Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας Του Giorgos Perivolarakis

Είναι πραγματικά απίστευτο πώς κοτζάμ ανώτατο Δικαστήριο δέχεται αδιαμαρτύρητα τέτοιον αυτοεξευτελισμό... Για το Συμβούλιο της Επικρατείας,το γνωστό με τα αρχικά ΣτΕ, ο λόγος...Το οποίο ΣτΕ με την υπ΄αριθμόν 2287/2015 απόφαση, της ολομέλειας παρακαλώ, είχε δικαιώσει ''οριστικά και αμετάκλητα'' όλους τους συνταξιούχους και είχε επιδικάσει αναδρομικά όλων των ετών από το 2015 μέχρι σήμερα, κρίνοντας ότι οι σχετικές περικοπές είναι αντισυνταγματικές... Έρχεται όμως ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης -αυτός που στο άκουσμα και μόνον του ονόματός του αμέσως το μυαλό του καθενός πάει στις περικοπές των συντάξεων και στην κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους- και στέλνει ''αίτηση'' αλλά επί της ουσίας υπόδειξη προς το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψουν πάραυτα την ευνοϊκή για τους συνταξιούχους απόφαση και να βγάλουν νέα απόφαση ευνοϊκή προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή τη φορά... ''Αφήστε τις σαχλαμάρες που θέλετε να μου το παίξετε και καλά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και κοιτάξτε να συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις '' ήταν προφανώς το πνεύμα της ''αίτησης'' του Βρούτση... Η αίτηση του υπουργού Εργασίας επιδικάστηκε στις 10-1-2020,δηλαδή πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού και,ω του θαύματος, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε τώρα εσφαλμένη την προηγούμενη απόφαση του 2015 για αντισυνταγματικότητα στις περικοπές των συντάξεων,θεωρώντας πλέον τις περικοπές συνταγματικές...Επίσης με την ίδια απόφαση το ΣτΕ επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάϊος 2016) ΜΟΝΟ σε όσους συνταξιούχους έχουν ασκήσει αγωγή... Μάλιστα πριν κατατεθεί η αίτηση Βρούτση κυβερνητικά στελέχη του Βρούτση συμπεριλαμβανομένου, έβγαιναν καθημερινά στα κανάλια και παρότρυναν τους συνταξιούχους να μην καταθέτουν αγωγές και υποβάλλονται σε περιττά δικαστικά έξοδα γιατί έτσι κι αλλιώς θα λάβουν τα αναδρομικά αφού η απόφαση του ΣτΕ,που τους δικαιώνει είναι ''οριστική και αμετάκλητη''...Αν αυτό λέει κάτι!
Το πιο ωραίο όμως είναι ότι, ενώ από τη μια το ΣτΕ κρίνει τώρα ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων από την άλλη επιδικάζει αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγές!
Αν οι περικοπές των συντάξεων είναι συνταγματικές γιατί οι συνταξιούχοι που άσκησαν αγωγές δικαιούνται αναδρομικά 11 μηνών(Ιούνιος 2015-Μάϊος 2016);
Ποια είναι η απάντηση του ΣτΕ σ αυτό το ερώτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου