Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Για την Αριστερά Του Κ. Γ. Καζανάκη

https://www.facebook.com/kazanakisk/posts/10224104359341401:71

Κωνσταντινος Παπαδοπουλος Αυτό που με χαλάει με το ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπώ ότι είναι η έλλειψη οράματος. Μπορώ να βρω χίλια δικαιολογητικά για την ήττα του 2015 (το σημαντικότερο ότι καμια μεγάλη δύναμη δεν στάθηκε στο πλευρό του και ότι σε επίπεδο χωρών ακόμη και η Κύπρος τον έβριζε στο Eurogroup) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη ήττα θα έπρεπε να πάρει και ιδεολογικό χρώμα και από εκεί που απειλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ευρωπαική επανάσταση να φτάσει στο σημείο να θεωρείται από τους ίδιους τους Ευρωπαίους που κάποτε τον έβριζαν, σαν ένα εξημερωμένο πλέον φιλευρωπαικό κόμμα που κινείται πιο κοντά στη σοσιαλδημοκρατία παρά στην αριστερά. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι η πλήρης σύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ με το παγκοσμιοποιητικό μπλοκ και η εναρμόνιση του με τις πολιτικές πεποιθήσεις του CNN και των New York Times. Που είναι μια ψευτοπροοοδευτικότητα του τύπου "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου", αντί να είναι απέναντι στη νεοφίλ παγκοσμιοποίηση των αγορών με τους πιο επιθετικούς ταξικούς όρους.

84 σχόλια
3 κοινοποιήσεις



Για παράδειγμα με ενόχλησε όσο δεν παίρνει να διαβάζω σε φιλοσυριζέικα μέσα μια κατασυκοφάντηση του Brexit και μια διαρκή λασπολογία σε όσους το υποστήριξαν. Αυτό για μένα δείχνει ότι η ήττα του 2015 από το να είναι μια αναπόφευκτη Βάρκιζα πήρε και ιδεολογικό χρώμα. Δηλαδή πλέον σηκώνουμε τα λάβαρα των εχθρών μας.

2

Και μπορεί σε ένα σωρό ζητήματα να βλέπω το ΣΥΡΙΖΑ σαν όαση μέσα στο ελληνικό πολιτικό τοπίο αλλά το ζήτημα της πολιτικής ιδεολογίας δεν μπορώ να το προσπεράσω με ελαφρά πηδηματάκια. Ποτέ δεν οραματίστηκα ότι ο στόχος είναι να γίνουμε ένα λίγο πιο προοδευτικό αλλά εξίσου ακίνδυνο ΚΙΝΑΛ.

2

Συγγνώμη, αλλά αν καταλογίζεις έλλειψη οράματος στον Σύριζα που πήρε μια ρημαγμένη Ελλάδα από ετούτους εδώ, την έστησε στο γεωπολιτικό της βάθρο αλωνίζοντας την υφήλιο κι οργανώνοντας ένα κάρο συμμαχίες, που μέσα σε 4μιση χρόνια μείωσε την ανεργία 10 μονάδες, οργάνωσε το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας για να χτυπούν παλαμάκια ετούτοι εδώ και φυσικά προσέγγισε εκτός από αριστερά κόμματα στην Ευρώπη και τα σοσιαλδημοκρατικά και καλά κάνει - δεν είμαστε άκαμπτοι του Περισσού να περιμένουμε να βρέξει ο ουρανός μάννα και μέσα παραγωγής, χώρια που θέλουμε παντού συμμάχους - τι να σου πω.
Έλλειψη οράματος ξέρεις τι είναι? Να κάθεσαι αγκιστρωμένος στο χωράφι σου που δεν παράγει τίποτα και να μην κουνιέσαι ν' αλλάξεις καλλιέργεια μπας και φυτρώσει τίποτα. Σαν το ΚΚΕ για να καταλάβεις. Και καθώς όχι μόνο δε φαγώθηκε 1 ευρώ αλλά άφησε και προίκα 37 δισ (που τα εξανέμισε βέβαια ετούτος ο νοικοκύρης) ΚΙΝΑΛ των κλεφτοκοτάδων δε θα γίνουμε ποτέ. Απορώ γιατί συνεχίζεις.

18




Καλυτερα δεν θα μπορουσες.!
Ολοι η αληθεια σε λιγες γραμμες.!!

4




Συγχαρητήρια! Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να παραβλέπουν, αυτά που τονίζεις με τον πιο απλό και εύστοχο τρόπο... Δυστυχώς, πολύ λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ που καλείται να δώσει μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ παράταξη είναι το ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ... λαμβανομένου υπόψη τι σημαίνει αυτό για τον απλό και μη προνομιούχο (από πολλές απόψεις) πολίτη. Μια μάχη που μπροστά της Γοργοπόταμοι, Γράμμοι κλπ κλπ είναι απλά παιχνιδάκια... Κάθονται λοιπόν πάνω στα "συννεφάκια" τους και πλάθουν "ουτοπικές" καταστάσεις... όπως για παράδειγμα μια "Ευρωπαϊκή Επανάσταση" που αναφέρει ο φίλος Κωνσταντίνος.

3



Νίκο μου όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον υποστήριξα ακόμη και δεχόμενος απειλές. Τώρα όμως σαν αντιπολίτευση κάνει ότι μπορεί για να μην ξαναβγει κυβέρνηση γιατι μας το παίζει κάτι σαν ένα πιο προοδευτικό ΚΙΝΑΛ. Δεν είναι δικό μου το λάθος που παρότι έχει απέναντι μια τόσο καταστροφική ΝΔ, η διαφορά έχει αυξηθεί κάθετα υπέρ του Κούλη. Είναι τεράστιο ζήτημα να μπορείς να παρουσιάσεις μια ριζοσπαστική και καινοτόμο πρόταση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να την έχει. Ζήσαμε με τον κορονοϊό και την εμφάνιση ενός πιο επιθετικού γερμανικού Ράιχ (που υποστηρίζει και την Τουρκία) ανεπανάληπτες καταστάσεις που αμφισβητούν ακόμη και το μέλλον του ελληνικού λαού αλλά και του νεοελληνικού κράτους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κλεισμένος σε ένα καβούκι, ανάθεμα και αν καταλαβαίνει τι σαρωτικές αλλαγές συμβαίνουν γύρω του.

1


Έχω την εντύπωση ότι εν μέσω κλεισούρας κορονοϊού, έβλεπες συνέχεια "ΣΚΑΙ και φίλους". Άσε τις απόψεις των μπουκωμένων με κρατικό χρήμα και τις δημοσκοπικές διαφορές των 150 ποσοστιαίων μονάδων, οι εκλογές παραδίπλα είναι. Αν ήταν αυτές οι διαφορές που διαφημίζονταν, θα έκανε χθες εκλογές το σπίρτο πρωθυπουργός μας.

6



Η Γερμανία δεν τον αφήνει να κάνει εκλογές και η Γερμανία τον σπρώχνει τόσο σε ταπεινωτική συμφωνία με την Τουρκία όσο και σε νέο μνημόνιο. Πέρα από αυτά που μας απειλούν ευθέως υπάρχει και το ζήτημα της κατάλυσης της δημοκρατίας. Το ζούμε καθημερινά με Χρυσοχοίδη και τα οργια της Εξεταστικής, την απόπειρα εξόντωσης της Τουλουπάκη και άλλων. Ακόμη και η διπλωματία με την Τουρκία γίνεται ερήμην του λαού και καθ' υπόδειξη της Γερμανίας. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κηρύξει επανάσταση για όλα αυτά κάθεται στα αυγά του. Εγώ όμως ΤΩΡΑ που κινδυνεύουν όλα ήθελα να με εκπροσωπήσει.

"Η Γερμανία δεν τον αφήνει να κάνει εκλογές", "η Γερμανία τον σπρώχνει τόσο σε ταπεινωτική συμφωνία με την Τουρκία όσο και σε νέο μνημόνιο", "κατάλυσης της δημοκρατίας", "διπλωματία με την Τουρκία γίνεται ερήμην του λαού και καθ' υπόδειξη ξένων δυνάμεων". Δες πώς περιγράφεις τη Νέα Δημοκρατία και το Μητσοτάκη που προηγείται κιόλας 150%.
Σαν αυτούς λοιπόν τους πατριδοκάπηλους, που ο Σύριζα έχτιζε την οικοδομή κι αυτοί έβγαζαν τις σκαλωσιές, δε θα γίνουμε. Οι δε μπουκωμένοι χειροκροτητές μόλις φαγωθούν τα χρήματα και δεν υπάρχει μία πλέον, εντελώς ξαφνικά και τυχαία θα στροφάρουν. Νομοτέλεια.

9



..αμα δεν καθαρίσει τη σαβούρα .....εξαερώθηκε

1


Μάλλον ξεχνάς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4 χρόνια ήταν κυβέρνηση μνημονίων , για να μην μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική του

1


Θόδωρε δεν έχω πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε αλλά με το ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης που ενώ καταστρέφεται η χώρα κάθεται στα αυγά του.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και δεν αντιπαρατεθεί στη χούντα του Κούλη με ανένδοτο αγώνα και λαικό κίνημα ΔΕΝ ξαναβλέπει εξουσία.



Και που είναι το πρόβλημα αν ο Σύριζα δεν ξαναδεί εξουσία...
Αν ο λαός προτιμάει την ΝΔ, ας κυβερνάει η ΝΔ...
Όποιου δεν του αρέσει η ΝΔ, υποστηρίζει Σύριζα...
Επίσης...
Άν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να κατευθύνει τον Σύριζα καλύτερα από ότι μπορούν αυτοί μέσα στο κόμμα...
Ας μπει μέσα και ας προσπαθήσει δημοκρατικά να τον αλλάξει....
Το να κάθεται και να μας λέει τι κακός που είναι ο Σύριζα...
Απλώς...
Αβαντάρει όλους τους άλλους που βρίζουν συνεχώς τον Σύριζα και κάνουν το παν για να μην ξανακυβερνήσει...

3




Εξερευνητική τοποθέτηση..!!!!!
Προσυπογράφω.!!!!!!!
Λίγες οι γραμμές .....ολοι αληθεια.!!!!

3


Για να καταλαβω..Παγκοσμιοποιηση ,η,τι???!!!Εθνικισμος??Τραμπ,Τζονσον,κλπ??!!! Οχι στις Εταιριες!!..Μαλιστα. Ναι,σε τι???!! Στις Εθνικες Εταιριες???. Οι Εθνικες Εταιριες μας βαλανε και σκοτωθηκαμε σε δυο Μεγαλους Πολεμους...Ξεκαθαρισε το..Προς τι αυτη η εμμονη??!!

2


Η εναλλακτική λύση φίλε Βαγγέλη , είναι αυτή της Πορτογαλίας. Οχι ανοιχτή Σύγκρουση , αλλα διαρκεις μονομερείς ενέργειες. Ένα απλό παράδειγμα που εφήρμοσε πριν απ τον Τσίπρα ο Αντόνιο Κόστα: . Το μνημόνιο του επέβαλλε , όπως και στον Τσίπρα επι 4 χρόνια να έχει 2,4% , αν θυμάμαι καλά, πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός στο τέλος της χρονιάς είπε στους δανειστές οτι προσπάθησε αλλά ήταν τόσο κατεστραμμένη η οικονομία του, που δεν κατάφερε να έχει π.π. αλλα αντίθετα , επειδή ίδρυσε Κρατικές ΔΕΚΟ για να μειώσει την κατά 40%+ ανεργία των νέων που είναι ανθρωπιστικός στόχος τελικά , είχε -2% έλλειμμα που δεν είναι και τραγικό σε σχέση με το -15% του 2010 . Δεν τον ξήλωσαν και την επόμενη χρονιά έκανε το ίδιο, καθώς και την τρίτη χρονιά! Με αποτέλεσμα να μειώσει την ανεργία στο 8%!!! Και η Πορτογαλία ήδη το 2018 να βγεί απ τα μνημόνια και να πάρει ΒΒΒ απο τους οίκους αξιολόγησης έχοντας ήδη ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ!...Ο Τσίπρας άρχισε αυτή την πολιτική πολύ διστακτικά και πολύ αργά μόλις το 2018-19. Η πρώτη του ήταν η άρνηση περικοπής των συντάξεων , που πέτυχε! Μετά, η άρνηση μείωσης του αφορολόγητου που δεν την πρόλαβε μέχρι τις εκλογές. Η 13η έστω κουτσουρεμένη σύνταξη, η επαναφορά των 100 δόσεων κλ. Όμως όπως διαπίστωσε πολύ σωστά ο καθ ύλην αρμόδιος Ευκλείδης Τσακαλώτος,τα σωστά μονομερή μέτρα του Τσίπρα εν αντιθέσει με τον Πορτογάλο, ήταν πολύ λίγα και ήρθαν πολύ αργά τελικά. Και επιπλέον έχασε και το μαξιλάρι των 37 δίς που τόσο ακριβά του στοίχισε σε ψήφους.

1


Απλώς κλήθηκε να βγάλει τα καστανα από την φωτιά , όταν οι προηγούμενοι δεν είχαν καν ολοκληρώσει το δεύτερο μνημόνιο , παρέδωσαν τον 1/2015 , 1,6 δις ταμειακα διαθέσιμα , όταν οι πάγιες ανάγκες του κράτους μηνιαίως είναι 5 δις , τι συζητάμε τώρα !!!

6


Βαγγελης Πουλιος η παγκοσμιοποίηση είναι η νεοφίλ δικτατορία των αγορών. Αν το ξεκαθαρίσουμε αυτό το επόμενο βήμα είναι ότι για να αντισταθούμε σε αυτήν χρειαζόμαστε ΚΥΡΙΑΡΧΑ κράτη. Συνεπώς το Brexit είναι χίλιες φορές προτιμότερο από την ταπεινωτική σκλαβιά μέσα στην ΕΕ. Ακόμη και ο δήθεν συντηρητικός Τραμπ εφόσον δεν κάνει πολέμους και είναι κατά του ρόλου των ΗΠΑ σαν παγκόσμιου σερίφη (ρόλος που τους αναθέτει η παγκοσμιοποίηση) είναι κατά πολύ προοδευτικότερος από τους δήθεν προοδευτικούς Ομπάμα και Κλίντον που ματοκύλισαν τον πλανήτη.



Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να είμαστε ΚΑΙ ρεαλιστές. Η ΕΕ με όσα κακά έχει, έχει εξασφαλίσει την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η οποία την περίοδο των τελείως "ανεξάρτητων" κρατών δεν ήταν καθόλου δεδομένη. Εξ αυτού του σημείου, άλλα είναι τα δικά μας συμφέροντα άλλα τα πιθανά της Βρετανίας. Η Βρετανία είναι μεγάλη χώρα, η οποία μπορεί να σταθεί μόνη της. Η Ελλάδα είτε μας αρέσει είτε όχι, ειδικά στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι μικρή και δεν έχει ούτε ικανοποιητικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Με χειρότερο παράγοντα να είναι η γειτονία με την μεγαλύτερη (και επιθετική) Τουρκία. Σε πλαίσιο νέων εθνικών ανταγωνισμών και διάλυσης των διακρατικών οργανισμών, όπως η ΕΕ, ή, ακόμα χειρότερα, προσωπικού μας αντάρτικου, φοβάμαι ότι θα ισοπεδωθούμε.

3


Καμια ειρήνη δεν έχει εξασφαλίσει, θυμήσου τη Γιουγκοσλαυία την διέλυσαν με πόλεμο η Γερμανία, το Βατικανό και το ΝΑΤΟ. Θυμήσου τους βομβαρδισμούς της Σερβίας. Και θυμήσου τέλος ότι δυο ευρωπαικές χώρες, η Ελλάδα και η Κύπρος, κινδυνεύουν με πόλεμο από την Τουρκία που η ΕΕ αβαντάρει κιόλας.





  • Κωνσταντινος Παπαδοπουλος Γιουγκοσλαβία και Σερβία δεν ανήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και για κακή μας τύχη εμείς βρισκόμαστε στο άκρο της, εκτεθειμένοι απέναντι σε μία πολύ μεγαλύτερη χώρα μη-μέλος της ΕΕ.Σε βεβαιώ ότι μόνοι μας θα ήμασταν ακόμη πιο ευάλωτοι και θα είχαμε ήδη δεχθεί επίθεση. Η ΕΕ προσπαθεί να εξευμενίσει την τουρκική ισχύ, για να μη δημιουργεί προβλήματα, αλλά ο Ερντογάν είναι αντιδυτική περιπτωσάρα (ευτυχώς δημοσκόπηση του Ιουνίου τον δείχνει πολύ πεσμένο, πιθανότατα γι' αυτό προχώρησε τη μετατροπή της Αγιασοφιας σε τζαμί, για να μαζέψει ψήφους). Σκέψου να ήμασταν και μόνοι.Το άλλο καλό με την ΕΕ είναι ότι έχουμε γλιτώσει την προοπτική εφοπλιστοκινητων χουντών και προστατεύονται κάποια στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί βλέπω ότι οι δεξιοί έχουν ξεφύγει τελείως.


    Σαν αντιπολίτευση κατέθεσε το πρόγραμμα του λόγω κορονοιου , που είπε ότι έπρεπε να ήταν απολύτως εμπροσθοβαρείς , οι οποιεσδήποτε ενισχύσεις και παρεμβάσεις


    Σαν αντιπολίτευση δεν έπρεπε να υποστηρίξει συλλογικό lockdown που κατέστρεψε την οικονομία και έβαλε στον πάγο τις συνταγματικές μας ελευθερίες.

    Το ότι συντάχθηκε με Τσιόδρες και Χαρδαλιάδες είναι κάτι που με αηδίασε.

    Η Αριστερά στην Ελλάδα αν επιλέξει ποτέ να κοντράρει την παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να επιστρέψει στο διπλό δόγμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ που είναι ακριβώς αυτό που διακήρυττε το ΕΑΜ αρχικά και μετά η ΕΔΑ και το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα του χρόνια πριν εκφυλιστεί.

    1


    Όσο μένει ο Αλέξης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνώνεται. Ο αρχιψεύταρος στα χνάρια του Ανδρέα έγινε αντιληπτός από τους ψηφοφόρους που τον τιμώρησαν στις τελευταίες εκλογές. Ο λόγος που πήρε σε αυτές ένα σχετικά καλό ποσοστό είναι πως σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του πέρασε η προπαγάνδα ότι η ΝΔ θα καταστρέψει, θα κάνει, θα ράνει κλπ. Πέρασε ο καιρός και ο κόσμος είδε πως η ανασφάλεια που του είχε καλλιεργήσει η συριζαίικη προπαγάνδα δεν είχε σωστές βάσεις. Και ό,τι και να λένε κάποιοι φίλτατοι εδώ, οι δημοσκοπήσεις τους διαψεύδουν. Να θυμίσω πως το ίδιο τιμωρήθηκε και το ΠΑΣΟΚ και όσο και να προσπαθεί παίζει εδώ και χρόνια σε μονοψήφια ποσοστά.

    3


    Ευσεβεις πόθοι φίλε μου που αφήνουν πολλά απωθημένα.Περαστικά και γρήγορα.Εκτος κι αν μασουλας τίποτα οπότε καλως ομιλείς,

    6




    ίσως με περνάς για νεοδημοκράτη, είμαι σίγουρος ότι θα πιστεύεις ότι παρακολουθώ και Σκάι κλπ. Δεν είχα λιγότερες προσδοκίες από τον Αλέξη από όσες είχε ο μέσος Έλληνας. Τι να κάνουμε που το πείραμα απέτυχε. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι δημοσκοπήσεις. Ξέρω, ξέρω, είναι στημένες, σωστά; Αν θες να με κατηγορήσεις για κάτι, αυτό είναι η έλλειψη ρομαντισμού και η προσκόλληση στην συνήθως όχι ευχάριστη πραγματικότητα. Αυτά βλέπω, αυτά λέω, ευσεβείς πόθους δεν έχω, μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα όμως δεν είναι.

    1


    γλειψε γλειψε λιγο ακομα, μπορει να περισσεψει κανενα ευρουλακι ακομα!...


    αν ήταν να γλείψω θα έγλειφα τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν κάποιοι γνωστοί μου και βρέθηκαν με θέσεις σε υπουργεία.

    1



    το ότι αγωνιας είναι σεβαστό.Το ότι επιλεγεις να βλεπεις από την σχισμή αντι του παραθύρου,ε αυτό είναι ένα πρόβλημα.Και ξερεις κατι;;; Μην περιμένεις να σου το ανοιξω εγώ...


    δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος. Τώρα εσύ με το μυαλό σου κάνε σενάρια, δικαίωμα σου, ζήσε και σε παράλληλο σύμπαν αν μπορείς, μακάρι να τα καταφέρεις. Έμεινα με την απορία για τι πράγμα αγωνιώ αλλά δεν είμαι και τόσο περίεργος να μάθω.


    αγωνιας-θεωρώ,ή κάνω λάθος;;-για το που πάμε σ'αυτη τη χωρα


    έχω απάντηση που μπορείς να τη λάβεις κι ως πολιτική θέση: είμαι αισιόδοξος, μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όλα θα φτιάξουν. Οπότε δεν αγωνιώ. 

    Θερμά... συγχαρητήρια, @Kostas Loulopoulos, ο ΚυΜ δεν θα τα 'λεγε καλύτερα από 'σένα! 

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πυρήνα του απ την εποχή του κκε εσωτερικού δεν Ήταν ΠΌΤΕ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. ως σύρριζα αργότερα με τις βλακείες του Αλαβανου ενεταξε διάφορους ψεκασμενους και δήθεν σταλινικούς αντιευρωπαιστες.. ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία του ήταν ανέκαθεν υπέρ της ΕΕ .. Όχι βέβαια της γερμανικής επικυριαρχίας.... πίστευε και πιστεύει στην αλλαγή συσχετισμών εντός της ΕΕ .. Όποιος είναι κατά του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ .. καθαρές κουβέντες.. οσο για την έλλειψη οράματος θα συμβούλευα να κρίνεις εφόσον γίνει το συνέδριο και βγει η διακήρυξη των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία.. Αυτή τη στιγμή η κρίση σου είναι τουλάχιστον αυθαίρετη εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συγκεκριμένοποιησει τις θέσεις του σε διάφορα ζητήματα με σαφές κείμενο.. οι δηλώσεις κάποιων δε λεν τπτ απο μόνες τους.. Εσύ πάντως με τις αναλύσεις σου είσαι πλέον μακριά απ το ΣΥΡΙΖΑ....

    5



    Μια αριστερή στροφή θα οδηγήσει αυτόματα το ΣΥΡΙΖΑστο 4%.Το 30%των ψηφοφόρων που έκαναν τον Τσιπρα πρωθυπουργό δεν έγιναν ξαφνικά αριστεροί ούτε θα γίνουν ποτε.Ειναι στην πλειοψηφία τους κεντροαριστεροί δημοκρατικοί πολίτες προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.Αυτο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός δημοκρατικού τόξου χωρίς αριστερομετρα όπου θα χωρούν όλοι οσοι αντιστέκονται στο κατεστημένο και τον νεοφιλελευθερισμό

    6



    Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις. Το 2015 ο ΣΎΡΙΖΑ ήταν κόμμα αριστερό ριζοσπαστικό και πήρε 36% .Εάν ο ΣΎΡΙΖΑ καταντήσει καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

    4




    Το 2015 ο κόσμος αντέδρασε από αγανάκτηση μετά την χρεοκοπια δεν έγιναν εν μια νυxχτι αριστεροί το 36%ουτε θα γίνουν ποτέ.Οι δογματισμοι και οι ιδεολογικές αγκυλωσεις του ΣΥΡΙΖΑ του 4% δεν είναι αποδεκτές γι'αυτό πορευόμαστε ως προοδευτική συμμαχια


    δε ζούμε στο 2015 όμως.. ο ριζοσπαστικός ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε δεν είδα να πετύχει καμιά μεγάλη νίκη τότε.. ο Σόιμπλε τον συνέτριψε.. η Αριστερά της ήττας να μας λείπει...

    Stavroula Riga Το Νόμπελ διαφθοράς και προπαγάνδας το έχει κατοχυρωσει με διαφορά η ΝΔ μάλλον την ξεχασες

    2


    Ο ΣΥΡΙΖΑ 36%, βάλε και το ΚΚΕ και κάποια άλλα αριστερά κόμματα, οι μισοί Ελληνες αριστεροί! Από τους άλλους μισούς τουλάχιστον οι μισοί δηλώνουν κεντρώοι, κατά τα άλλα κυβερνά η δεξιά, γελάνε και τα τσιμέντα!


    γι' αυτό έγινε ο Σόιμπλε από δήμαρχος κλητήρας; Και μήπως απεμακρύνθη με αντάλλαγμα την απομάκρυνση του Γιάνη; Τους πήραμε, δηλαδή, ένα τσουβάλι λίρες και τους δώσαμε ένα τσουβάλι ψείρες...

    Κωστή μου φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει ότι ο σύριζα δεν ήταν ποτέ αντί ευρωπαϊκό κόμμα. Ούτε πρόκειται να γίνει.

    2


    Κακό του κεφαλιού του γιατί έτσι υποτάσσεται στους φασίστες της ΕΕ.

    Που οκ δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει με έργα αλλά τουλάχιστον ας μην κοροιδεύει και τα νέα παιδιά ότι αυτή η ΕΕ έχει να προσφέρει κάτι στους ευρωπαικούς λαούς πέρα από φτώχεια, στυγνή εκμετάλλευση και αποκιοποίηση των μικρών χωρών προς όφελος της Γερμανίας και των δορυφόρων της.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει λάθη. Αυτή είναι η Πολιτική του και αυτή θα είναι.
    Μη πνίγεστε στις αυταπάτες. Δείτε την πραγματική αλήθεια που συντελείται πίσω από λόγια και ψεύτικες αψιμαχίες.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για το ποιος συμπλέει με τη ΝΔ
    ARISTERIPOLITIKI.BLOGSPOT.COM

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για το ποιος συμπλέει με τη ΝΔ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για το ποιος συμπλέει με τη ΝΔ

    Το πόσο αφελές είναι το συμπέρασμα της παραπάνω σελίδας φαίνεται από την εξής απλή παρατήρηση. Αφού η ΝΔ ψήφιζε το 53% των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 32% , το λογικό συμπέρασμα ακολουθώντας την λογική της σελίδας θα ήταν ότι η ΝΔ ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το αντίστροφο. Αυτά κάνουν οι αφελείς για αφελείς προσεγγίσεις.

    2



    όλοι το ίδιο είναι! Αυτό έλεγε και η χούντα!

    1


    Όταν ασχολείται κάποιος συστηματικά με την πολιτική, ξέρει να βγάλει συμπεράσματα από αριθμούς και στατιστικές. Αφελή είναι αυτά που λέτε εσείς παριστάνοντας τον άσχετο. Φυσικά χωρίς την παρακολούθηση της πραγματικότητας θα βρίσκατε άλλα καλύτερα και γελοιωδέστερα επιχειρήματα, όπως πχ σύμπλευση ΚΚΕ - ΧΑ στα όχι ή σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ στα όχι στην τριετία 2012- 2014. Επειδή απευθυνόμαστε σε πολιτικά όντα, ξέρουμε όλοι τι θα πει στατιστικό νούμερο και πως διαβάζεται. Εσείς μάλλον απέχετε.
    Το κείμενο απαντάει σε πολλές επίσημες επισημάνσεις συριζαίων ότι στη Βουλή συμπλέουν ΝΔ – ΚΚΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι το ΚΚΕ ψηφίζει ότι και η ΝΔ. Μάλλον δεν είχαν δει ποτέ Βουλή. Αν δεν το καταλάβατε, λόγω αφέλειας, ξαναδείτε το.
    Και δείτε την επισήμανση πρωτευόντων συμπλεύσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με δευτερεύουσες διαφωνίες. Πλην εάν μας πείτε ότι στα μεγάλα θέματα ΝΑΤΟ, βάσεις, ΕΕ κλπ ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο προ 2012 έδαφος και… διαφωνούν! Τολμάτε; Δεν τολμάτε τόσο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε αστικό κόμμα και δεν γυρίζει σε καμιά αριστερά όσο και γιατί θα γελάσουμε. Απλώς συμφωνούν…
    Αν είστε σκεπτόμενος συριιζαιος, δείτε τα νομοσχέδια και αιτιολογήστε με βάση τη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ τους λόγους της σύμπλευσης. Καλώς ή κακώς αυτά που λέω έγιναν, δεν είναι θέμα να τα κοροϊδεύουμε ότι δήθεν δεν ξέρουμε να κάνουμε κριτική. Για αστικά κόμματα υπάρχουν πολλοί λόγοι που γίνεται αυτό και δεν χρειάζονται κραυγές ότι κάνω αφελή κριτική. Με συριζαίους συναναστρέφομαι, ξέρω πως σκέφτονται και πως τα αιτιολογούν, χωρίς να τα αρνούνται αφού έγιναν. 


    Τι εννοείτε με την αναφορά στη χούντα, ότι δεν έγιναν αυτές οι ψηφοφορίες στη Βουλή;
    Ότι κάνω κριτική με χουντική λογική;
    Πάτε καλά δηλαδή και βάζετε τέτοιες ρετσέτες στο στόμα σας;
    Και που ξέρατε τι έλεγαν οι χουντικοί; Πως βρήκατε να λένε ότι «όλοι ίδιοι είναι» αλλά στις συλλήψεις, τις φυλακές και εξορίες το 95% ήταν κομμουνιστές και αριστεροί αγωνιστές; Σας φαίνεται το κράτος της χούντας να αυτοδιαψεύδεται στις συλλήψεις παραβιάζοντας το «όλοι ίδιοι είναι»; Παρακαλώ εγκαταλείψετε αυτή τη λογική. Και μη πετάτε λάσπη σε έναν που καλύτερα από τον καθένα γνώρισε τη λογική της χούντας σε φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια στα υπόγειά της. Εμάς βασάνιζε όχι τους… «όλους που ήταν ίδιοι»!
    Επί της ουσίας, νομίζετε πως δεν ξέρω που συμφωνούν και που διαφωνούν τα αστικά κόμματα μεταξύ τους; Μα το γράφω στην ανάρτησή μου αλλά μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να τη διαβάσετε. Όχι κύριε δεν είναι όλοι ίδιοι. Απλώς στα μεγάλα καίρια θέματα του αστικού συστήματος, που ήδη ανέφερα, έχουν τις ίδιες θέσεις.
    Χουντική λογική σας φαίνονται αυτά που λέω; 


    εσύ δεν πήγες να μας αποδείξεις ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ένα και το αυτό, ή θα μας τρελάνεις; Σου απάντησα, λοιπόν, ότι αυτή ήταν η "θεωρία" της χούντας: όλοι το ίδιο άχρηστοι και πολιτικά ανίκανοι είναι, γι' αυτό έγινε η επανάστασις, για να σώσει την Ελλάδα. Το που το γνωρίζω είναι επειδή ζούσα τότε, οπότε δεν μπορείς να με διαψεύσεις, είναι, πλέον, Ιστορία άλλωστε. Κι όπως πολύ σωστά λες, μετά εκτελούσε, βασάνιζε, εξόριζε κλπ, μόνο τους αριστερούς. Η αντίδραση αυτή που πάντα χτυπούσε ήταν, ως γνωστόν, η Αριστερά. Ας έλθουμε, λοιπόν, στο σήμερα: ποιό κόμμα, -ένα μόνο!- χτυπάει με λύσσα και μανία; μήπως τον ΣΥΡΙΖΑ; άρα ποιά είναι η Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα οέο;

    1


    Βιαζεσαι πολυ φιλε μου.Οχι οτι ολα οσα λες ειναι ασχημα,φτανει μονο οταν κανεις πολιτικη σκεψη και συζητηση να λαμβανεις υποψιν σου το γενικοτερο παγκοσμιο πλαισιο.Δεν ειμαστε μονοι σε τουτο τον πλανητη κι οχι μονο αυτο ,αλλα ζουμε και σε ενα ακραια καπιταλιστικο οικονομικο αλλα και κοινωνικο πλαισιο.Οποιαδηποτε κινηση και προσπαθεια απο μια αριστερη κυβερνηση θα πρεπει να στηριζεται απο συνεση,καθαρο μυαλο και διαθεση επιβολης του νεου αλλα χωρις συγκρουσεις επωδυνες για το φτωχο κυριως λαο.Προσωπικα ψηφισα τον Τσιπρα χωρις να πιστευω τις διακηρυξεις του το 12 και το 15.Κρατουσα και κραταω μικρο καλαθι γιατι αναγνωριζω τα τεραστια εμποδια που εχει,σημερα τουλαχιστον,η εφαρμογη καθαρα αριστερων πολιτικων.Ταυτοχρονα ομως εχω τεραστια εμπιστοσυνη στη συνεση και τη διορατικοτητα αυτου του νεαρου πολιτικου,οτι θα πραξει και θα πραττει στο μελλον ο,τι πιο αριστεροτερο μπορει και δυναται στα ευρυτερα οικονομικα πλαισια που κινειται η ελληνικη οικονομια.Ουσιαστικα ας αφησουμε για λιγο αργοτερα τον ακραιο ριζοσπαστισμο κι ας οδευσουμε προς αυτον με πιο αργα και συνετα βηματα.

    6





  • Μία τέτοια πολιτική γραμμή έχει ο Λαφαζάνης, ο οποίος, όμως, βυθίστηκε εκλογικά.Ο λαός δεν επιθυμεί σύγκρουση, διότι αυτή ιδίως λόγω του μεγέθους μας, δεν είναι εφικτή χωρίς πολύ χειρότερες συνέπειες από τη μη σύγκρουση. Ο Συριζα εντός συστήματος, μπορεί να αποτελέσει μία σωτήρια δύναμη για όσους πλήττονται από τον νεοφιλελευθερισμό και ταυτόχρονα δύναμη αναμόρφωσης.Και αυτά τα στρώματα καταγράφονται περισσότερο στις κάλπες, παρά στις δημοσκοπήσεις...


    Γελούσε ολος ο κοσμος με τον ερασιτεχνισμό και την ασχετοσύνη του ..λυκόπουλα που ήθελαν να γίνουν πρόσκοποι ..

    Τελικά Εσύ υποστηρίζεις ΣΥΡΙΖΑ?
    Αφού κάθε ανάρτηση σου είναι χολή για το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε ψάχνεις να υποστηρίξεις κάποιο άλλο κόμμα και να μας το πεις να ξέρουμε τι καπνό φουμαρεις.
    Σκέτη αντίδραση είσαι!!!

    4



    σώώώπα! Πώς το κατάλαβες βρε μεγάλε;


    Δηλαδή εσύ συμφωνείς με τις αναρτήσεις του Παπαδόπουλου?


    Τι πλάκα κάνεις? Μας βομβαρδίζει κάθε μέρα με τις αμπελοφιλοσοφίες του 


    έλλειψη χιούμορ διαπιστώνω. Κακό αυτό, πολύ κακό!


    Ναι τώρα με ταπωσες . Η αδυναμία επιχειρημάτων εκεί σε οδηγεί .
    Από που αντλησατε το δικαίωμα να κάνετε χιούμορ μαζί μου και να το χαρακτηρίζετε επειδή δε το αποδέχομαι


    α, καλά! εσύ μέχρι και... χαρακτηρισμούς ονειρεύτηκες! Αλλά ξεχαστήκαμε: το παράδειγμα που σου ζήτησα, θα το έχωμεν, ή καλύτερα να το ξεχάσωμεν;

    Ήττα του '15 με τρεις νικητήριες κάλπες; Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις την Ελληνικήν, ή μήπως παίζει μαύρη προπαγάνδα; Διαλέγεις και παίρνεις και τα δύο,
    !

    2


    Ειναι απλο ... Ο ΣΥΡΙΖΑ γευτηκε την εξουσια , γιωτ , κοχιμπα , γκλαμουριες...αστικοποιηθηκε ...

    3



    Τόσο πολύ αστικοποιηθηκε που τον κυνηγάει το σύμπαν της αντίδρασης μαζί με όλους τους συοδοιπορους σαν ελογουσου σου.

    4




    Ναι γιατι δεν του εφτασε η αστικοποιηση , αναβαθμιστηκε σε συμμορια και οι συμμοριες δεν ταιριαζουν σε μια δημοκρατια ...


    Εξαιρετική παρατήρηση , πως δεν την σκεφτήκαμε αναρωτιέμαι. Αναρωτιέμαι επίσης γιατί δεν το έγραψες στο πρώτο σου σχόλιο. Τέλος πάντων , να γράψεις βιβλίο με τέτοια βαθυστόχαστα , μόνο να είναι γραμμένο σε χαρτί υγείας για να έχει και κάποια χρήση.

    1




    Δεν χρειαζεται να γραψω εγω βιβλιο , βγαινουν καθε μερα σε ολες τις εφημεριδες ( εκτος απο την Αυγη και το Κοντρα ) ... Αλλωστε για να χρησιμοποιησεις χαρτι υγειας , πρεπει να εχεις και καλομαθημενο κ*λο ... Καλομαθατε στην εξουσια και νομισατε πως θα κανετε οτι σας κατεβει ... Αμ δε..
    .


    όπως η "Αυριανή" "Καθημερινή", π.χ.; 

    Έχει όραμα την Δικαιοσύνη, και να σταθούν όλοι όρθιοι και οι μικρό μεσαιοι

    1


    Kατερίνα δεν γίνεται αυτό στη συγκεκριμένη ΕΕ. Ήδη Βρυξέλλες και Βερολίνο μας ετοιμάζουν νέο μνημόνιο. Πόσο κόλαση πρέπει να γίνει η ζωή μας για να καταλάβουμε ότι η Γερμανία και οι Βρυξέλλες μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία με λαό δουλικού φρονήματος;

    1


    Η συγκεκριμένη ΕΕ δημιουργεί τους μηχανισμούς να ψηφίζονται γερμανόφιλα και νεοφιλελεύθερα κόμματα. Εσύ νομίζεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να πάρει την εξουσία; ΔΕΝ θα τον αφήσουν από την Ευρώπη εκτός και αν δηλώσει ΠΛΗΡΗ υποταγή και υποσχεθεί ότι θα εφαρμόσει το ίδιο μνημόνιο που θα φέρει και ο Κούλης.

    2



    θα βρει τρόπο ο Αλέξης δεν είναι μόνος του... Υπάρχουν παγκόσμιοι Ηγέτες που τον θέλουν..... Δεν θέλουν όλοι την ηγεμονία της ΕυρωΓερνανια-Τουρκια Κυρίαρχους Σε
    Αιγαίο Μεσόγειο... 

    Κώστα,πιστεύεις ότι το 2015 η Ελληνική κοινωνία ήταν με το όπλο «παρά πόδα»,έτοιμη να συγκρουστεί με την ΕΕ και να αντιμετωπίσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις;Καλώς ή κακώς το να έχεις μια νέα Κούβα δεν είναι εύκολο και δεν νομίζω ότι αυτό επιθυμούσε ο Ελληνικός λαός.Οποτε μάλλον σωστά ο Σύριζα ζύγισε τα πράγματα και πήγε σε συμβιβασμό.

    3


    Θεωρώ ότι μόνο αν είχε τη στήριξη μιας μεγάλης δύναμης όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε σύγκρουση με την Ευρωπη. ΔΥστυχώς τότε στις ΗΠΑ κυβερνούσε ο Ομπάμα, αν κυβερνούσε ο Τραμπ ίσως να το βλέπαμε να γίνεται πραγματικότητα. Άσχημο ρόλο στη διαπραγμάτευση έπαιξε και ο αιφνιδιασμός από Σόϊμπλε που μας πρότεινε να βγούμε εκτός ευρώ (με ταπεινωτικούς όρους). Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις δικαιολογίες. Δεν έχει όμως καμια δικαιολογία να πιστεύει πια σε αυτή την ΕΕ που του έκλεισε τις τράπεζες. Δεν έχει δικαίωμα να πιπιλίζει το μυαλό των νέων παιδιών πως αυτή η ΕΕ μπορεί κάποτε να εξελιχθεί σε Ευρώπη των λαών.

    Το θέμα είναι και κατά πόσον υπάρχει κάποια καλύτερη μεγάλη δύναμη από την ΕΕ. Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ είναι πολύ χειρότερες.


    και τι προτείνεις, να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.; Αν ήμασταν Μ. Βρετανία, ίσως. Έλα σου, όμως, που δεν είμαστε...



    δεν έχεις καταλάβει ότι δεν διεκδικούμε εκλογή τον Σεπτέμβριο; Με τι μούτρα θα πάμε να παίρνουμε σπίτια; θα έχουμε τελειώσει! Άσε τους αυτούς να διαλύσουν το σύμπαν, ώστε να μας ψηφίσει ο λαός στις μεθεπόμενες εκλογές μετά λόγου γνώσεως, κι έτσι να είμαστε για πολλά πολλά χρόνια κυβέρνηση! Αυτό έχει, βέβαια, κόστος για τον κόσμο, ναι, αλλά το μικρότερο δυνατόν! Διαφορετικά θα επιστρέψουμε μιά για πάντα στο 3%! Τι προτιμάς; τι είναι καλύτερο; Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν θα βγάζουμε εμείς το φίδι από την τρύπα για να μας φτύνουν μετά! Ας νιώσουν στο πετσί τους τι εστί Δεξιά, για να το καταλάβουν καλά, γιατί φαίνεται να μην το έχουν αντιληφθεί ακόμη! Έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι η κρυφή γραμμή της Αριστεράς. Πρόσεξε ότι ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν είναι το ίδιο μαχητικός όπως παλιά, παρά τα τεράστια θέματα που υπάρχουν: κοινωνικά, εργασιακά, εθνικά, οικονομικά κλπ. Θα μου 'πείς ότι η Αριστερά είναι για τα δύσκολα, ναι, αλλά όχι όταν είναι προδομένη. Όχι όταν διατάζουν οι Τράπεζες, που ανήκουν στην ΕΚΤ, κατασχέσεις. Πώς θα στείλεις τα ΜΑΤ να πετούν τους ανθρώπους στον δρόμο; το έκανε ο Ραχόι στην Ισπανία και εξαφανίστηκε μαζί με το κόμμα του, θέλεις να πάθουμε το ίδιο; Άστους, λοιπόν, αυτούς να εξαφανιστούν, και να μείνουμε εμείς! Δες, αν θέλεις, πιό μακριά, και όχι τι γίνεται αύριο. Ο ΚυΜ αν είναι έξυπνος θα κάτσει να χάσει στις εκλογές, όπως ο Καραμανλής, για να δώσει τον μουτζούρη στην Αριστερά, ώστε μετά να επανέλθει "καθαρός" για πάντα. Αν είναι βλάκας -που είναι- θα προσπαθήσει να νικήσει, για να εξαφανιστεί! Εμείς, τώρα, θα πρέπει να μιμηθούμε τον Κολοκοτρώνη και τους Ρώσους: υποχωρούμε αφήνοντας τον ταξικό εχθρό να κάψει και την υπόλοιπη γη: μόνον έτσι η τελική νίκη θα είναι δική μας! Αλλιώς θα επιτύχουμε μιά Πύρρειο νίκη που θα μας διαλύσει. Περίεργο, αλλά έτσι είναι! Ζήτημα τακτικής, που εξυπηρετεί τον τελικό στόχο. Μπορεί, μεν, να ακούγεται αντι-αριστερό μεσοπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι. Καθόλου. Για σκέψου το και θα 'δείς...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου