Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Για το Σκοπιανό και την οικονομία. Μια συζήτηση. Του Κ. Γ. Καζανάκη


Η μόνη περιοχή του κόσμου
που ονομάζεται Μακεδονία σκέτο
είναι η Μακεδονία μας.
Επομένως κανένα όνομα δεν παραχωρήθηκε
με καμία υπογραφή,
όπως ψευδώς και απατηλώς υποστηρίζεις.
Αν αυτό το τόσο απλό δεν μπορείς να το καταλάβεις,
λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σένα!
Για τη γλώσσα: οι Μακεδόνες μας μιλούν ελληνικά,
και όχι... μακεδονικά!
άρα ούτε γλώσσα παρεδόθη.
Και μιλάς για μία γλώσσα του ΟΗΕ
που είναι καταχωρημένη και κατοχυρωμένη
τώρα και πολλά-πολλά χρόνια.
Για την εθνότητα:
δες τι γράφει η ταυτότητά σου και θα καταλάβεις.
Nationality που συμφωνήθηκε είναι η ιθαγένεια,
η (νομική) σχέση, δηλαδή, του κράτους  των Σκοπίων
με τους πολίτες του!
ΔΕΝ είναι η εθνικότητα, η οποία είναι ethnicity,
λέξη προερχόμενη από τα ελληνικά κιόλας!
Μη διαστρεβλώνεις, μη λες ψέματα, μην εξαπατάς!
Αν, λοιπόν, τα παραδώσαμε όπως ισχυρίζεσαι,
γιατί όλοι οι Σκοπιανοί δεν έτρεξαν να ψηφίσουν ΝΑΙ;
η τους θεωρείς πανηλίθιους;
Κατηγορούν τον Ζάεφ για προδοσία,
και τον Τσίπρα για το... ίδιο!
Αλήθεια πούούού πρόδωσαν και τι πρόδωσαν μαζί
και σε ποιους; στους... Αρειανούς;
Αν απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα σοβαρά,
θα καταλάβεις τι έχει πετύχει η κυβέρνησή μας.
Αν η συμφωνία των Πρεσπών δεν εφαρμοστεί,
όπως επιδιώκεις,
τότε τα Σκόπια -(και) επειδή μόνα τους δεν «ζουν»-
 θα πάμε είτε με την Τουρκία
(οπότε θα κλείσει το μουσουλμανικό τόξο
Τουρκία-Σκόπια-Αλβανία «επάνω» μας),
είτε θα πάνε με τη Ρωσία
-οπότε η Αμερική και το ΝΑΤΟ
θα προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο,
όπως έκαναν με τη Γιουγκοσλαβία
και (παρομοίως) με την Κύπρο-
και το κρατίδιο θα διαλυθεί, και θα διαμοιραστεί
σε Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία!
Τι λες, αυτές οι πολύ πιθανές εξελίξεις μας συμφέρουν;

Η μόνη περιοχή του κόσμου που ονομάζεται Μακεδονία σκέτο είναι η Μακεδονία μας. Επομένως κανένα όνομα δεν παραχωρήθηκε με καμία υπογραφή, όπως ψευδώς και απατηλώς υποστηρίζεις. Αν αυτό το τόσο απλό δεν μπορείς να το καταλάβεις, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σένα!
Για τη γλώσσα: οι Μακεδόνες μας μιλούν ελληνικά, και όχι... μακεδονικά! άρα ούτε γλώσσα παρεδόθη. Και μιλάς για μία γλώσσα του ΟΗΕ που είναι καταχωρημένη και κατοχυρωμένη τώρα και πολλά-πολλά χρόνια.
Για την εθνότητα: δες τι γράφει η ταυτότητά σου και θα καταλάβεις. Nationality που συμφωνήθηκε είναι η ιθαγένεια, η (νομική) σχέση, δηλαδή, του κράτους  των Σκοπίων με τους πολίτες του! ΔΕΝ είναι η εθνικότητα, η οποία είναι ethnicity, λέξη προερχόμενη από τα ελληνικά κιόλας!
Μη διαστρεβλώνεις, μη λες ψέματα, μην εξαπατάς!
Αν, λοιπόν, τα παραδώσαμε όπως ισχυρίζεσαι, γιατί όλοι οι Σκοπιανοί δεν έτρεξαν να ψηφίσουν ΝΑΙ; η τους θεωρείς πανηλίθιους;
Κατηγορούν τον Ζάεφ για προδοσία, και τον Τσίπρα για το... ίδιο! Αλήθεια πούούού πρόδωσαν και τι πρόδωσαν μαζί και σε ποιους; στους... Αρειανούς;
Αν απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα σοβαρά, θα καταλάβεις τι έχει πετύχει η κυβέρνησή μας.
Αν η συμφωνία των Πρεσπών δεν εφαρμοστεί, όπως επιδιώκεις, τότε τα Σκόπια                  -(και) επειδή μόνα τους δεν «ζουν»-  θα πάμε είτε με την Τουρκία, (οπότε θα κλείσει το μουσουλμανικό τόξο Τουρκία-Σκόπια-Αλβανία «επάνω» μας), είτε θα πάνε με τη Ρωσία -οπότε η Αμερική και το ΝΑΤΟ θα προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο, όπως έκαναν με τη Γιουγκοσλαβία και (παρομοίως) με την Κύπρο- και το κρατίδιο θα διαλυθεί, και θα διαμοιραστεί σε Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία!
Τι λες, αυτές οι πολύ πιθανές εξελίξεις μας συμφέρουν;



Κώστας Χατζηδημητρίου: Οι υποστηρικτές των Ορθοδόξων Ρώσων και του ξανθού γένους , να μη ξεχνούν , ότι ο Πούτιν και η Ρωσία είναι από τους πρώτους που αναγνώρισαν τα "Σκόπια ",
σαν " Δημοκρατία της Μακεδονίας " !!!
Καλημέρα σας φίλοι μου...
Giorgos Haniotis Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛλΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΗΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!!!

Κώστας Χατζηδημητρίου Giorgos Haniotis Νομίζω Γιώργο, ότι είσαι εκτός θέματος και με ειρωνική διάθεση!

Giorgos Haniotis Εντος του θεματος ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! Με εχει ενοχλήσει η συμφωνια των ΠΡΕΣΠΩΝ, κι αυτη εχει ονοματεπωνυμο ΤΣΙΠΡΑΣ. Ειναι πλέον ΙΣΤΟΡΙΑ !!!! Εγω δεν ειχα αξιωσεις απο κανενα Πουτιν ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ! ( ασε που τον ψηφισα και το 2015 !!!!!!!! )

Κώστας Χατζηδημητρίου Giorgos Haniotis Ναι μα η αναφορά μου δεν αφορούσε το Τσίπρα αλλά αναφαίρετο στη Ρωσία και το Πούτιν!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Giorgos Haniotis άρα Βόρεια Μακεδονία=Μακεδονία! Καλά το πας να μας τρελάνεις!

Giorgos Haniotis Κώστας Χατζηδημητρίου και αρα ποιο ειναι το αιτημα ? Να καταδικασουμε τον Πουτιν που ηταν ο πρωτος ΞΕΝΟΣ που αναγνωρισε ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τα ΣΚΟΠΙΑ ( που τι με νοιαζει εμενα τι πιστευει ο Πουτιν ! ) αλλα να ΜΗ σχολιασουμε ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΙΔΙΟ με την συμφωνία των Πρεσπών ?

Giorgos Haniotis Κωνσταντίνος Καζανάκης Ειδατε κανενα να την λεει βορεια Μακεδονία αυτες τίς μερες πχ ? δωσαμε ΓΛΩΣΣΑ κι ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ μαζι αν σας διαφευγει !

Κωνσταντίνος Καζανάκης Giorgos Haniotis άρα οι Σκοπιανοί μιλάνε... ελληνικά! Έντάξει, μας τρέλανες! Και για δες η ταυτότητά σου τι γράφει, για να μη λες ανοησίες για την εθνικότητα.

Giorgos Haniotis Κωνσταντίνος Καζανάκης Οι σκοπιανοι μιλανε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ λοιπόν κατ εσας .... οκ καταλαβαμε !

Κωνσταντίνος Καζανάκης Giorgos Haniotis άρα οι κάτοικοι της Μακεδονίας μιλάμε μακεδονικά, και όχι ελληνικά! ντόιιιγκ!

Giorgos Haniotis ΝΤΟΙΓΚ ! ΟΝΤΩΣ !

Κωνσταντίνος Καζανάκης Giorgos Haniotis για πες μας τώρα: με τη συμφωνία των Πρεσπών, μια είναι η Μακεδονία (σκέτο). Ποια, λες, είναι, οέο;

Giorgos Haniotis Κωνσταντίνος Καζανάκης ΛΕΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ !
Κωνσταντίνος Καζανάκης Giorgos Haniotis άρα οι κάτοικοι της Μακεδονίας μιλάμε μακεδονικά, και όχι ελληνικά! Γελάνε και οι μπετόβεργες!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Giorgos Haniotis ό,τι θες κάνε, μεγάλος είσαι...

Aspasia Bakaouka Με μπερδέψατε κε Κωνσταντίνος Καζανάκης.! Ουσιαστικά δε βλέπω να παίρνετε θεση ,όπως ο κ.Χανιώτης κ ειναι δικαίωμά σας,ομως τα πραγματα είναι ξεκάθαρα! Εκχωρήθηκε το όνομα και με υπογραφές πλέον , η Μακεδονία ειναι μία και ειναι ελληνική, τέλος.




Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka μπερδεύεσαι από μόνη σου! Η μόνη περιοχή του κόσμου που ονομάζεται Μακεδονία σκέτο είναι η Μακεδονία μας. Επομένως κανένα όνομα δεν παραχωρήθηκε με καμία υπογραφή, όπως ψευδώς και απατηλώς υποστηρίζεις. Αν αυτό το τόσο απλό δεν μπορείς να το καταλάβεις, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για σένα! Για τη γλώσσα: οι Μακεδόνες μας μιλούν ελληνικά, και όχι... Μακεδονικά! άρα ούτε γλώσσα παρεδόθη. Και μιλάς για μία γλώσσα του ΟΗΕ που είναι καταχωρημένη τώρα και πολλά χρόνια. Για την εθνότητα: δες τι γράφει η ταυτότητά σου και θα καταλάβεις. Αν τα παραδώσαμε όπως ισχυρίζεται, γιατί οι Σκοπιανοί δεν έτρεξαν να ψηφίσουν ΝΑΙ; η τους θεωρείς πανηλίθιους; Κατηγορούν τον Ζάεφ για προδοσία, και <εμείς> τον Τσίπρα για το... ίδιο! Αλήθεια πούούού πρόδωσαν και τι πρόδωσαν μαζί και σε ποιούς; στους... Αρειανούς; Αν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα σοβαρά, θα καταλάβεις τι έχει πετύχει η κυβέρνησή μας. Αν η συμφωνία των Πρεσπών δεν εφαρμοστεί, τότε τα Σκόπια θα πάμε είτε με την Τουρκία, οπότε θα κλείσει το μουσουλμανικό τόξο Τουρκία-Σκόπια -Αλβανία, είτε θα πάνε με τη Ρωσία, οπότε η Αμερική και το ΝΑΤΟ θα προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο, όπως έκαναν με τη Γιουγκοσλαβία και την Κύπρο, και το κρατίδιο θα διαλυθεί, και θα διαμοιραστεί σε Αλβανία, Σερβία και Βουλγαρία! Τι λες, αυτές οι πολύ πιθανές εξελίξεις μας συμφέρουν;

Maria Tzei Κωνσταντίνος Καζανάκης Καλημέρα σε σένα φίλε και στην όμορφη Κρήτη μας! Απόλυτα σωστή η ανάλυσή σου και μακάρι να έβλεπαν όλοι μακριά και όχι με παρωπίδες τα συμφέροντα της Ελλάδας...που στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Αμερικής κ τηε Ευρώπης! ΟΜΩΣ δε χρειάζεται στο λόγο μας , να γινόμαστε προσβλητικοί σε άλλους φίλους επειδή ή δεν έχουν καταλάβει ή δε θέλουν να καταλάβουν ή έχουν άλλην άποψη! Η επιθετικότητα οδηγεί τους άλλους ακόμα πιο μακριά από την αντικειμενική πραγματικότητα...

Κωνσταντίνος Καζανάκης Maria Tzei καλημέρα σου. Σ' ευχαριστώ πολύ! Για την ένστασή σου: όταν ο άλλος σε αποκαλεί προδότη, δεν του στέλνεις... ανθοδέσμη, αλλά του φέρεσαι αναλόγως!

Maria Tzei Aspasia Bakaouka καλημέρα Ασπασία μου! Αυτός ο κύριος που έχει γίνει "χρυσός δίσκος", οικονομικά...πολύ με έχει θυμώσει γιατί χάριν της "διαφορετικότητας" που σε κάνει ξεχωριστό...άλλαξε την ορθογραφία της λέξης " ορθοπεδικός" σε " ορθοπαιδικός" , λες και ανεφέρεται η συγκεκριμένη επιστήμη μόνο στο παιδί και όχι στο " ορθόν πεδίον" όλων μας!

Aspasia Bakaouka Maria Tzei καλημέρα Μαράκι μου!!https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fc8/1.5/16/1f337.png🌷

Σπύρος Δελακουρίδης Aspasia Bakaouka Επειδή έχω δει αρκετές φορές εδώ μέσα αναρτήσεις που να περιορίζουν την έκταση της αρχαίας Μακεδονίας θα πρέπει να επισημάνω ότι οι αναφορές αυτές θεωρούνται στρεβλωμένες. Ο ίδιος ο μεγάλος ιστορικός Παπαρρηγόπουλος προσδιόριζε τα όρια της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι το όρος Σκάρδος (δηλαδή στα σημερινά σύνορα με το Κόσοβο). Παραθέτω ντοκουμέντο που ο ίδιος αναφέρει ότι του ασκήθηκε πίεση από το τότε ελληνικό ΥΠΕΞ ώστε να αλλάξει το πόρισμά του και να περιορίσει αυτή την έκταση μόνο στο νότιο τμήμα για τον πολύ απλό λόγο ότι στο βόρειο δεν υπήρχε Έλληνας ούτε για δείγμα (βέβαια και στο νότιο που υπήρχαν οι Έλληνες, ή όσοι αυτοπροσδιορίζονταν Έλληνες, δεν κυριαρχούσαν σε πληθυσμό - αρκεί να δει κανείς πόσους Εβραίους είχε η Θεσσαλονίκη). Γιαυτό και κυκλοφορεί μέχρι τις μέρες μας η σημερινή στρέβλωση. Όσο για τον Μπαμπινιώτη, επειδή είχα παρακολουθήσει μια συζήτηση με γλωσσολόγους σε μια σελίδα εδώ μέσα, είδα ότι διαφωνούν όλοι οι υπόλοιποι μαζί του. Είναι ο πλέον μεροληπτικός και αναξιόπιστος.
Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ, ούτε στην αρχαιότητα ούτε μετέπειτα δεν υπήρξε ελληνικό ιδίωμα που να λέγεται μακεδονική γλώσσα ή μακεδονική διάλεκτος ή ο,τιδήποτε. Άρα κανείς δεν έκλεψε τίποτα και κανείς δεν παραχώρησε τίποτα (αυτά πάλι από συζήτηση γλωσσολόγων - η σελίδα που είχα δει αυτή τη συζήτηση λέγεται ''Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική''.) Ακόμα και ο Παύλος Μελάς αλλά και η Πηνελόπη Δέλτα μιλούν για ''μακεδονίτικα'' και εννοούν αυτό ακριβώς το σλαβογενές ιδίωμα που οι σημερινοί μας μακεδονομάχοι δεν παραδέχονται.
http://www.efsyn.gr/arthro/ta-vaftisia-tis-mi-makedonias

Κώστας Χατζηδημητρίου Σπύρος Δελακουρίδης Σπύρο πολύ διαφωτιστικό κείμενο...

Maria Tzei Σπύρος Δελακουρίδης εξαιρετικό ντοκουμέντο ! Δε μπορώ να καταλάβω πώς και γιατί έχουν κολλήσει πολλοί δικοί μας...φοβάμαι πως η αντιπολιτευτική πολιτική των κομμάτων έχουν κάνει ανεπανόρθωτες ζημιές στις συνειδήσεις και κυρίως στην αλήθεια !

Aspasia Bakaouka Κε Σπύρος Δελακουρίδης, ωραία όλα αυτά που λέτε, σας παραπέμπω όμως στο Καθηγητή Μ.Ανδρόνικο που ανέσκαψε τη Βεργίνα για τι λέει περι Μακεδονων.Στο τελος θα τρελλαθούμε, ήδη αποκαλούν τον Μ.Αλέξανδρο Σκοπιανό! Εχουν παραποιησει τα πάντα! Ας μην προσπαθούμε λοιπον να κάνουμε το κρέας ψάρι, ήθελαν το όνομα οι γείτονες, τους το εκχωρήσαμε ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ πια, η Μακεδονία είναι γεωγραφικο μας Διαμέρισμα με βαριά Ελληνική Ιστορία, τι να λέμε τώρα? Δικαιολογούνται τ αδικιολόγητα, μόνο κ μόνο για να καλύψουμε τη σημερινή κυβέρνηση??

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka ποιο μέρος του κόσμου (ένα και μονον ένα!), ονομάζεται Μακεδονία σκέτο, και οι κάτοικοί του Μακεδόνες σκέτο; ε; και μας λες ότι το παραδώσαμε ενυπογράφως, κιόλας, κορο'ι'δεύοντάς μας χωρίς να ντρέπεσαι λιγάκι;

Aspasia Bakaouka Αν ο λαός μας φρονώ δεν ήταν σε κατάσταση σοκ, λογω της επι 8ετιας μεθοδευμένης φτωχοποιησης του, ίσως να είχε ξεσηκωθεί κ ετσι πρέπει.Όλος ο λαός! Ευτυχως η ελληνική ομογένεια στο εξωτερικό αρχισε ενεργειες.

Giorgos Haniotis Aspasia Bakaouka Ειναι που η ομογενεια ειναι μακρια απο την Κουμουνδουρου !

Aspasia Bakaouka Κωνσταντίνος Καζανάκης, το βόρειο τμήμα της πατριδας μας σου απαντώ.Όπου και η πρωτευουσα της αρχαιας Μακεδονίας! Όχι δεν ντρεπομαι που αγαπώ την πατριδα μου κ προβλεπω δεινά στο μέλλον.Αλήθεια, ανυπόγραφα υποχωρησαμε??

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka άρα ο λαός μας συνήγηρσε στην... προδοσία! ντόιιιγκ! Και τα συλλαλητήρια, γιατίίί σταμάτησαν; μήπως γιατί τέλειωσαν τα ρούβλια;

Aspasia Bakaouka Και τι θα πει βόρεια, νότια κλπ?? Μια λοιπον Μακεδονια κι αυτη ελληνική!

Aspasia Bakaouka Αντε να πουμε και τη Κρήτη βόρεια Αίγυπτο σιγα σιγα

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka στα λόγια μου έρχεσαι! Μία και μόνον μία είναι η (σκέτη) Μακεδονία, η ελληνική! Αλλά τότε ποιος παρέδωσε σε ποιον, τι, με... υπογραφή μάλιστα; ή μπας και προσπαθείς να μας δουλέψεις;

Aspasia Bakaouka Κε Καζανάκη νομιζετε ο προσδιορισμός βόρεια κάνει καποια διαφορά??

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka φυσικά! άλλο Βόρεια Κορέα, και άλλο Νότια! εντελώς! Άλλο Δυτική Γερμανία (παλαιότερα), και άλλο Ανατολική Γερμανία (κι εδώ εντελώς)!

Aspasia Bakaouka Η Γερμανια επανενωθηκε στο δυτικο κοσμο κι ο λαός της ανάσανε.Ισως το ιδιο γινει κ με την Κορεα.Μιλαμε για ομογενεις λαους που χωριστηκαν.Εδω εχουμε 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ λαούς.Επίσης , μπορει τα ρούβλια να τελειωσαν οπως λέτε, τα δολλάρια όμως??

Giorgos Haniotis κυριε Κωνσταντίνος Καζανάκης το παραδειγμα σας ειναι εξαιρετικα ατυχες , ατυχεστατο ! Μιλατε για χωρες που διασπαστηκαν ! Τωρα αμηπως καταλαβαινετε καλυτερα τι σημαινει ¨βορεια Μακεδονία¨για μια εξ αντιδιαστολή ςοριζόμενη ως ...... ¨νοτια Μακεδονία ¨ ? Σε τι περιπεται μπορει να μπουμε ?

Aspasia Bakaouka Giorgos Haniotis , πολύ σωστά! Ο Θεός Βοηθός!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka οι Ρώσοι, όντες σε μειονεκτική θέση, και έχοντας πρεμούρα να πατήσουν στα Βαλκάνια, τραβούν το πολύ ζόρι!


Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka οι ίδιοι λαοί ήταν, ναι, αλλά λησμόνησες ότι είχαν ριζικά διαφορετικό πολιτικο-κοινωνικό-οικονομικό σύστημα! Άλλο, επομένως, η Βόρεια και άλλο η Νότια Κορέα, άλλο η Δυτική και άλλο η Ανατολική Γερμανία! Συμπέρασμα: ακόμη χειρότερα, που αν και ήταν οι ίδιοι λαοί δεν ήταν το ίδιο ως κράτη! Στην περίπτωσή μας, μπορεί, μεν, να έχουμε το ίδιο σύστημα, είμαστε, όμως, παντελώς διαφορετικοί λαοί! επομενως οι διαφορές μας είναι χαώδεις! Μια χαρά, λοιπόν, είναι το παράδειγμά μου! Για τη... Νότια Μακεδονία: το γεγονός ότι υπάρχει Νότια Αφρική, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και Βόρεια! προφανώς! Επιπλέον: ονομάζοντας, εσείς, τη Μακεδονία μας Νότια, δίνετε στους εθνικιστές Αλβανούς (οι οποίοι έχουν κάνει, ήδη, μιά σχετική συγκέντρωση), το πάτημα να μιλούν για... Νότιο Ήπειρο! ξυπνάτε, δηλαδή αλυτρωτισμούς! Και για να μην ξεχνιόμαστε: στο αρχικό μου σχόλιο είχα θέσει κι άλλα ερωτήματα, στα οποία ουδέποτε απάντησες...

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka αν τα Σκόπια προσδεθούν στο άρμα της Ρωσίας, τότε οι Αμερικανο-νατο'ι'κοί θα προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο, και διαμελισμό του κρατιδίου, σε Σερβία-Αλβανία & Βουλγαρία. Την τεχνογνωσία την εχουν: Γιουγκοσλαβία, Κύπρος! Αν δε, δεν συμβεί αυτό, τα Σκόπια (που με κάποιον μεγάλο θα πάνε -μόνα τους δεν ζουν), θα κολλήσουν στην Τουρκία (με την οποία έχουν άριστες σχέσεις!), κλείνοντας το μουσουλμανικό τόξο Τουρκία-Σκόπια-Αλβανία, στα βόρεια σύνορά μας! Όλα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, δηλαδή, το σκέφθηκες; Αλλά και τίποτα από αυτά να μη συμβεί, σε λίγο οι 145 χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ωςΔημοκρατία της Μακεδονίαςσκέτο, θα
γίνουν διακόσιες, όλος ο κόσμος δηλαδή, πλην ημών, που θα τα αποκαλουμε
(Πρώην Γιουγκοσλαβική) Δημοκρατία της Μακεδονίας, ήτοι με σύνθετη ονομασία η οποία περιέχει το όνομα της Μακεδονίας! Για όνομα του Θεού, τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις; Ο εθνικισμός και το συναίσθημα είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στην πολιτική κονίστρα, και ειδικά στην εξωτερική πολιτική!

Aspasia Bakaouka Κωνσταντίνος Καζανάκης δεν ονόμασα τη Μακεδονία μας ΝΟΤΙΑ. Και να σου θυμίσω πως για τη Γαλλικία, παρολιγο να ξεσπασει πολεμος μεταξυ Αγγλιας κ Γαλλιας! Επειδή ειναι ιστορική περιοχή! Τε σπα, ας μην το κουραζουμε άλλο.Ούτε με πειθεις, ούτε σε πείθω.Για μένα το κακό έγινε κ τις συνεπειες θα τις δείξει η Ιστορία κ θα τις επωμισθουν τα παιδια μας.Όσο για την γεωπολιτική σκακιερα , ισως εχεις δίκιο, όλα τα πιονια ομως αλλάζουν αν υπαρχουν ικανοί παίχτες.Και με κοτσια..εδώ ποιοι??

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka οχι τέσπα! ούτε θελω να πείσω κανένα! κάποιοι, όμως, μας διαβάζουν, συγκρίνουν επιχειρήματα και βγάζουν συμπεράσματα. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό! Με βάση τον εθνικισμό θέλαμε να πάμε στην Κόκκινη Μηλιά, με αποτέλεσμα την εθνική τραγωδία της Μικράς Ασίας! Με βάση την ίδια καταστροφική ιδεοληψία θέλαμε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, πάει και η μισή Κύπρος! Κι ας μη λησμονούμε ότι και στις δύο, αυτές, τραγωδίες μας οδήγησε η Δεξιά και οι παραφυάδες της, και οχι η Αριστερά! Άλλες, όμως, εθνικές τραγωδίες ο Ελληνισμός δεν αντέχει! Και συμφωνώ: η Ιστορία κρίνει τους πάντες! αλλά επειδή η Ιστορία αργεί, εμείς σήμερα οφείλουμε να σκεφθούμε τα πράγματα βαθύτερα, και όχι επιφανειακά, και μάλιστα υπό το πρίσμα του εθνικισμού και διακατεχόμενοι από συναισθήματα! Και πολιτικοί ικανοί υπάρχουν: ξέρεις τι είναι να καταφέρνεις να κάνεις μιά ξένη χώρα να τροποποιεί ακόμη και το σύνταγμά της όσον αφορά τον αλυτρωτισμό της; Και κλείνω με κάτι τελευταίο, αλλά όχι έσχατο: δεν σε προβληματίζει που ο Σουλτάνος αποκρούει μετά βδελυγμίας το σύμφωνο των Πρεσπών, κι εσύ συμπλέεις μαζί του; έλεος!

Aspasia Bakaouka Κωνσταντίνος Καζανάκης και τότε με τις μεγαλες συμφορες του Ελληνισμού, και τώρα, οι παίχτες στη σκακιερα φταίνε. Όσο για τον Σουλτάνο, πώς γνωρίζεις τις θέσεις του? Έκανε δηλώσεις?

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka πάντως δεν είμαι εγώ που ονόμασα (ούτε για πλάκα!), τη Μακεδονία μας Νότια! Αλήθεια ποιος είναι ο πατριώτης;

Aspasia Bakaouka Κωνσταντίνος Καζανάκης ας έκαναν δημοψήφισμα όπως στα Σκόπια. Προβλέπεται συνταγματικά αν θελουν να λέγονται δημοκράτες.Όμως με τα δημοψηφίσματα απεδειξαν πως δεν τα πανε καλάhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka αν δεν το γνωρίζεις, η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο πού έσπευσε να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίαςσκέτο, και η τελευταία που θα το αλλάξει. Σου λέει κάτι αυτό, ή πιστεύεις ότι ο Σουλτάνος προσεύχεται στον Μουχαμέτη του, να τα βρουν τα Σκόπια με την Ελλάδα, και να χάσει το καλό το πελατάκι;

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka οι παίκτες στη σκακιέρα είναι γνωστοί και συγκεκριμένοι, και ανήκουν αποκλειστικώς και μόνον στη Δεξιά! Η Αριστερά, αντίθετα, ουδέποτε πρόδωσε την Ελλάδα: ο λαός μας στα δύσκολα στην Αριστερα κατέφευγε: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, οικονομική κρίση...

Aspasia Bakaouka Αυτή η περί αριστεράς, είναι άλλη μεγαλη συζήτηση κι οχι επι του παρόντος.Διότι καταχρώμεθα κ ξενο τοίχο.Εξαλλου βιωνουμε την Π.Φ.Α (ποια αριστερά?https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1.5/16/1f602.png😂) κυβερνηση και ευτυχούμε!!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka όχι! πού ξανακούστηκε ένας λαός να κάνει δημοψήφισμα, για να επιβάλλει πράγματα σε ένα άλλο λαό! Με τη συμφωνία είναι άλλο το ζήτημα: εμείς προτείναμε κι εκείνοι αποδέχτηκαν! Όσο για το προηγούμενο δημοψήφισμα: τι, ακριβώς, δεν τηρήθηκε; μήπως θυμάσαι σε τι απαντήσαμε;

Aspasia Bakaouka Ξεχνιουνται αυτά?

Aspasia Bakaouka Εχετε ξεφυγει τελειως πάντως..κι ο λαός πεινάει αλλά..

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka πας αλλού την κουβέντα! Σου απαντώ λοιπόν: Αριστερά είναι ό,τι χτυπά η Δεξιά με λύσσα και μανία! Για πες μας, τώρα, ποιο κόμμα χτυπά η Δεξιά; Σου το ορίζω και θετικά: το να βρουν 300.000 άνεργοι δουλειά, π.χ., είναι αριστερή πολιτική, όπως και να μπορούν 2,5 εκ. ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση στο ΕΣΎ! Αριστερή πολιτική (εν Καπιταλισμώ!), είναι να μπαίνει πάτος στο βαρέλι, καί όλοι (μα όλοι!), οι οικονομικοί δείκτες της χώρας να παίρνουν τα 'πάνω τους! Υπάρχει βαριά φορολογία; αναμφισβήτητα! τα ερείπια σαράντα, τουλάχιστον, χρόνων της Δεξιάς έχουν κόστος, που πληρώνει ποιος άλλος; ο λαός! η ελίτ τα λεφτά της στην Ελλάδα δεν τα είχε ποτέ, αν και από τη χώρα μας τα αντλεί...

Aspasia Bakaouka Τουλαχιστον η δεξιά ειναι ξεκαθαρη! Αυτη ειμαι, το κεφαλαιο εκπροσωπώ κ σε οποιον αρεσω.Κανω και επενδυσεις, τρωω εγω, βρισκει κ δουλεια κ ο κοσμάκης.Εδώ, για ποιους άνεργους μιλάς? Του 5μηνου? Για ποιες εργασιακες συμβασεις? Αυτες που κατηργησε η δεξια? Ας επαναφερει τα εργασιακα αν εχει τα κοτσια.Για ποιους δειχτες? Μα και τα κορακια, οι ξενοι οίκοι, με δειχτες ευημεριας δουλευουν .Ως οικονομολογος ξερω καλά το παιχνιδι των δειχτών.Για το κομενο ΕΚΑΣ? που εφερε σε εξαθλιωση χιλιαδες συνταξιουχους τι εχεις να πεις? Θα μπορουσα να γραφω ως αυριο, εχω όμως κ δουλειες.Ωστοσο συμφωνω για τους ανασφαλιστους εχεις δικιο.Η σταδιακη ομως εξαθλιωση της μεσαιας ταξης ειναι γεγονος.Και καλο θα ειναι να δινει επιδομα ανεργιας κ σε οσους βαζουν λουκετο στις επιχειρησεις τους.Πεθαινει κοσμος! Ο Μαδουρο αγγελακι μπροστα τους.

Aspasia Bakaouka Υποψιν πως δεν ψηφιζω ουτε ψηφισα ποτε δεξια

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka δεν ψηφίζεις Δεξιά, αλλά ούτε και Αριστερά! άρα ψηφίζεις μία παραφυάδα της Δεξιάς! άλλωστε η Δεξιά είναι, κατ' εσέ, ξεκάθαρη! και ως... ξεκάθαρη, κατεβάζει, ας πούμε το "Ποτάμι" ως ανάχωμα στην Αριστερά! Για την καταστροφολογία σου: ως οικονομολόγος, θα γνωρίζεις πολύ καλά τι παρέλαβε η κυβέρνηση της Αριστεράς! το Δημόσιο ταμείο δεν ήταν, απλά, μηδέν, αλλά (πολύ) μείον! και ήθελες, τώρα, εσύ, μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση να αναστηλώσει ερείπια σαράντα, τουλάχιστον, χρόνων! υπερβολική σε βρίσκω, για να μην πω ανεδαφική! εσύ ήθελες να βρουν δουλειά αμέσως το 1,5 εκ. ανέργων που μας κληροδότησε η Δεξιά, και να έχουν και ένα μισθό 1.400 ευρώ καθαρά, οι συντάξεις να επανέλθουν... αυτομάτως κλπ κλπ. Μάλιστα. Με ποια οικονομία, και με τι λεφτά; μήπως, λοιπόν, πρώτα θα βρουν 100.000 άνεργοι δουλειά, μετά 200.000, σήμερα 300.000, και μετά θα αυξηθούν, σταδιακά οι μισθοί; Σήμερα το να μη μειωθούν οι συντάξεις είναι, δυστυχώς, ένα επίτευγμα, όταν τα Ταμεία είχαν διαλυθεί κυριολεκτικά (και) με το PSI! Υπομονή, λοιπόν, εργασία, επιμονή και χρόνος! η αδημονία δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος! Όσο για τους δείκτες: σε Καπιταλιστικό κόσμο ζούμε, και όταν, π.χ., η ανεργία μειώνεται από το 27,5% σε 19,5%, αυτό σημαίνει ότι γίνονται επενδύσεις, ενώ οι εξαγωγές έχουν πιάσει ταβάνι! Αλλά και μόνο που βάλαμε, επιτέλους, πάτο στο βαρέλι, μόνο που εφαρμόστηκε, π.χ., το πλαστικό χρήμα για να στηριχτεί αυτό το έρμο το κράτος, μόνο που αλλάζει σιγά-σιγά η νοοτροπία και η νέα γενιά καταλαβαίνει ότι κλέβοντας το κράτος θα βουλιάξεις μια μέρα κι εσύ, αυτά δεν είναι από μόνα τους πολύ-πολύ σημαντικά; Η αλήθεια δεν είναι ότι ο λαός μας πεινάει, ούτε, βέβαια, ότι ευτυχεί, αλλά κάπου στη μέση. Λέγοντας ότι ο κόσμος λυσσάει της πείνας, κανένα δεν πείθεις, αλλά φαίνεται να κάνεις μαύρη προπαγάνδα που κανένας δεν πιστεύει! Για τη μεσαία τάξη: φυσικά και έχει χτυπηθεί: αφού η ελίτ την έχει κοπανήσει "κανονικά¨" -όπως πάντα άλλωστε- ενώ τα πιο φτωχά στρώματα δεν έχουν να συνεισφέρουν το παραμικρό, αντίθετα θα πρέπει να βοηθηθούν! Η μεσαία, όμως, τάξη, ήταν αυτή που έβαζε το δάχτυλο στο μέλι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, φοροκλοπή, εισφοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή! Γενικότερα: ας είμαστε αισιόδοξοι! έχουμε βάλει κάτω το κεφάλι και δουλεύουμε, έχει αρχίσει να υπάρχει ένας κάποιος σεβασμός στο κράτος, έχουμε και μια κυβέρνηση που όλος ο κόσμος την παραδέχεται, πλην κάποιων εξ ημών! μια κυβέρνηση αποδεδειγμένα άξια, με ένα πρωθυπουργό παγκόσμια προσωπικότητα, και ανθρώπους που δεν ληστεύουν το δημόσιο κορβανά! θα έλεγε κανείς, ότι κάποιος καλός θεούλης δεν μας άφησε να χαθούμε, όπως, άλλωστε, σε όλη την τεράστια ιστορική πορεία μας...

Aspasia Bakaouka Κωνσταντίνος Καζανάκης, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω και με τη δεύτερη ιδιότητά μου, αυτή της ψυχολόγου, αυτό είναι καλό! Μακάρι να είναι έτσι! Όμως τα γκάλοπ, άλλα λένε για το πώς εισπραττει ο λαός μας τα έργα της ΠΦΑ κυβερνησης.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Aspasia Bakaouka για να είμαι ενταγμένος στην Αριστερά, είμαι εξ ορισμού αισιόδοξος! Για τις δημοσ(κ)οπήσεις των απατεώνων δημοσ(κ)όπων: ό,τι θέλεις σου βγάζουνε, αρκεί να πληρώσεις! Αποτέλεσμα η πλήρης αναξιοπιστία τους και ο πλήρης εξευτελισμός τους! Ταΐζαμε δημοσκόπους στο ΠΑΣΟΚ ομολόγησε ο Πάγκαλος! Για τον Έλληνα ισχύει ότι είναι γκρινιάρης και τα θέλει όλα και τώρα, όπως και αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το Σάββατο με υβρίζουν, την Κυριακή με ψηφίζουν, και τη Δευτέρα κόβουν το χέρι τους! Σ' ευχαριστώ πολύ για τον διάλογο που είχαμε, ήταν πολύ ενδιαφέροντα αυτά που ανταλλάξαμε!

Aspasia Bakaouka Παρακαλώ! Καλό βράδυ κ καλό ξημέρωμα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου