Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Το ίδιον της φυλής Του Κ. Γ. Καζανάκη

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Γατονια ήρεμα.....
570 χρόνια , δεν σεβάστηκαν , οι Οθωμανοί κατά αρχάς , οι Νεότουρκοι μετέπειτα , οι Τούρκοι αμέσως μετά , καθως και οι νεοοθωμανοι του Ερντογάν εσχάτως, την Αγία Σοφια.
Σας υπενθυμίζω , για τους ίδιους ακριβώς λόγους που απρεπεστατα , οι βυζαντινοί ξέσκιζαν τα αρχαιοελληνικά μνημεία λατρείας , κτίζοντας στην βάση τους , μετά την καταστροφή τους , χριστιανικούς βυζαντινούς Ναούς , με το χαρακτηριστικό τουβλάκι και κεραμυδακι τους. Θυμηθείτε την καταστροφή του Ναού , του Ολυμπίου Διός.
Το κακό βέβαια ξεκίνησε από τον 4ο αιώνα, οταν Χριστιανισμός επικρατεί ως θρησκεία, στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Γδερνεται η Υπατία ,κατεδαφίζονται οι αχαιοελληνικοι ναοί , οι χριστιανοί ιεραπόστολοι με τους ενόπλους συνοδοιπόρους τους κατασφαζουν κάθε αλλόθρησκο.
Ο μέγας Θεοδόσιος αναφέρει για τον Μέγα Κωνσταντίνο , <<βωμούς αφήκες λακτιζουσιν , ανατρέπειν ιερά δε και νεως τους μεν έκλεισεν , τους δε κατεκαυσεν , τους δε βεβηλους.....πορνοις κλπ, κλπ.>>
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΑΤΟΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΥ ?
Όλες οι θρησκείες (κυρίως οι μονοθειστικες) εμπεριέχουν στοιχεία , αλλαζονιας , στοιχεία σοβινισμου και εθνικισμού και εν κατακλείδι, μισούν ότι είναι διαφορετικό και έξω από τις σκέψεις και απόψεις των ίδιων.
Θαυμάσιο υπόβαθρο γεννήσης μισούς και ανάπτυξης του Φασισμού.
Αλλά το κυριότερο όλων την κοινωνική και πολιτική ακύρωση , των απλών θρησκευόμενων λαϊκών ανθρώπων
Βέβαια πάντα υπήρχαν και φωτεινές εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα (ο μητροπολίτης της Αλβανίας ο Επίσκοπος της Βιέννης κ.α)
Γι'αυτό γατονια σύντροφοι μου , μην περνετε πολύ μεγάλη φορά για τα σημερινά , απαράδεκτα του Ερντογάν , σε σχέση με την Α.Σοφια. Έχει ιστορία το πράγμα !!!!!!!!!!!

Δημήτρη, τὰ μεγαλύτερα ἐγκλήματα παγκοσμίως καὶ διαχρονικῶς, ἔγιναν στὸ ὄνομα τῆς ἐλευθερίας, τῆς πατρίδας καὶ τῆς ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!!!!

Δημήτρη έχεις δίκιο σ' αυτά που λες. Πήγες πολύ μακριά όμως, ενώ δεν χρειάζεται. Υπάρχουν και τωρινά. Εδώ και κάμποσα χρόνια το Οικ, Πατριαρχείο, κάμποσες μονές του Αγ. όρους και άλλοι ρασοφόροι σπεύδουν σε κάποια δικαστήρια και διεκδικούν δικαιώματα που απορρέουν από το καθεστώς των βακουφίων που ίσχυε επί Οθ. Αυτοκρατορίας. Απ' ότι ξέρω κάποια απ' αυτά έχουν κερδηθεί. Αυτές ακριβώς οι αποφάσεις χρησιμοποιήθηκαν από ΣτΕ της Τουρκίας για να ακυρωθεί το διάταγμα του Κεμάλ με το οποίο η Αγ. Σοφία έγινε μουσείο. Αφού αναγνωρίζονται- είπε το ΣτΕ της Τουρκίας τα δικαιώματα αυτά - τότε η Αγ. Σοφία ως ιδιοκτησία του βακουφίου του Μωάμεθ δεν έπρεπε ποτέ να γίνει μουσείο. Το διάταγμα συνεπώς του Κεμάλ είναι άκυρο. Με άλλα λόγια οι ρασοφόροι εκπρόσωποι της ορθοδοξίας έβαλαν πάλι το χεράκι τους. Μόνο που τούτη τη φορά έπληξαν το ίδιο το δικό τους σύμβολο. Δεν τους νοιάζει βέβαια. Όπως ακριβώς έκαναν και πολλοί ρασοφόροι πριν την άλωση, που έλεγαν πως προτιμούν το οθωμανικό φέσι από την παπική τιάρα. Γι' αυτό εγώ υποστηρίζω πως σ' αυτή την αντιπαράθεση δεν πρέπει να έχει θέση ούτε η εκκλησία ούτε και η θρησκεία. Οι πολιτικές ηγεσίες επίσης που εξαρτούνται από τους ρασοφόρους είναι ευάλωτες.

Άρα ο Κεμάλ αγνοούσε τα περί βακουφίων, ή τα εγνώριζε και πρόδωσε την πατρίδα του; Και μήπως,
Kampitakis Kostas
, θα έπρεπε να... συγχαρούμε τον Σουλτάνο και το ΣτΕ της γείτονος για τη βάρβαρη απόφασή τους; Αντί να χτυπούμε τον εχθρό, στρέφουμε τα όπλα μεταξύ μας! Έλεος κάπου! 
 
Κώστα πιστεύεις ότι ακυρουται το διάταγμα του Κεμάλ(ως μουσείο) λόγω της ιδιοκτησίας της Αγίας Σοφίας , μέσω του βακουφιου του Μωάμεθ.
Ακυρώνεται για πολιτικούς λόγους στην τωρινή συγκυρία , από τον νεοοθωμανιστη Ερντογάν.
Για πολύ πολύ συγκεκριμένους λόγους.
Πάντα τα θρησκευτικά σύμβολα ήταν και είναι , στην υπηρεσία της Εξουσίας.

όχι βρε Δημήτρη. Η άποψή μου έχει αναρτθεί στο δικό μου τοίχο. Νομίζω πως την έχεις διαβάσει. Εδώ απλά σου επεσήμανα κάτι σχετικό. 
 
Όχι βέβαια, @Δημητριος Παπαδημητρακης: απλά ο
Kampitakis Kostas
αντί να στρέψει τα βέλη του εκεί που πρέπει (κατά του εχθρού, δηλαδή), τα στρέφει κατά φιλίων δυνάμεων, χωρίς να μας λυπάται καθόλου!
 
Κωνσταντίνος Καζανάκης
Το που στρέφω τα βέλη μου φαίνεται καθαρά στην ανάρτηση που έκαμα στο δικό μου τοίχο εδώ στο φβ. Με το σχόλιο που έκαμα εδώ, υπενθυμίζω απλά πως πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, αυτές οι φίλιες δυνάμεις που λες και που είναι πράγματι τέτοιες, δεν προσέχουν. Ο εχθρός καραδοκεί και εκμεταλλεύεται το κάθε τι που τον βολεύει. Αυτό υπενθυμίζω. Προφανώς αυτό δεν δικαιώνει σε καμμιά περίπτωση τον Ερντογκάν. Αυτή η αλήθεια ωστόσο δεν μειώνει την υποχρέωση που έχουμε όλοι να προσέχουμε. Και πριν απ' όλους εκείνοι που και στο παρελθόν έχουν επιδείξει τέτοιες απροσεξίες. Βάλε τα μαζί μου όσο θες. Άκουσέ με όμως. 
 
Kampitakis Kostas
αν, δηλαδή, οι φίλιες δυνάμεις πρόσεχαν, ο Σουλτάνος δεν θα έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί; αν αυτό εκτιμάς, είσαι μακριά νυχτωμένος! Επιπλέον: επικαλέσθηκε, ποτέ, ο Σουλτάνος τις κινήσεις της Εκκλησίας μας για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη απόφασή του αυτή; ή μόνος σου τα λες, μόνος σου τ' ακούς; Και πέρυσι που έλεγε εντελώς άλλα, η Εκκλησία είχε... καλή συμπεριφορά και γι' αυτό δεν έκανε την Αγιά Σοφιά τζαμί; ρητορικόν το ερώτημα. Τι μας είπε τώρα; δική μου είναι η Αγιά Σοφιά, ό,τι θέλω την κάνω! Για τα μάτια, δε, έστειλε την υπόθεση στο ΣτΕ, το οποίο απεφάνθη: ό,τι 'πεί ο πολυχρονεμένος μας Σουλτάνος! Αυτές, ακριβώς, οι γελοιότητες συνέβησαν! Και γιατί τώρα; μα διότι θέλει να στρέψει την Τουρκία στον νεο-οθωμανισμό αφ' ενός, ώστε η ελίτ της Τουρκίας να εκμεταλλεύεται καλύτερα τους προλετάριους της χώρας, αλλά και για να καλύψει τις συνεχείς σφαλιάρες που τρώει: στη Λιβύη ΔΕΝ νικά, στην Α. Μεσόγειο αν και έχει κατεβάσει ένα στόλο ερευνητικών και γεωτρύπανων δεν έχει βγάλει ούτε ένα τενεκέ πετρέλαιο, και στη Λιβύη του κάνανε στάχτη και μπούρμπερη την αεροπορική του βάση αυτοί που του πουλούν τα όπλα! Έχασε και τα Σκόπια χάρις στην έξυπνη πολιτική της Αριστεράς, και η Οικονομία της γείτονος έχει καταβαραθρωθεί. Και δεν μιλάμε για δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερία έκφρασης, λόγου κλπ. Το κερασάκι στην τούρτα; ο covid-19, που πρέπει να έχει κάνει μεγάλη ζημιά στους γείτονες, αλλά την κρύβουν επιμελώς. Γενικότερα, δε, ο Ερντογάν πήγε να το παίξει πλανητάρχης, και έφαγε τα μούτρα του! και είναι τόσο επηρμένος, που νομίζει ότι, π.χ., θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες της Α. Μεσογείου και της Λιβύης μαζί, ενώ... θα τον χειροκροτούν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Κίνα! κούνια που τον κούναγε! τα αποτελέσματα είναι συνεχείς ήττες, και δημιουργία πληθώρας εχθρών: Ελλάδα, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σκόπια, Συρία, Κύπρος, Λιβύη, Αίγυπτος, Η. Α. Εμιράτα και, βέβαια, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και ναι: Ε.Ε.! και πόσο σοφό είναι να τα βάζεις με το Κράτος του Ισραήλ, το οποίο κάνει κουμάντο στις ΗΠΑ, αφ' ενός, ενώ προσδοκά από τους υδρογονάνθρακες της Α. Μεσογείου σημαντικά οφέλη; Γιατί, βέβαια, τα κοιτάσματα υπογείως συνδέονται. Και αν ρουφά όποιος γουστάρει, το μερίδιο του Ισραήλ μειώνεται. Άσε που μπορεί να εμφανιστεί καμιά Ρωσία και καμιά Κίνα, και να 'πούνε ότι δικαίωμα έχει η Τουρκία, άλλο τόσο έχουμε κι εμείς, και να ρουφάνε κι αυτές! Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν, για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τα Ελληνοτουρκικά. Αντί, όμως, γι' αυτό, "ασχολούμαστε" "επιτιθέμενοι"... στην Εκκλησία μας, πιστοί εις το ίδιον της φυλής: δύο Έλληνες να βρεθούνε, ο ένας θα κοιτάξει πως να κατηγορήσει, να εξαπατήσει, να γελάσει, να κλέψει κλπ τον άλλον! Πολλά χαιρετίσματα, και καλά κρασιά! (Σημ.: Τα εισαγωγικά σημαίνουν "όχι όλοι".)
 
Άρα προτείνεις να... συγχαρούμε τον Σουλτάνο για τη βάρβαρη απόφασή του, @Δημητριος Παπαδημητρακης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου