Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Περί... αριστερού παρακράτους Του Κ. Γ. Καζανάκη


 https://www.facebook.com/dimitris.belantis/posts/2433491420281299?notif_id=1595277316468104&notif_t=comment_mention&ref=notif
Δημήτρης Μπελαντής Το ηχητικό για το Μάτι είναι συγκλονιστικό.Εφοσον είναι γνήσιο, και τονίζω το εφόσον,τότε αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκάλυψε και εξέθρεψε και αναπαρήγαγε έναν παρακρατικό μηχανισμό,που στο ύφος και την ουσία θυμίζει όσα ξέρουμε για την οργάνωση Χ ,τους μπουρανταδες και τους ταγματασφαλίτες.Αν είναι στημένο,ας μηνύσουν αυτούς που ήταν ηγέτες της πυροσβεστικής και των σωμάτων ασφαλείας στις μέρες τους. Η θα πουνε ότι διόρισαν παρακρατικούς χωρίς να το γνωρίζουν; Ποιος θα το πιστέψει; .Αν είναι γνήσιο,τότε ,πέραν των πολύ μεγάλων ποινικών ευθυνών,ο ΣΥΡΙΖΑ ,αν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας,πρέπει να πέσει κάτω από το 3 τοις εκατό και να εξαφανισθεί δια βίου πολιτικά.Αντιλαμβανομαι ότι αυτό σημαίνει σοβαρή ενίσχυση της Δεξιάς για πολλά χρόνια.Ας πρόσεχαν αυτοί που απαξιωσαν την έννοια της Αριστεράς για μια γενιά τουλάχιστον.Και που πέτυχαν να ακούει ο απλός άνθρωπος Αριστερά και να φτύνει στον κόρφο του.

97 σχόλια
13 κοινοποιήσεις


Σχόλια




Το μόνο που δεν λέει κανείς αλλά αποτελεί κοινό μυστικό και αποδεικνύεται από γεγονότα είναι ότι η τότε κυβέρνηση απλά υπάκουσε σε απαιτήσεις ενστόλων να σωθούν συγγενείς τους στις κατασκηνώσεις θυσιάζοντας απλό κόσμο που δεν ειδοποιήθηκε για να μην εμποδίσει με μποτιλιάρισμα κλπ. την ασφαλή διάσωση των οικογενειών των καραβανάδων. ΑΥΤΟ ήταν η αιτία της τραγωδίας η οποία ήταν έγκλημα και αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής. Αμφιβάλλω αν η ΝΔ θάκανε κάτι διαφορετικό., Μάλλον θα έκανε ακριβώς το ίδιο αλλά λιγότερο άρπα-κόλλα και ίσως έτσι να πέθαιναν λιγότεροι από τους πολίτες "2ης κατηγορίας" που αφέθηκαν να καούν.

7



Μπα, το ίδιο αρπακολατζήδες είναι πια όλοι τους...

3



ναι, αλλά είναι δευτερεύον θέμα αυτό όπως καταλαβαίνεις.. Η ουσία είναι ότι θάκαναν όλοι το χατήρι των καραβανάδων εξίσου με τον απλό κόσμο σε 2η προτεραιότητα.

1



Θαρρώ πως η προτεραιότητα των καραβανάδων έναντι οποιουδήποτε είναι σχεδόν αποδεκτή απ' τον πολύ κόσμο, γι' αυτό και δεν ακούστηκε τίποτα, ακόμα κι όταν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες: "να σωθεί ο στρατός μας!"

2



ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. Αλλά αυτό ήταν η "κορυφή του παγόβουνου". Σε συνέντευξη τύπου έφτασαν στο σημείο ενός κυνισμού να ομολογούν ότι επέλεξαν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. (έχω σώσει σχετικά βίντεο, π.χ. της συνέντευξης τύπου).


κοίτα εδώ συγκάλυψη λίγες μέρες μετά (Αύγουστος 2018).
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποια στιγμή μπορείς να αναγκαστείς να κάνεις τέτοιες επιλογές - το θέμα είναι με τι κριτήρια...

1



Είχα σκεφτεί ακριβώς αυτό που λες. Γνώμη μου είναι ότι υπήρχε τρόπος να σωθεί κι ο απλός κόσμος αλλά δεν το προσπάθησαν καν οι αρμόδιοι. Η υπηρεσιακή μεροληψία τους τύφλωσε και δεν τόλμησαν να πάρουν ρίσκο, ενώ οι υποδομές ήταν βέβαια και σε χάλια κατάσταση. ΟΛΑ έπαιξαν ρόλο αλλά η απόφαση να εκκενωθούν με ασφάλεια πρώτα οι κατασκηνώσεις ενστόλων ήταν απόλυτη...

2



των οικογενειων των ενστόλων ή των παιδιών τους; 


και των δύο. Δεν ήταν μόνο παιδιά στις κατασκηνώσεις αλλά και οικογένειες εξ όσων γνωρίζω. Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία, ούτε λέμε εμείς να μη σώζονταν. Ασφαλώς θάπρεπε να σωθούν τα παιδιά, αλλά υπήρξαν κι άλλα παιδιά που κάηκαν διότι θεωρήθηκαν 2ης προτεραιότητας και δεν έγινε σοβαρή προσπάθεια να σωθούν κι εκείνα μαζί με τους δικούς τους γονείς.


νομίζω οτι ο κοινός τοπος στη συζητηση είναι ο κανενας μας δεν θα ήθελε να εχει υπάρξει κανενας νεκρός. απλως ρώτησα διευκρινιστικα γιατί θυμομουν πως είχε εκκενωθει μία παιδικη κατασκήνωση. γι αυτό ρώτησα.

1



Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ δηλαδη τι ειναι τα σιχαματα..Η πιο βρωμερη ακροδεξια

2


Πολύ βιαστικός για συμπεράσματα. Εκείνο δε το 3 τα εκατό περίεργο θυμίζει μάλλον δεξιά. Το μαγνητοφωνημένο δεν έχει μέσα σύριζα φυσικά. Όλα τα αλλα είναι φαντασιώσεις των κηρυγμενων εχθρών του σύριζα. Τουλάχιστο για μενα.

5


Το μαγνητοφωνημένο δείχνει ένα μαφιόζικο τρόπο λειτουργίας, τον οποίο ο Σύριζα άφησε ανενόχλητο (και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, όπως έκαναν όλα τα κυβερνητικά κόμματα πριν απ' αυτόν). Δεν χρειάζεται και τίποτ' άλλο!

5



Τίποτα δε δείχνει από αυτά που θέλεις να δεις. Ενα προϊστάμενο που απειλεί τον υφιστάμενο του γιατί φοβάται τις ευθύνες του. Όλα τα αλλα χρειάζεται να αποδειχθουν.

1



Το ότι αυτό το άτομο εξακολούθησε να είναι προϊστάμενος και να δρα όπως δρα, είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας. Παντού υπάρχουν (λίγοι) τίμιοι άνθρωποι, ας έψαχνε αυτούς ο Σύριζα κι ας τους έβαζε αυτούς επικεφαλής! Αντίθετα, (καθώς το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι), συμβιβάστηκε με το σύστημα αυτό και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του, ακριβώς όπως έκαναν οι προηγούμενοι!

5


Στο 15% ειναι καλα? Τελειωσατε

1


Όταν κάποιος εμφανίζεται με ψεύτικο avatar ,όπως ο κύριος Ευνουχιδης και υπερασπίζεται τόσο κυνικά τον ΣΥΡΙΖΑ,σημαίνει ότι τι ψάρι βρωμα πολύ ψηλά.Το ηχητικό λέει πολύ καθαρά ότι ο Ματθαιόπουλος συγκαλυπτει την υπουργό ( είναι σαφές ποιάν εννοεί) και την περιφερειάρχη ( είναι σαφές ποιάν ευνοεί).Έχουν βγει λοιπόν ορισμένα σαπροφυτα του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι η διαφθορά είναι μόνο υπηρεσιακή.Παιδια,αυτά να τα πείτε σε κάνα 25χρονο που σιτίζεται στο πρυτανείο και όχι σε έναν δικηγόρο με εμπειρία τριάντα ετών.Σας παρακαλώ !!!

17


Ευνουχιδη να ξερεις πως ειστε οτι πιο σιχαμενο γεννησε η Μεταπολιτευση..Αυτα να τα λες στον οχλο του Πολακη

3


Δλδ έχω μπλέξει με συμμορια; Τι είναι αυτά που γραφετε; Ποιό αβαταρ είναι ψευτικο; Το τι ισχυρίζεται ο εν λόγω γιατί το παίρνετε σαν δεδομένο; Δεν πρέπει να το αποδειξει; Και θα παρακαλούσα για κάποια κοσμιότητα. Κουβέντα κάνουμε. Δεν βριζομαστε.

1


Εννοείτε δηλαδή ότι όντως ονομάζεστε Ευνουχιδης; Και δεν έχετε κάνει αίτηση αλλαγής επωνύμου; Ειλικρινά με εκπλησσετε.Πιστευω ειλικρινά ότι δεν είναι γνήσιο όνομα και επίσης αυτό προκύπτει και από το ότι δεν μπορούσα να απαντήσω στο σχόλιο τεχνικά.

4


Δεν πίστευα ότι κι εσύ συμμετέχεις σ'αυτο αλλά με διαψεύσεις. Απαξιώ να απαντήσω σε ειρωνείες κατώτατου επιπεδου. Περίμενα μεγαλύτερη σοβαρότητα.

1


Αν έκανα λάθος στο ψεύτικο προφίλ,ζητώ συγγνώμη.Μου έκανε εντύπωση που δεν μπορούσα τεχνικά να απαντήσω όπως και το κάπως ασύνηθες του ονόματος.Στην ουσία των πραγμάτων,διατηρώ την άποψη μου.

Ναι εχεις μπλεξει με ακροδεξια συμμορια λοιπον

1



Φυσικά και διατηρείς την αποψη σου όταν δεν πειθεσαι να την αλλάξεις. Δημοκρατία. Το ότι δεν μπορούσες να απαντήσεις τεχνικά δεν το κατάλαβα. Η συγνώμη φυσικά δεκτή. Για την ιστορία δεξιός ξάδελφος όντως το άλλαξε το επίθετο με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να το προφέρουν οι ξένοι γιατί ήταν στο διπλωματικό σώμα. Μετά από μένα θα εξαφανιστεί γιατί έκανα κόρες. Αυτά.

2



Πολλά έχω ακούσει και δει τόσα χρόνια, αλλά το ότι θα αφήναν τόπους να καούν για να... ρίξουν τον ενδοϋπηρεσιακό τους ανταγωνιστή, δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ! Σαπίλα και μπόχα που σου κόβει την ανάσα...

7


Πόσο δίκιο έχεις & πόσο πίκρα γευομαστε....

2


Καί κάτι γιά Ηλεία ακούγεται.

1


Καλε οι εχθροι του συριζα τα οργανωσαν αυτά..Βγαλτε παλι τους χαρτες του Νικολακη του Παππα οτι ηταν εμπρησμος στο Ματι νουμερα που τα αναπαρηγαγε και η κωλοφυλλαδα Εφ Συν..ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

4




γι' αυτό ο ΚυΜ είπε στον ΟΗΕ ότι η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, και γι' αυτό προβιβάσατε αυτούς που κατηγορούσατε για εγκληματικές παραλείψεις;

1


Εμεις τους προβιβασαμε αχχχχχχχχχχχχχχχχχα

Κλαιμε ..Οποιος δεν ειναι συριζα ε
😛

Πες του φασιστα του Πολακη να μην γραφει να βγαλει κανεις τον σκασμο ..Αμα θελει ας σκασει εκεινος.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ


το παίζουμε και τρελό, ε; 

@Δημήτρης Μπελαντής δύο φορές υποθέτεις ότι η (παράνομη), έτσι κι αλλιώς, ηχογράφηση, είναι γνήσια, και μία ότι είναι στημένη! αυτό φανερώνει και την εχθρική στάση σου απέναντι στην Αριστερά, και τη φιλική σου απέναντι στην αντίδραση! Κανονικά τι θα έπρεπε να μας 'πείς; το ηχητικό υλικό είναι παράνομο, άρα αυτοί που ακούγονται, το κατασκεύασαν, το διακινούν, το δημοσιοποιούν κλπ, πρέπει να πάνε φυλακή, και να πληρώσουν με όποια περιουσία διαθέτουν την αποζημίωση των θυμάτων τους. Αντί γι' αυτό, κάνεις διάφορες έωλες υποθέσεις, στηριζόμενος σε μιά καραμπινάτη παρανομία, μία υποτιθέμενη ηχογράφηση που αποκαλύπτεται... δύο χρόνια μετά, σε χρόνο προεκλογικό, για να σπιλωθεί η Αριστερά, ώστε να χάσει τις επικείμενες εκλογές. Αυτό είναι το ένα. Το έτερον: επειδή η κυβέρνηση της Δεξιάς έχει πλήρως αποτύχει σε όλους τους τομείς, προσπαθεί να αντεπιτεθεί με όρους Μαφίας, γελοιοποιούμενη: προβάλλει ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου(!), προς αντιπερισπασμόν. Και είναι οι ίδιοι που ζητούσαν την παραπομπή Πολάκη για παράνομη ηχογράφηση, αν και ο Πολάκης ουδέποτε ουδένα ηχογράφησε, και ουδέν ηχογράφημα παρουσιάστηκε από τους "κατήγορούς" του! Και επειδή δεν έχουμε τη μνήμη χρυσόψαρου: οι ίδιοι κύκλοι της αντίδρασης είχαν κατηγορήσει τον Ανδρέα ώς... αρχηγό της 17Ν, και ότι τα... έπαιρνε με κούτες των πάμπερς! Και πού καταλήγεις; μα στο όνειρο θερινής νυκτός της αντίδρασης: να πάει η Αριστερά στο 3%, και να... εξαφανιστεί! Το χειρότερο; υποτίθεται ότι αυτό το εύχεσαι ως... προοδευτικός! Αντί γι' αυτό, δεν λες, καλύτερα, ένα "ευχαριστώ" στην κυβέρνηση της Αριστεράς που φρόντισε να μην πεθάνουμε της πείνας, ακόμη και τώρα που δεν κυβερνά; ο,τιδήποτε άλλο συνιστά αχαριστία! Το να δαγκώνεις το χέρι που σου έδωσε ψωμί και δεν σ' άφησε να πεθάνεις της πείνας, είναι μεγάλο μειονέκτημα!

4


Άσε ρε μεγάλε κ.Καζανακη ( γιατί όλοι έχετε ιδιόμορφα επώνυμα;) που θα μας πεις και αντίδραση επειδή καταγγέλλουμε υπηρεσιακές και κρατικές μαφιες.Το παράνομο της ηχογράφησης δεν λαμβάνεται υπόψιν όταν βοηθιεται η αποκάλυψη της αλήθειας σε κακουργηματικες υποθέσεις όπως αυτή εδώ.Επισης,να υποθέσω ότι κάποτε ήσουν ΠΑΣΟΚ και τώρα είσαι με αυτούς που καταγγέλλουν το βρώμικο 89 ,που κάνανε οι ίδιοι.Αν το ηχητικό είναι γνήσιο,η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο .Δεν λέω κάτι φιλοδεξιο.Λεω αυτό που ορίζει ο νόμος και το σύνταγμα.Μηπως να τα διάβαζες;

4


Καθε σοβαρος Δημοκρατης ειναι απεναντι στα Μουσσολινικα σιχαματα..Δεν στοπαν?

Τραβα τωρα στον φασιστα τον Καμμενο να κλαψετε παρεα 😛


μη έχοντας επιχειρήματα, άρχισες να αμφισβητείς ότι... υπάρχω! Δεν λέω, ωραία μέθοδος να αποφύγεις να απαντήσεις σ' αυτά που έγραψα! Εστω λοιπόν: είμαι μία... ευφυής μηχανή που γράφει! 🤣 ποιά είναι η ουσία; το ποιός γράφει, ή το τι γράφει; το τι γράφει προφανώς! και τι περιμένουν οι αναγιγνώσκοντες από 'σένα; απαντήσεις, σοβαρές και επί της ουσίας, τις οποίες δεν βλέπουν! Και τι βλέπουν; υποθέσεις(!) εις βάρος του συνομιλητού, και, βέβαια, κατά της Αριστεράς, για την οποία υποτίθεται ότι... νοιάζεσαι, χωρίς να καταλαβαίνεις ότι με όλα αυτά αυτό που "επιτυγχάνεις", είναι το να χειροτερέψεις ακόμη περισσότερο τη θέση σου! Και σας προσκάλεσε και σας προκάλεσε ο Τσίπρας: παραπέμψτε με εμένα στο Ειδικό Δικαστήριο, εσείς που ξέρετε τους Νόμους και το Σύνταγμα! Αλλά να σας πάει, ε; το κάνατε με τον Ανδρέα και τον ξαναβγάλατε πρωθυπουργό, κάψατε, δηλαδή, μόνοι σας τη γούνα σας, και βάλατε μυαλό! Άσε που ακόμη και σε... ντιμπέιτ κ@λ@σατε! Το να κυνηγάτε, όμως, άλλα στελέχη μας, θα φέρει το ίδιο, ακριβώς, αποτέλεσμα, να πάτε, δηλαδή, στο σπιτάκι σας! Οπότε συνεχίστε, μας ενισχύετε! Με την πολιτική απάτη, το ψέμα, τον βούρκο, τη μαύρη προπαγάνδα, το παρακράτος, τις σκευωρίες, το ξύλο και τη συκοφαντία θα εξαφανιστείτε από την πολιτική σκηνή! Και δεν χρειαζόταν ολ' αυτά, η καταστροφικη πολιτική σας έφτανε: από τη μαύρη ώρα που αναλάβατε, άσπρη 'μέρα δεν είδαμε!

Ζεις ακόμη στο 89.Οταν φτάσεις στο 2020,τα ξαναλέμε.

5



ένα-ένα τα... "επιχειρήματα", να προλαβαίνω να σου απαντώ!🤣 Ο πανικός σας είναι τεράστιος!

3



Αν αυτά είναι επιχειρήματα υπεράσπισης, καλύτερα να βρουν άλλο δικηγόρο οι ηγέτες σου - θα τους κάψεις! 😂

3



άλλος πανικόβλητος με... ακατάρριπτα "επιχειρήματα"!

Anastasopoulos Ioannis τέλειωσαν οι απειλές και άνοιξαν οι φάκελοι; μήπως υπηρέτησες στο Α2; μάλλον, ε; άρα ξέρεις που με έστειλε η Δεξιά σου να υπηρετήσω ακριβώς λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων, για να είσαι εσύ αραγμένος σε κανένα γραφειάκι στην Αθήνα, ε; Αλλά περιμένω την κατηγορία από κάποιον που ήταν στη Δεξιά, στο ΠΑΣΟΚ, ή στο... "Κ"ΚΕ; Ή πετάμε μιά κουβέντα για να αποδείξουμε το πόσο τσάμπα μάγκες της αντίδρασης "είμαστε";

Ποιος πανικος ρε νουμερα.... Εχετε τελειωσει ..Πανικοβλητοι παντου πατε να δικαιολογησετε τα εγκληματα


νούμερο είσαι και φαίνεσαι, και παλιο'υ'βριστής!


: Αν μοναδικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η όποια Αριστερά τότε καλούτσικο το κείμενο.Αλλά παραμένει απίστευτα μονόπλευρη η ανάγνωση.Και βέβαια δεν διορίστηκαν παρακρατικοί.Αυτοί είναι το Κράτος,που δεν αλλάζει σε ένα βράδυ ή ένα χρόνο ή πέντε χρόνια... Αλλά αυτή την συζήτηση την έχουμε ξανακάνει....

Και γιατί ,Θανάση,ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κάπως καλύτερος ,κατά την γνώμη σου,στηρίχτηκε στους παρακρατικούς; Αυτό δεν λέει κάτι για την πολιτική του ταυτότητα; Νομίζω ότι λέει.

5


Αναδεικνύεται όμως και ένα παρακράτος κυρίως στελεχών της ΝΔ που αποφάσιζαν να μην στέλνουν αεροπλάνα στα Κύθηρα για να υπονομεύσουν έναν αξιωματικό. Επίσης ο αρχηγός της πυροσβεστικής αναβαθμίστηκε στην γραμματεία της πολιτικής προστασίας επί ΝΔ.

3



Δεν είπα ότι το παρακράτος ιδρύθηκε πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ,είναι διαχρονικοτερο.Και αφορά και τη Δεξιά,μόνο που αυτό μάλλον το ξέραμε.Το εντυπωσιακό γεγονός είναι το πόσο γρήγορα προσαρμοσθηκε αυτή η δήθεν Αριστερά σε αυτό και πως το αξιοποίησε για τους δικούς της σκοπούς.Και το fbi είχε ένα δικό του παρακράτος στις ΗΠΑ που τι χρησιμοποιούσαν και οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι ,βλ Χούβερ για πενήντα συνεχή χρονιά

7



συμφωνώ.Η απορία μου τότε ήταν γιατί άργησε να παραιτησει τους αρχηγούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη (ας πούμε του ΠΑΣΟΚ) και αντί να αλλάξει την δημόσια διοίκηση την αστυνομία την πυροσβεστική συνέχισε την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων

1

.

Ας αφήσουμε τα ηχογραφημένα και το αν είναι αυθεντικά ή όχι.Σ' αυτή την φωτογραφία αποτυπώνεται η συνολική αντίληψη των οπαδώντου ΣΥΡΙΖΑ...Από την πρώτη στιγμή και ενώ μετρούσαμε νεκρούς άρχισαν οι εκατοντάδες αναρτήσεις για τα "αυθαίρ…
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

6



Ε ναι . Κοινωνιοπαθη σκουπιδια 

Στον Μεσοπολεμο θα εκαιγαν το Ραιχσταγκ..Αντε γεια αλητες

1



Σέβομαι ιδιαίτερα την θεωρητική και ιδεολογική σου συγκρότηση.Γι αυτό μου είναι ανεξήγητη η άρνηση στο γεγονός ότι αυτό το κράτος έχουμε.

Τελικα τους τσιμπησε τους αρμους της εξουσιας το αγορι ....κι ας παραπονιεται ....

Δεν είναι άρνηση,είναι κατάφαση ,απλώς δεν μου φαίνεται πια παράξενο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε στο σημείο όχι απλώς να εφαρμόσει μνημόνια αλλά να καλύπτει και να υποκινεί τέτοιες πρακτικές.Συναισθηματικα μου είναι πολύ πικρό,και γιατί κάποτε υποστήριξα για χρόνια αυτό το κόμμα και ακόμη παραπάνω γιατί αυτά τα τραγικά περιστατικά δεν θα αφήσουν την γνήσια Αριστερά να σηκώσει κεφάλι για χρόνια .Επειδή και εγώ σε εκτιμώ,σταματώ εδώ ,γιατί η συζήτηση αυτή όχι μόνο δεν με ενθουσιάζει αλλά ενισχύει την αίσθηση μου ότι μια ομάδα ανθρώπων μας υποθήκευσε για δεκαετίες.Καλο βράδυ .


Α, @Δημήτρης Μπελαντής, στήριξες την Αριστερά για χρόνια, φαντάσου να μην τη στήριζες τι θα 'λεγες τώρα! Και μετά τιιι έγινε; κατά πού φύσηξε ο άνεμος; προς τα δεξιά, σε τίποτα αναχώματα, ή προς... υπερεπανάσταση μεριά;
🤣

Δηλαδη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη κυβέρνηση στα χρονικά που παρότι είχε φτιάξει δικό της παρακράτος, έχασε τις εκλογές, απομονώθηκε απο τον τύπο, δεν έλεγξε τους αρμούς της εξουσίας, την αστυνομία και την δικαιοσύνη... Ενδιαφέρον...

3



,θα ήθελα να έχεις δίκιο ιστορικά,αλλά έχεις άδικο.Νιξον 1974,Watergate.Τα είχε όλα,εξευτελίστηκε και έπεσε.Στις αστικές δημοκρατίες,καμια φορά συμβαίνει.Στις χώρες τύπου Πολ Ποτ ,όχι.

2


Ο Σύριζα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να κάνει όλα αυτά που λες, αλλά βέβαια, ως ερασιτέχνης (σε σχέση με τις πολύ πιο έμπειρες λέρες) την πάτησε. Αυτό δεν είναι ελαφρυντικό βέβαια...

4


Απο την απάντηση υποθέτω πως εννοείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφερε τελικά να φτιάξει παρακρατος... Για τι πράγμα συζητάμε λοιπόν?

1



Το "δεν κατάφερε" πόσο απέχει ηθικά απ' το "προσπάθησε"? Όποιος γουστάρει παρακράτος, υπάρχει αυτό της ΝΔ και του Πασόκ, υποτίθεται ο Σύριζα ήταν γι' άλλα πράγματα - αλλά μάλλον λάθος είχαμε καταλάβει...

Ναι αλλα δεν συζητάμε εδω για προθέσεις, αλλα για την δημιουργία παρακράτους... Εξ ου και οι ποινικές ευθυνες που λεει ο Δημήτρης...

Λυπήσου τους,
, δεν βλέπεις ότι βρίσκονται σε πανικό; Για να φτιάξεις παρακράτος, πρέπει, πρώτ' απ' όλα να το ταΐζεις, να κάνεις ρουσφέτια, διορισμούς, ρεμούλες, κακοδιοίκηση κλπ ληστείες του δημόσιου ταμείου. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να στήσει παρακράτος (που ΔΕΝ!) γιατί να το κάνει; για να παραμείνει στην εξουσία, θα απαντούσε, πολύ σωστά, κάποιος. Το καλοκαίρι, όμως, του '15, προκάλεσε εκλογές -αν και δεν υποχρεούτο προς τούτο! Αντίθετα, ήταν η πρώτη που και έστησε την Κοινωνία στα πόδια της, και ανόρθωσε την Οικονομία, και 37, ολόκληρα, δισ. € αποταμίευσε (η πρώτη στην Ιστορία!), από τα οποία ζούμε σήμερα, αν και τον Ιανουάριο του 2015 αναγκάστηκε να δανειστεί 315 εκ. €, γιατί το δημόσιο ταμείο ήταν άδειο, από τη ληστεία, την κακοδιοίκηση και, βεβαίως, από το στήσιμο του παρακράτους της Δεξιάς! Περιμένω από τον
Δημήτρης Μπελαντής
αντεπιχειρήματα. Αν διαθέτει εννοείται...

1



Το "δεν κατάφερε να φτιάξει" σημαίνει ότι "προσπάθησε (με ο,τι σημαίνει αυτό) αλλά δεν του βγήκε"...

Ναι δεν του βγηκε, σύμφωνοι... Αρα το παρακράτος που δταστηριοποήθηκε, εαν ειναι αυθεντικές οι συνομιλίες δεν ήταν δικό του... Το ίδιο λέμε...


Συγγνώμη, παίζουμε με τις λέξεις τώρα? Το παρακράτος είναι διαχρονικό - και όποιος το προσεταιρίζεται ή προσπαθεί να στήσει δικό του ή να πάρει το παλιό με το μέρος του κλπ, κλπ, είναι λέρα και μαφιόζος - ακριβώς όπως αυτοί που μας κυβερνάνε! Η μόνη αποδεκτή στάση είναι η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του παρακράτους και των μηχανισμών του και όχι ο προσεταιρισμός τους ή η υποκατάστασή τους από άλλους, παρόμοιους!

1



"Έστησε την κοινωνία στα πόδια της": χρειάζεται πολύ θράσος για να υποστηρίξει κανείς κάτι τέτοιο! Με την δημόσια περιουσία υποθηκευμένη, με τα πάντα ξεπουλημένα, με το λαό εξαθλιωμένο, με το κεφάλαιο ασύδοτο, με κωλοτούμπες στους αμερικάνους και τους γερμανούς να πούμε κι ευχαριστώ για τα ψίχουλα που έδωσε στους πιο εξαθλιωμένους των εξαθλιωμένων? Τα 37 δις είναι τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ -τα οποία κατήγγειλε (και σωστά) πριν το '15-, κατά διαταγή των ευρωπαίων! *** ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ πλεόνασμα, έξοδος από ευρώ και Ε.Ε., εθνικό νόμισμα, κλείσιμο των εμπορικών συνόρων και της ροής κεφαλαίων, μαζικές εθνικοποιήσεις και ανασυγκρότηση της ντόπιας παραγωγής: μόνο έτσι θα επιβιώσει αυτός ο τόπος και θα σταθεί στα πόδια του! Ακόμα κι αν αύριο έρθει ένα άλλο κόμμα και κάνει τα διπλά απ' όσα ο Σύριζα (διατηρώντας την ίδια υπακοή στους ευρωπαίους και τις εντολές τους), πάλι ξεφτιλισμένος θα 'ναι!

3



δεν λέω, καλή η πολεμική σου κατά της Αριστεράς: θεωρείς ότι η Ιστορία της Ελλαδας άρχισε στις 25/1/2015, ή ότι η Αριστερά παρέλαβε ένα... οικονομικό θαύμα το οποίο... κατέστρεψε, ενώ... δεν παρέλαβε μνημόνια τα οποία παρέδωσαν χώρα και λαό δεμένους χειροπόδαρα και σιδηροδέσμιους στους δανειστές-δυνάστες μας! Θεωρείς, ακόμη, ότι για να σωθούμε θα πρέπει να γίνουμε... Αλβανία του Χότζα! Τι να 'πώ εγώ τώρα; μιά... χαρά σε βρίσκω! Ελπίζω να πέταξες στα μούτρα του ΣΥΡΙΖΑ το 800άρι ή το 600άρι που εισέπραξες χάρις σ' αυτόν! Τι, όχι;


Αντί να παραλάβει τα μνημόνια, μήπως θα ΄πρεπε να τα ΑΚΥΡΩΣΕΙ και να διαολοστείλει αυτούς που τα επέβαλαν? Λέω εγώ τώρα... Όσο για τα περί "Αλβανίας του Χότζα", αφού έτσι χαρακτηρίζεις τον τρόπο που λειτουργούσαν ΟΛΕΣ οι χώρες, σε ανατολή και δύση (και η Ελλάδα) πριν λίγες, μόλις, δεκαετίες, δείχνει πόσο η καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη λογική σ' έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι! Άσε τις φιλολογίες περί των επιδομάτων των φτωχών, πες αυτό που νοιάζει ΟΛΟΥΣ τους χαρωπούς ψηφοφόρους του Σύριζα: πάνω απ' όλα τα ευρώ και η "Πατρίδα μας η Ευρώπη"! Προς θεού, μη γίνει καμιά στραβή και μας βρει κανένας... κομμουνισμός!


,νομίζω ότι χρησιμοποιείς το επιχείρημα του φαύλου κύκλου.Αν του βγήκε ,δεν θα είχε χάσει τις εκλογές - έδειξα ότι αυτό δεν ισχύει πάντα.Αν δεν του βγήκε ήταν γιατί ήταν ηθικό κόμμα.Υπαρχουν περιπτώσεις που ισχύουν και τα δύο.Και του βγήκε το παρακράτος όσο ήταν πάνω,πραγμα που σημαίνει ότι έκανε αρκετές δουλειές που δεν τις ξέρουμε όλες,και έπαψε να του βγαίνει από ένα σημείο και μετά γιατί ήταν άπειροι στα κόλπα και γιατί έχασαν τις εκλογές και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το " έργο" τους.Το επιχείρημα σου,συγγνώμη για την αναλογία,είναι ότι ο καπονε δεν είχε εγκληματική οργάνωση,γιατί τελικά τον συνέλαβαν για ...
φοροδιαφυγή η οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δεν ήταν ένοπλη οργάνωση γιατί τελικά τους έπιασαν.Βεβαιως,τίποτε από αυτά δεν ισχύει.Και το καλύτερο παρακράτος το είχε ο Νίξον που υπερέβη τόσο τα όρια του συστήματος,ώστε αυτό τον έλιωσε.

2



λέω εγώ τώρα: ο ΕΛΑΣ γιατί δεν έδιωξε τους ναζί μέσα σε μιά 'μερα; άρα τι πατριωτική οργάνωση ήταν; Για την Αλβανία του Χότζα: πότε λειτουργούσε έτσι η Ελλάδα και όλες οι χώρες του κόσμου και δεν το μάθαμε; Δεν μας λυπάσαι με τόση ζέστη;

@Κωνσταντινος Καζανακης, αφού μας έχεις κατατροπώσει και δεν έχουμε πια κανένα επιχείρημα ,δεν πας να πιεις καμία μπύρα να σου περάσει η ζέστη; Η νομίζεις ότι ασχολούμαστε με την θεωρία και δεν ξέρουμε να τρολαρουμε; Κι ας μας έχεις κάνει το κεφάλι όχι καζανάκι αλλά πλήρες καζάνι.
ΥΓ Εκεί στην Κρήτη,καμια καλή ρακή πίνετε; Η έχεις το -ακης χωρίς να είσαι κρητικός;

1



Σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου ίσχυε εμπορικός προστατευτισμός, υψηλοί φόροι (ή και απαγορεύσεις) στα εισαγόμενα προϊόντα, απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος, τράπεζες, ΔΕΚΟ, μεγάλες επιχειρήσεις ήταν κρατικές κλπ, κλπ - μέχρι και τ…
Δείτε περισσότερα


πολλά "επιχειρήματα" ρε παιδιά, πολλά "επιχειρήματα"!
🤣


άρα η Αλβανία του Χότζα ήταν η ιδανική χώρα, ενώ σήμερα είναι η Β. Κορέα, μας λέει το καμμένο μυαλό χωρίς να ντρέπεται! Όσο για τον ΕΛΑΣ που βέβαια πολεμούσε και δεν συμβιβάστηκε: δεν έδιωξε, όμως, τους κατακτητές, οι οποίοι τον πολεμούσαν με λύσσα και μανία! Υπάρχει, όμως, και ένα κόμμα, σήμερα στην Ελλάδα (ένα και μόνον ένα), που οι συνεργάτες των απογόνων των τότε κατακτητών και σημερινών επικυρίαρχων και οι ίδιοι οι επικυρίαρχοι, το χτυπούν με την ίδια λύσσα και μανία. Ποιο λες να είναι αυτό το κόμμα; 

@Κωνσταντινος Καζανακης, που το είδες ότι σας χτυπάνε με λύσσα και μανία οι επικυρίαρχοι; Δώσατε στους Ιταλούς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,στους Γερμανούς τα αεροδρομια,σταθεροποιησατε την Κοσκο στον Πειραιά,δώσατε τα πετρέλαια στην exxon mobil,δώσατε ουσιαστικά βάση εκπαίδευσης στο Ισραήλ.Για τέσσερα χρόνια δεν το λες και λιγο ξεπούλημα.Ακομη και αν ξεχάσουμε το τρίτο μνημόνιο.

2



και ο Λένιν παρέδωσε σοβιετική γη στον Κάιζερ, άρα ήταν ένας... προδότης! τι, όχι; Θα μπορούσα να σου απαντήσω σε ένα προς ένα, αλλά αυτό είναι αδύνατον, έχουμε κι άλλη δουλειά να κάνουμε. Επιγραμματικά μόνο σου λέω ότι μετά το τρίτο μνημόνιο που υπογράφτηκε μετά από ήττα και αφού είχαμε προδοθεί από την αντίδραση, έγιναν κάτι εκλογές. Μήπως θυμάσαι ποιόν ψήφισε ο λαός μας; μήπως, επίσης, γνωρίζεις τι είναι τη συμφωνία της Βάρκιζας, ή γιατί συνέβη η υποστολή της κόκκινης σημαίας από το Κρεμλίνο; Και τέλος πάντων, μήπως θυμάσαι ποιός μας έβγαλε από τα μνημόνια;


μόλις πληροφορούμαι από 'σένα ότι όλες οι τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ της αντίδρασης... υμνούν τον ΣΥΡΙΖΑ! Τι, όχι; Ντόιιιγκ!


μα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, άρα δεν είναι... Πολ Ποτ, αλλά... Νίξον! Καθόλου άσχημα!
🤣


είσαι, βλέπω, και με τον... αστυφύλαξ, και με τον... χωροφύλαξ! ή, όπως λέμε εδώ, ο Θραψανιώτης όπου θέλει κολλά το αφτί (το χεράκι του αγγείου που πλάθει). Δύο τα τινά: ή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει παρακράτος, ή όχι! όλα τα υπόλοιπα του στιλ: είχε, αλλά ως πρωτάρης δεν το ολοκλήρωσε είναι αντιδραστικές κουτοπονηριές! Και σε ρώτησα, αλλά εποίησες την νύσσαν: Παρακράτος θα έκανε για να διατηρηθεί στην εξουσία. Και δική του τηλεόραση, βεβαίως, βεβαίως (με πανελλήνια εμβέλεια), πρώτ' απ' όλα! Τον Σεπτέμβριο, όμως, του 2015, προσφεύγει στις κάλπες, χωρίς να υποχρεούται προς τούτο! αν είχε, λοιπόν, προλάβει να δημιουργήσει τηλεόραση και παρακράτος, γιατί να προσέφευγε, αφού το υποτιθέμενο παρακράτος και η τηλεόραση θα του εξασφάλιζαν την κυβερνητική συνέχεια; αν, πάλι, δεν είχε προλάβει να τα δημιουργήσει, γιατί πήγε στις εκλογές, διακινδυνεύοντας να χάσει; Θα 'πεί κάποιος: μα παρακράτος έφτιαξε μετά! αλλά τότε, γιατί έχασε τις εκλογές; μα γιατί δεν το 'φτιαξε καλά, λες! και γιατί,τότε, αντί να χρηματοδοτήσει ένα παρακράτος, δεν χρηματοδότησε μιά τηλεόραση, που ήταν (και εξακολουθεί να είναι!), πρώτη προτεραιότητα; μα διότι δεν τους έκοβε, ίσως απαντήσεις. Μάλιστα: μα τότε που όλοι φωνάζαμε για τηλεόραση πανελλήνιας εμβέλειας,... δεν μας έκοβε; και σήμερα που εξακολουθούμε και πάλι όλοι να φωνάζουμε για το ίδιο, γιατί δεν την προχωρά; απλές είναι οι απαντήσεις: διότι, τότε, προχώρησε σε ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες, και ουδείς επιχειρηματίας προέκυψε που να θέλει να στηρίξει την Αριστερά! τόσο απλά! Και ποιος θα προέκυπτε σε μιά χώρα του βάρβαρου Καπιταλισμού; και μόνο από το γεγονός ότι ήταν η πρώτη κυβέρνηση που έβαλε τους καναλάρχες να πληρώνουν, δεν θα τη στήριζε κανείς! σιγά μην στήριζαν μιά κυβέρνηση που τα παίρνει από αυτούς και τα δίνει στον λαό: 2,75 εκατομμύρια πάμπτωχοι πολίτες έπαιρναν επιδόματα. Και τι έκαναν; βγήκαν στην αγορά και κάτι ψώνισαν, κάτι αγόρασαν. Και μειώθηκε η ανεργία, και οι ίδιοι βρήκαν δουλειά και η Οικονομία άρχισε να αναθερμαίνεται! απλό, ε; απλούστατο! Και έρχεται, μαύρη η ώρα,να αναλάβει η κυβέρνηση-τσίρκο της ελίτ. Και τι κάνει πρώτ' απ' όλα; κόβει τα επιδόματα από 2,5 εκ. πολίτες που τα ελάμβαναν! συνέπεια; άμεση αύξηση της ανεργίας, μείωση του ΑΕΠ κατά 1,8% και καταβαράθρωση της Οικονομίας γενικά, και όλ' αυτά ΠΡΟ covid-19! Και που τα έδωσε; μα στους... καναλάρχες για να τη λιβανίζουν! Το έτερον: η Αριστερά ΔΕΝ έκλεψε το δημόσιο ταμείο για να δημιουργήσει παρακράτη -που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ θα 'κανε ποτέ!- και τηλεοράσεις, αλλά το παρέδωσε ξέχειλο -η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία!- με 37, ολόκληρα, δισ. ευρώ, χωρίς να λείπει ούτε σεντ(!), από τα οποία ζούμε σήμερα! Αντί, βλέπεις, να τα διαγουμίσει και να τα κατακλέψει -που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ θα 'κανε ποτέ!-, όπως οι κυβερνήσεις της αντίδρασης, τα άφησε προίκα στον λαό μας (στον οποίον και ανήκαν), για μιά δύσκολη ώρα, και να τη, που δυστυχώς ήλθε! Πες, λοιπόν, τουλάχιστον ένα "ευχαριστώ" σ' αυτόν που σ' έσωσε, και μη δαγκάνεις το χέρι που σου ΄δωσε γλυκό ψωμάκι, και νοιάστηκε για 'σένα και για όλους μας στα (πολύ) δύσκολα, ακόμη και όταν δεν θα κυβερνούσε! Ο,τιδήποτε άλλο είναι αχαριστία! και η αχαριστία είναι, ξέρεις, από τα χειρότερα ελαττώματα ενός ανθρώπου...

Η φράση "το ας πρόσεχαν αυτοί που απαξιωσαν την έννοια της αριστεράς" είναι όλο το κλειδί του κειμένου σας 1. Δηλώνει την πραγματική και υλική αδιαφορία για την ενίσχυση της δεξιάς, αφού κάποιοι άλλοι θα πρέπει να προσέχουν. Εσείς λοιπόν μένετε ανεπηρεαστος; κι ας αφήσουμε εσάς, ο λαός θα μείνει ανεπηρέαστος και αυτός; 2. Αν το δεχτούμε ότι έπρεπε να προσέχουν καποιοι, αυτό δεν περιλαμβάνει κι εσάς που στηρίξατε ενεργά τον ΣΥΡΙΖΑ στην άνοδο του στην εξουσία;
Το ποσταρισμα σας καταφανώς εύχεται να ισχύουν όλα αυτά και κατά συνέπεια εύχεται την κατακρήμνιση της αριστεράς στον τόπο, για να επιβεβαιωθειται εσείς και η αποψη σας. Επειδή δεν θεωρώ ότι σκέφτεστε έτσι, μήπως να αναθεωρουσατε τις ιεραρχήσεις σας όχι με βάση το θυμικο σας και τις οποίες διαψεύσεις και απογοητεύσεις σας αλλά με βάση τα συμφέροντα του λαού μας;

2



Το συμφέρον του λαού μας,κύριε Παπαθεοδώρου είναι να ξαναυπαρξει μια μαχητική,φιλολαϊκή και βέβαια έντιμη και ηθική νέα Αριστερά.Δεν γράφω με το θυμικο,αν και δεν είμαι καθόλου με όσους απαξιώνουν και το θυμικο,που είναι έκφραση της ηθικής υπόστασης των ανθρώπων.Δεν μετανιώνω που ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ,γιατί αποτελούσε μια μαζική δυνατότητα για τον και μας,που υποκλαπηκε και σπαταλήθηκε.Σιγουρα,κύριε Παπαθεοδωρου δεν είναι συμφέρον του λαού μας να επανέλθει η ομάδα Τσίπρα,Παππά,παοαγγελοπουλου,Γεροβασιλη και τόσων άλλων ξανά στον κυβερνητικό θώκο.Υπηρξαν μια αντιλαϊκή κοινωνική ομάδα,που πέραν των άλλων,ήταν και πιο αδέξια η πιο αχόρταγη στην νομή της εξουσίας; Έτσι αντιλαμβάνεστε το συμφέρον του λαού μας;

5



η... αντιλαϊκή Αριστερά(!), που ΔΕΝ έκλεψε το δημόσιο ταμείο για να δημιουργήσε, π.χ., παρακράτη -που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ θα 'κανε ποτέ!- και τηλεοράσεις, αλλά το παρέδωσε ξέχειλο -η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία!- με 37, ολόκληρα, δισ. ευρώ, χωρίς να λείπει ούτε σεντ(!), από τα οποία ζούμε σήμερα! Αντί, βλέπεις, να τα διαγουμίσει και να τα κατακλέψει -που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ θα 'κανε ποτέ!-, όπως οι κυβερνήσεις της αντίδρασης, τα άφησε προίκα στον λαό μας (στον οποίον και ανήκαν), για μιά δύσκολη ώρα, και να τη, που δυστυχώς ήλθε! Τόσο...αντιλαϊκή! Πες, λοιπόν, τουλάχιστον ένα "ευχαριστώ" σ' αυτόν που σ' έσωσε, και μη δαγκάνεις το χέρι που σου ΄δωσε γλυκό ψωμάκι, και νοιάστηκε για 'σένα και για όλους μας στα (πολύ) δύσκολα, ακόμη και όταν δεν θα κυβερνούσε! Ο,τιδήποτε άλλο είναι αχαριστία! και η αχαριστία είναι, ξέρεις, από τα χειρότερα ελαττώματα ενός ανθρώπου... Φαντάζομαι θα συμφωνείς
Stathis Papatheodorou

Είναι πολύ παράξενο πάντως τα δύο χρόνια μετά που το έδωσε στην δημοσιοτητα...πριν γιατί δεν το έδινε????


Έλα μου ντε! Μα διότι,
, θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβρη, και θα πρέπει να τις "κερδίσουμε" ο κόσμος να χαλάσει! το έτερον: πώς θα καλύψουμε τις εγκληματικές πολιτικές "μας" αν ακόμη δεν "(ξανα)επιδοθούμε" σε τυμβωρυχία; εδώ τον Αξαρλιάν (που ούτε ήξεραν ποιος ήταν!), θυμήθηκαν για να ισοφαρίσουν τη δολοφονία Μέγγου! Κατάλαβες, τώρα, γιατί έπιασε (πολύ) δουλειά το παρακράτος, η μονταζιέρα, η προπαγάνδα, τα βοθροκάναλα -ακόμη και η "Καθημερινή" έγινε... "Αυριανή"!- και η κασέτα της μαύρης αντίδρασης;

Γιατί ο Μητσοτάκης έχρισε ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ,Τσουβάλα, τον οποίον κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι.Και γιατί αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι; Τι γραμμάτια εξόφλησε; Και μιλάνε τούτοι οι ελεεινοί για παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

1



Ερωτήσεις που τις κάνεις, και απορίες που έχεις κι εσύ, @Στέφανος Καργάκης! Δεν σε νοιάζει να ρωτήσεις και γιατί έπιασε τώρα (πολύ) δουλειά το παρακράτος, η μονταζιέρα, η προπαγάνδα, τα βοθροκάναλα -ακόμη και η "Καθημερινή" έγινε... "Αυριανή"!- και η κασέτα της μαύρης αντίδρασης! 

Απορώ γιατί ξαφνιαζόμαστε για όλην αυτήν την ηθική κρίση που δέρνει την ελληνική κοινωνία. Τώρα ανακαλύψαμε την διαφθορά; Μα αυτή ξεκίνησε και συνεχίστηκε και αυξήθηκε και άλωσε τα πάντα κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ήδη στην παραίτησή μου από το ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 1977 έγραφα τα εξής: "Από τώρα ξεκινά ο κατήφορος και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτός ο κατήφορος θα σταματήσει". Οι ενδείξεις (αποχρώσες ενδείξεις, όπως λένε οι δικηγόροι) έγιναν αποδείξεις στην συνέχεια, όπου έγραφα και τόνιζα στην διαπασών ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή παρακμιακή πορεία σε όλα τα επίπεδα: Ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και με μια λέξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ, με την έννοια της καταρράκωσης όλων των αρχών και αξιών που συνέχουν μια κοινωνία για να υπάρχει και να προκόβει. Η ελληνική κοινωνία σταδιακά από την αρχή της μεταπολίτευσης σάπισε κυριολεκτικά. Απορώ λοιπόν και εξίσταμαι γιατί τώρα μερικοί ή πολλοί ανακαλύπτουν την Αμερική.

2



Και ποιος ευθύνεται γι' αυτό,
;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου