλληνες-, και εκλεγήκατε! Αυτό, όμως, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά στις επόμενες εκλογές, οι εξαπατηθέντες -που είναι όλοι, σχεδόν, όσοι σας ψήφισαν-, δεν ξεχνούν, και θα σας μαυρίσουν,! Υστερόγραφο: Για τα υπόλοιπα που έθεσα δεν βρήκες κάτι να πεις; Και τι να 'λεγες, ε;

Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis συνεχίζεις να εξαπατάς τον κόσμο χωρίς να ντρέπεσαι: συγκρίνεις τα δύο οκτάμηνα, ξεχνώντας”τι παρελαβε ο καθένας: παραλάβαμε χάος και αναγκαστήκαμε να δανειστούμε 315 εκ. € για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις του Ιανουαρίου του 2015 (αφού είχατε καταληστέψει το Δημόσιο ταμείο και κακοδιοικησει),, και σας παραδώσαμε 37 δισ. € κομπόδεμα, και αυτά για 'σένα είναι... ακριβώς τα ίδια! Οπότε τι να πούμε για τα capital controla που τα επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα όταν σε 11 μήνες εξαγάγατε τα λεφτά σας”(25 δισ. €), η για τα... 100 δισ. € (άλλοι... τουίταραν μεχρι... 500!), αν και το εθνικό χρέος κατέβηκε από τα 326 δισ. € στα 321! Τέτοια να λέτε, να φάτε κι άλλα... σκάγια! Αναρωτιέμαι αν έχετε πράγματι σώας τας φρένας!
 
Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis τι έγινε τελείωσαν τα «επιχειρήματα»και άρχισαν οι προσωπικές επιθέσεις; Γνωστή η χρυσαυγίτικη τακτική! Να ανησυχείς: ο λαός θα σας λιώσει, όπως έλιωσε τη Χ Α, την παραφυάδα σας ντε!

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Εγώ σας είπα πως η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούσαν προεκλογικά και θεωρούν μετεκλογικά τη συμφωνία κακή, λόγω του ότι αναγνωρίζει Μακεδονική Εθνότητα, Μακεδονική Γλώσσα και δημιουργεί προβλήματα στις εμπορικές ονομασίες των προϊόντων της Μακεδονίας μας. Σας απέστειλα βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις του κ. Μητσοτάκη προεκλογικά που λέει ακριβώς αυτό, τονίζοντας πως θα κάνει ότι μπορεί να αποτρέψει τη συμφωνία, αλλά πως αν ψηφιστεί θα είναι υποχρεωμένος να τη τηρήσει σας απέστειλα το τι είπε ο ίδιος στον Πρωθυπουργό κ. Ζαέφ μετεκλογικά το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο και εσείς λέτε πως έρχομαι στα λόγια σας. Σε ποια υπόλοιπα δεν απάντησα τα οποία δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας σας; Στο ότι στα σοβαρά ισχυριστήκατε πως αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ ενώ το πρώτο πράγμα που έκανε η Κυβέρνηση ήταν να τον μειώσει 30% στις μικρές περιουσίες, 20% στις μεσαίες και 10% στις μεγάλες; Στο ότι στα σοβαρά ισχυριστήκατε πως αύξησε η κυβέρνηση το ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που η αγορά ενέργειας έχει απελευθερωθεί; Αν σας φαίνεται ακριβή η ΔΕΗ την οποία χρεοκοπήσατε μέσα στη θητεία και τη διέσωσε ο κ. Χατζηδάκης, απλά αλλάξτε πάροχο είναι η απάντηση. Στο ότι σοβαρά ισχυριστήκατε πως εγκαθιδρύθηκε αστυνομικό κράτος, επειδή εφαρμόζεται ο νόμος για όλα και για όλους και δεν υπάρχουν άβατα στα Εξάρχεια και στα πανεπιστήμια πλέον; Στο ότι στα σοβαρά ισχυριστήκατε πως θα έπρεπε να κρεμαστούν στο Σύνταγμα οι Κυβερνόντες για την υπόθεση Νοβάρτις την ώρα που έχουν αθωωθεί όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι που εμπλέξατε και έχει βρεθεί ο πρ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορούμενος για σκευωρία και σύσταση παραδικαστικού κυκλώματος με τα άλλα πρόσωπα που αναφέρατε; Στο ότι στα σοβαρά ισχυριστήκατε πως η Κυβέρνηση επιτίθεται στη κοινωνία και δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα, και πως θα φύγουν νύχτα, κυνηγημένοι και θα τρώνε και άλλα σκάγια την ώρα που σε όλες τις δημοσκοπήσεις τρώτε από 13-19 μονάδες στη πρόθεση ψήφου, 20-25 μονάδες στη καταλληλόλητα του Πρωθυπουργού, 90% θετική ψήφο στη ΝΔ στους χειρισμούς στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, 63% αρνητική ψήφο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστε αν εσείς έχετε τσακωθεί με τη λογική και τη πραγματικότητα εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης μας παραθέτω πραγματικά δεδομένα και αντικειμενικά στοιχεία και εσείς παραθέτετε τη φαντασιοπληξία σας και συνθηματολογία. Μην εκτίθεστε άλλο.

Νίκος Γεωργακόπουλος Thanasis Derdemezis Άστο τώρα που παραδέχεται κι αναγνωρίζει Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική Γλώσσα. Κι είναι η Συμφωνία κακή. Τότε γιατί η ΝΔ θα την "τηρήσει και θα την τιμήσει;" Γιατί δεν την καταγγέλει μονομερώς; Όσο για την Μακεδονική Γλώσσα την έχουμε αναγνωρίσει από το 1957. Κι οι γλωσσολόγοι έχουν καταλήξει ότι είναι γλώσσα.
Ο Παύλος Μελάς έτσι την αναφέρει. Κι η Πηνελόπη Δέλτα στα "Μυστικά του Βάλτου" βάζει έναν απ' τους ήρωες της να αφηγείται. "Τον είδαμε που πλησίαζε κι επειδή δεν ξέραμε τι ήταν τον χαιρετίσαμε στα βουλγάρικα, στα ελληνικά και στα μακεδονίτικα". Όσον αφορά την πολιτική στις μέρες μας η "κακή" συμφωνία απέτρεψε την δορυφοριοποίηση των Σκοπίων απ' την Τουρκία.
Μη σπαταλιέσαι δεν αξίζει τον κόπο.

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Σας το είχα πει εξαρχής πως η σύγκριση επί ίδιας χρονικής περιόδου δεν σας συμφέρει και πως αν θέλετε να τη κάνουμε συνολικά να περιμένετε να ολοκληρώσει τη θητεία της η τωρινή Κυβέρνηση και να το ξανασυζητήσουμε. Εσείς επιμείνατε σας παρέθεσα τα πραγματικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Frontex και αρχίσατε τις δικαιολογίες πως παραλάβατε χάος. Ε σας πληροφορώ πως σε όλους τους δείκτες παραλάβατε καλύτερη κατάσταση αλλά με το 6μηνο της περήφανης διαπραγμάτευσης καταφέρατε να τους χειροτερέψετε με τα αποτελέσματα 8μηνου που σας παρέθεσα, αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια. Σε τελική ανάλυση δεν σας ανάγκασε κάνεις να παραλάβετε, εσείς προκαλέσατε πρόωρες εκλογές, εσείς ανακόψατε τη πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, εσείς δεν δεχθήκατε να ολοκληρώσετε το 2ο μνημόνιο, εσείς χρεοκοπήσατε τη χώρα και κλείσατε τις τράπεζες, εσείς οδηγήσατε τη κοινωνία σε διχασμό και αλληλοσπαραγμό για να κάνετε στο τέλος τη κωλοτούμπα σας, εσείς φέρατε και εφαρμόσατε το τρίτο μνημόνιο, εσείς είχατε τις αυταπάτες . Τα όποια θετικά αποτελέσματα έχετε να επιδείξετε μετά από 4,5 χρόνια οφείλονται στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος, το οποίο καθυβρίζετε, όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του τις χρεώνετε στους ξένους και τα θετικά θέλετε να τα καρπωθείτε. Σας κατάλαβε ο λαός και σας έστειλε εκεί που πρέπει, συνεχίστε έτσι εσείς και θα δείτε πόσο εύκολα γυρνάτε σε μονοψήφια ποσοστά.

Thanasis Derdemezis Κωνσταντίνος Καζανάκης Ακούστε προσωπικά σε όλη τη συζήτηση σας μιλάω στο πληθυντικό και επιχειρηματολογώ με ντοκουμέντα και στοιχεία τα οποία σας τα παραθέτω δεν τα φαντάζομαι όπως εσείς. Εσείς μου μιλάτε στον ενικό λες και με ξέρετε από εχθές, τρεις φορές μου έχετε πει ότι κοροϊδεύω τον κόσμο και πως πρέπει να ντρέπομαι και τώρα με αποκαλείτε και Χρυσαυγίτη. Τολμάτε στα σοβαρά να λέτε πως δεν έχω εγώ επιχειρήματα και περνάω σε προσωπικές επιθέσεις; Το λάθος δεν είναι δικό σας είναι δικό μου, που δαπάνησα τόση ώρα να συζητάω μαζί σας.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis α, δεν κυβερνούσατε εσείς για καμιά σαρανταριά χρόνια, ε; και δεν βουλιάξατε εσείς το κράτος, αλλά η... Αριστερά, που σας παρέδωσε 37 δισ. € κομπόδεμα, ενώ εσείς δεν παραδώσατε ούτε μιά πλάκα σαπούνι στου Μαξίμου, από τήν πολλή ληστεία του δημόσιου ταμείου και την κακοδιοίκηση! Και δεν αμφισβήτησες τους αριθμούς που παρέθεσα, άρα πράγματι αναγκαστήκαμε να δανειστούμε 315 εκ. € τον Ιανουάριο του '15, για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις! Μας χώσατε στα μνημόνια, κουβαλήσατε και το ΔΝΤ (προδώσατε, μ' άλλα λόγια την πατρίδα στους φίλους σας δανειστές-δυνάστες μας με το δι' εσάς αζημίωτο), προδώσατε και την Κύπρο, και τώρα ζητάτε και τα ρέστα! Και με απάτη κλέψατε την ψήφο του λαού μας (ενός μικρού μέρους του δηλαδή), υποσχόμενοι... τον ουρανό με τ' άστρα, και τώρα τρέχετε να αποφύγετε τα σκάγια από τις καραμπίνες! Είχα γράψει ότι ο λαός μας θα σας πάρει με τις πέτρες, και ομολογώ πως έκανα λάθος: με τα όπλα σας πέταξαν στη θάλασσα οι Χιώτες! Και ναι, θα προκαλέσουμε και πάλι εκλογές, για να ξανα-σώσουμε την Ελλάδα και τον λαό μας από τα νύχια σας! Και δεν ντρέπεσαι να μιλάς για το τρίτο μνημόνιο, όταν το ψηφίσατε και με τα δυό σας χέρια, ή πάσχετε από σχιζοφρένεια; Και μήπως μετά ο λαός μας με εθνικές εκλογές ενέκρινε όλες, ανεξαιρέτως, τις αποφάσεις μας για το πρώτο εξάμηνο του '15, που γκαρίζετε, ε; Και έχετε μείνει εκεί, για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια δεν βγάζετε τσιμουδιά, γιατί δεν έχετε τι να 'πείτε! Χάνοντας και το πρώτο εξάμηνο του '15, δεν έχετε να πείτε το παραμικρό για τη θητεία μας, για την οποία μας συγχαίρει όλος ο κόσμος! Και όταν εκλεγήκατε (όπως εκλεγήκατε), αρχίσανε να φτύνουν τη χώρα παγκοσμίως: ούτε στη σύσκεψη για το Λιβυκό δεν σας κάλεσαν, ενώ κάλεσαν το... Κογκό! Μας έχετε κάνει ρεζίλι παγκοσμίως, και έχεις τη μούρη και μιλάς κιόλας! Στα μονοψήφια ποσοστά (και βγάλε) θα πάτε εσείς, που θα τις αρπάξετε κιόλας, τα σκάγια ήταν μόνο η αρχή! Και τολμάς να μιλάς για διχασμό, ενώ εσείς δημιουργήσατε και τον μεγάλο Διχασμό, και τον Εμφύλιο και, σήμερα, συνεχίζετε: διχασμός με το σκοπιανό, εμφύλιος με το προσφυγικό, διχασμός στη Δικαιοσύνη, ακόμη και στο ποδόσφαιρο! Η Αριστερά, αντίθετα, ενώνει τον λαό: προτείναμε δικό σας για ΠτΔ! Εμείς πήραμε μεγάλες πατριωτικές αποφάσεις, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ήρθαμε σε σύγκρουση με την ελίτ, είχαμε απέναντί μας σχεδόν όλο το σύστημα των media, και χάσαμε μόνο τρεις μονάδες! Καταλαβαίνεις, τώρα, πόσο θα πάρουμε τις επόμενες εκλογές! Αυτό που σας συνιστώ: μην κατεβείτε κσθόλου στις επόμενες εκλογές, για να γλιτώσετε την πίσσα και τα πούπουλα!
 
Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis αναμενόμενη η άτακτη υποχώρηση ελλείψει απαντήσεων και επιχειρημάτων, με πρόφαση τον... ενικό! Και ποιος σε ειπε χρυσαυγίτη; αν έτσι αισθάνεσαι, να οικτίρεις τον εαυτό σου, και να μην ψαχνεις να φορτώνεις τα κουσούρια σου στους άλλους!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Thanasis Derdemezis για το Σύμφωνο των Πρεσπών: τελικά η γλώσσα και η εθνότητα είναι παρονυχίδες, ή είναι εθνική υπόθεση την οποία ξεπούλησε η Αριστερά; Γιατί τότε γκαρίζατε γι' αυτά και τώρα θα τιμήσετε και θα τηρήσετε το... προδοτικό ΣτΠ; Πάτε καλά, ή πάσχετε από σχιζοφρένεια βαρύτατης μορφής; Για τον ΈΝΦΙΑ: τα 'χεις μπερδέψει: ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόγραμμα για 30% μεσοσταθμικά με μεγαλύτερη μείωση στα πιό φτωχά στρώματα, εσείς 22%, χωρίς να 'πείτε το μυστικό που είναι η αύξηση των αντικειμενικών κατά 30%, και ότι είναι τα ίδια για όλους φτωχούς και πλούσιους, πράγμα που αβαντάρει τους πλούσιους! Και η αύξηση στο ρεύμα οφείλεται στην... απελευθέρωση της αγοράς! δεν πας να δουλέψεις κανένα άλλον, εδώ δεν σε παίρνει! Αφού η ΔΕΗ έχει το συντριπτικό μέρος της παραγωγής, νομίζεις ότι θα μας εξαπατήσεις; Και δεν έχετε εφαρμόσει αστυνομικό κράτος όταν μπουκάρετε σε σπίτια και στέλνετε τους ενοίκους τους στο νοσοκομείο, όταν ξεβρακώνετε στη μέση του δρόμου γυναίκες, όταν μπαίνετε μέσα σε κινηματογράφους και συλλαμβάνετε ανήλικους, όταν μπούκαρετε σε μπαρ και βάζετε τους θαμώνες στα τέσσερα, όταν σπάτε αυτοκίνητα; Για την υπόθεση Novartis: παραδέχεστε ότι ήταν σκάνδαλο αλλά τα έπαιρναν οι γιατροί οι οποίοι όμως δεν όριζαν τις τιμές, που ήταν δεκαπλάσιες από το κανονικό! Και ποιοι όριζαν τις δεκαπλάσιες τιμές οέο; Μήπως οι υπουργοί σας; Και γιατί ο Άδωνίς σας θα γδάρει(!) μάρτυρες, εισαγγελείς, δικαστικούς, δικηγόρους κλπ; Επειδή είναι... αθώος; έτσι κάνουν οι αθώοι; Και βρήκατε τώρα ο Παπαγγελόπουλος, χωρίς κανένα (μα κανένα!), στοιχείο! Και σας είπε ο Τσίπρας: παραπέμψετε εμένα, αφού εγώ ήμουνα πρωθυπουργός! Και τότε κατάπιατε τη γλώσσα σας, και παραστανατε τις... κλώσσες, όπως με το debate! Σου λέει δεν μας παίρνει να γίνουμε για άλλη μία φορά ρεζίλι των σκυλιών! Και... ναι, παραθέτεις... επιχειρήματα και πραγματικά δεδομένα στο στυλ... δημοσ (κ)οπήσεις: αλλά δεν μας λες πού έγιναν οι δημοσ (κ)οπήσεις, μήπως στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου εκεί που σας πήραν με τις καραμπίνες; Και για ποιους απατεώνες δημοσ (κ)όπους μιλάς; μήπως για αυτούς που έβγαζαν ότι το ΝΑΙ θα θριαμβεύσει με διαφορά στο δημοψήφισμα; Το καλό που σου θέλω πιάστε να παραιτηθείτε, να αναλάβει η Αριστερά για να περισώσει ότι μπορεί να περισωθεί από την κατεδάφιση που κάνετε εδώ και οκτώ μήνες!

Αλεξάνδρα Μεταλλινού Thanasis Derdemezis ωραίο για ταινία επιστημονικής φαντασίας,άντε να το φανταστείς τέτοιο σενάριο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thanasis Derdemezis Νίκος Γεωργακόπουλος Αυτά καλό είναι να μην τα λέτε εσείς, τι ερώτηση είναι αυτή; Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ, είπαν προεκλογικά και πράττουν μετεκλογικά την τήρηση της συμφωνίας γιατί το πρόσωπο δεν είναι ανόητος σαν το προκάτοχο του και το κόμμα είναι κόμμα εξουσίας εδώ και δεκαετίες και όχι εδώ και μια πενταετία να νομίζουν πως το έθνος-κράτος είναι εφήμερο και πως οι δεσμεύσεις της εξωτερικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν δεσμεύουν τις επόμενες. Το τι πιστεύετε εσείς, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έχουν καμία σημασία, η Ιστορία γράφετε από αυτά που λένε και κάνουν οι αρχηγοί και οι παρατάξεις τους. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης είπαν πως αυτή η συμφωνία δεν ήταν καλή για τους προαναφερθέντες λόγους και τη καταψήφισαν στη Βουλή. Είπαν προεκλογικά πως αυτή η συμφωνία δεν είναι καλή, προσπάθησαν να την αποτρέψουν από το να συμβεί, αλλά ξεκαθάρισαν πως άμα ψηφιστεί θα την τηρήσουν, αυτό και έπραξαν μετεκλογικά. Αυτό έγραψε η Ιστορία τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες για να περνάμε πρόσκαιρα την ώρα μας. Για αυτή τη συμφωνία όπως τι κρίνετε εσείς φέρει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η δική του ψήφος υπάρχει μαζί με κάποιων γυρολόγων-βουλευτών. Αυτό έγραψε η Ιστορία τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες για να περνάμε πρόσκαιρα την ώρα μας. Αφού για εσάς είναι καλή η συμφωνία τι σας νοιάζει που η Ιστορία έγραψε έτσι;
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Τέλος φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου