Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Για την Κύπρο Του Κ. Γ. Καζανάκη

Αναλυτικότερα: Τι να έκανε η Ελλάδα @Georgios Venianakis, και ποια αντίδραση να υπάρξει όταν οι αρμόδιοι αρχηγοί των όπλων που ήταν, ακόμη, οι χουντικοί, συμβούλεψαν τον Καραμανλή να μην κάνει την παραμικρή πολεμική ενέργεια, γιατί θα επακολουθούσε Ελληνοτουρκική σύρραξη, με αποτέλεσμα να χάσουμε όχι μόνον το σύνολον της Κύπρου, αλλά και άλλα εθνικά εδάφη, αφού εγνώριζαν πολύ καλά, και μεταξύ των άλλων, ότι:
1. Είχε υπάρξει προδοσία,
2. Ήμασταν σε μειονεκτική στρατηγική θέση στην Κύπρο,αφού δεν είχαμε -λόγω αποστάσεως- αεροπορική κάλυψη. Και χωρίς αυτήν ο οποιοσδήποτε πόλεμος είναι χαμένος από χέρι! Αυτό, βέβαια, δεν το έμαθαν μετά, το εγνώριζαν από τα πριν, αλλά είχαμε να κάνουμε με εθνικούς προδότες!
3. Οι επίστρατοι βρήκαν ένα στρατό-μπάχαλο! άνοιγαν τα κιβώτια όπου υποτίθεται θα έβρισκαν τα όπλα τους, και έβρισκαν μέσα… πέτρες! Χαρακτηριστικό της διάλυσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι το γεγονός ότι στείλανε τα Noratlas χωρίς να ειδοποιήσουν την αεράμυνα της Κύπρου, με αποτέλεσμα να καταρρίψουν οι Κύπριοι το πρώτο Noratlas, και να φονευθούν παντελώς άδικα 35 παλληκάρια μας από φίλια πυρά!
Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προσφερθεί προσωπικά να μπαρκάρει σε αντιτορπιλικό, και να κατευθυνθεί στη μαρτυρική Μεγαλόνησο! «Θα σας βουλιάξουν οι Τούρκοι κύριε Πρόεδρε» του απάντησαν οι στρατηγοί της Χούντας!
Και το «Η Κύπρος κείται μακράν» που είπε ο Καραμανλής, σήμαινε αυτό, ακριβώς, που έγραψα παραπάνω: Ενώ το τούρκικο αεροπλάνο ήταν σε πέντε λεπτά επάνω από την Κύπρο, και βομβάρδιζε για μια ώρα, το δικό μας ήθελε μία ώρα για να φτάσει από το κοντινότερο ελληνικό αεροδρόμιο, με χρόνο παραμονής πάνω από τη Μεγαλόνησο πέντε λεπτά της ώρας!
Αν, ο Καραμανλής, παρασυρόταν και ξεκινούσε πόλεμο, θα κλαίγαμε σήμερα τη μισή Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου