Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Τα κρίσιμα ερωτήματα χωρίς απάντηση...



Γιώργος Περιβολαράκης
Μερικές επισημάνσεις για όσους διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου και επιμένουν να αποδίδουν σχεδόν όλα τα δεινά του τόπου στη διετία που κυβερνούν τη χώρα οι Σύριζα-Ανελ...
1.Για πάνω από 40 χρόνια κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των οποίων στήθηκε ένα απίστευτο πάρτι στο χώρο της υγείας που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 86 δις €,ένα ακόμη μεγαλύτερο πάρτι στα εξοπλιστικά που κόστισε άλλα 110 δις € και ένα επίσης μεγάλο πάρτι από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων,με επί πλέον κόστος για το Δημόσιο πάνω από 20 δις €.
2.Επίσης την ίδια περίοδο υπήρξε σωρεία σκανδάλων,με κορυφαίο όλων αυτό του χρηματιστηρίου,όπου έγινε η μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και επί πλέον είχαν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι πάσης φύσεως μίζες,οι κλεψιές και η τεράστιας έκτασης διαφθορά και φοροδιαφυγή,που εκτόξευσαν κυριολεκτικά το δημόσιο χρέος της χώρας σε δυσθεώρητα ύψη.
3.Επίσης την ίδια περίοδο γιγαντώθηκε το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικής εξουσίας,διοικήσεων τραπεζών και ΜΜΕ...Ειδικά τα ΜΜΕ,στα πλαίσια αυτής της διαπλοκής,συνήψαν θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ με ''αέρα'',όπως έγινε πρόσφατα γνωστό σε όλο τον Ελληνικό λαό και με αντάλλαγμα τη μαύρη προπαγάνδα προς όφελος του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου,προπαγάνδα η οποία έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις την περίοδο των μνημονίων.
4..Παράλληλα με όλα τα παραπάνω οργίαζε το κομματικό κράτος και οι ρουσφετολογικές προσλήψεις,αλλά και η διαρκής ομηρεία των συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για λόγους ψηφοθηρικούς.
5.Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν το παζλ της καταστροφής με μοιραία κατάληξη την πλήρη χρεοκοπία της χώρας και τον αποκλεισμό της από τις διεθνείς αγορές το 2010.Αλλά οι εγχώριοι καταστροφείς της χώρας δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.Σκόπιμα κωλυσιέργησαν δίνοντας στους πιστωτές της χώρας τα χρονικά περιθώρια να θωρακίσουν τον χρηματοπιστωτικό τους τομέα,να ξεφορτώσουν ανενόχλητες οι γαλλογερμανικές τράπεζες τα τοξικά ελληνικά ομόλογα και να μετατρέψουν το γιγαντιαίο δημόσιο χρέος από ιδιωτικό σε δημόσιο. Έκτοτε μπήκαν στη ζωή μας το ΔΝΤ,ο Τόμσεν,η Λαγκάρντ,η Μέρκελ,ο Σόιμπλε και τα μνημόνια τους.
6.Ούτε τώρα όμως οι αρχιτέκτονες της καταστροφής της χώρας είχαν πει την τελευταία τους λέξη.Έκριναν ότι αυτό το ''θεάρεστο'' έργο που δημιούργησαν κυβερνώντας για δεκαετίες τη χώρα εναλλάξ οι δυο τους,πότε ο ένας και πότε ο άλλος,έπρεπε τώρα να το ολοκληρώσουν κυβερνώντας και οι δυο μαζί.Έτσι σχημάτισαν την περιβόητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου... Το τι παρέδωσε αυτή η καταπληκτική κυβέρνηση, χάνοντας τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, είναι σε όλους γνωστό.
α.Δημόσιο Χρέος 320 δις € ή ποσοστό 185% του ΑΕΠ,παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί το καταστροφικό PSI,με το οποίο υποτίθεται έγινε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους,αλλά το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που είχε ήταν να βουλιάξει τα ασφαλιστικά ταμεία,να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στους Π/Υ των πανεπιστημίων και να καταστρέψει οικονομικά μερικές χιλιάδες μικροομολογιούχους.
β. Μείωση κατά 25% του ΑΕΠ μέσα σε μια πενταετία,από 2010 έως 2014,που σύμφωνα με όλους τους ειδικούς περί τα οικονομικά,μια τόσο μεγάλη πτώση του ΑΕΠ μιας χώρας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,μόνο σε περίοδο πολέμου μπορεί να δικαιολογηθεί.
γ.Μεγάλη μείωση των μισθών κατά 40% και των συντάξεων,κύριων και επικουρικών, κατά 50% περίπου.
δ.Απίστευτη εκτόξευση της ανεργίας από ποσοστό λιγότερο του 10% σε ποσοστό πάνω από 27% ή σε απόλυτους αριθμούς,από 300.000 σε 1.500.000 ανέργους.
ε.Από το σύνολο της μισθωτής εργασίας ποσοστό πάνω από 60% αφορούσε μερική ή εκ περιτροπής εργασία και 40% πλήρη απασχόληση (σήμερα,σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εργάνη,η αναλογία έχει αλλάξει σε 55% πλήρη απασχόληση και 45% μερική και εκ περιτροπής απασχόληση).
στ. 8.000 περίπου συμπατριώτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους από πλήρη απόγνωση λόγω ολοσχερούς οικονομικής τους καταστροφής,που επέφερε η πολιτική των μνημονίων.
Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά,ενώ έχει επέλθει στη χώρα μας η ''κόλαση του Δάντη'',κάποιοι, είτε συνειδητά είτε όχι,τα έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους ή προσποιούνται ότι έχουν αφήσει πίσω το παρελθόν και επιμένουν να επιτίθενται με απίστευτη λύσσα κατά της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ,αποδίδοντας της όλα τα κακά που έχουν συμβεί σ αυτόν τον τόπο.
Μάλιστα χρησιμοποιούν κατά κόρον και το γελοίο επιχείρημα για την υπερφορολόγηση,με το ΦΠΑ στο 24% που έχει θεσπίσει λέει η κυβέρνηση και έχει γονατίσει τον ελληνικό λαό,λες και η πολιτική αυτή της υπερφορολόγησης είναι δική της επιλογή και δεν είναι υποχρεωτική για να πιαστούν τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές-επικυρίαρχοι,που από το 2010 έχουν κατσικωθεί στη χώρα μας με αποκλειστική ευθύνη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, όσοι έχουν λησμονήσει τα δεινά που επέφεραν στη χώρα οι πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών ή συνειδητά αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτά και ασκούν τυφλή αντιπολίτευση στη σημερινή κυβέρνηση ή είναι εντελώς ανόητοι ή ήταν βολεμένοι και έτρωγαν με 100 μασέλες πριν και τώρα τους κόπηκε η μάσα...προσπαθούν λοιπόν με λύσσα να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση για να επανέλθουν οι προηγούμενοι και να ξαναρχίσει το δικό τους φαγοπότι και όλοι οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους... ας διαλέξουν λοιπόν σε πια από τις δύο κατηγορίες ανήκουν...στους ανόητους ή στους πρώην βολεμένους που σήμερα έχουν ξεβολευτεί !
Κωνσταντίνος Καζανάκης  
Σαράντα χρόνια με διαφθορά, ασυδοσία παντού, παραοικονομία, κακοδιοίκηση, 
ρεμούλες, διορισμούς από το παράθυρο,αναξιοκρατία,
καταλήστευση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, διαφθορά, 
φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή (και τα αντίστοιχα για τις ασφαλιστικές εισφορές), 
αβυσσαλέα εφάπαξ, πολλαπλές (μέχρι… δέκα!) συντάξεις από 170(!) Ταμεία, 
σαραντάρηδες… συνταξιούχους, τρελές διαφορές σε μισθούς και συντάξεις, 
πελατειακές σχέσεις, κολλητούς, κουμπάρους, νταβατζήδες, αμαρτωλά τρίγωνα, 
Ολυμπιάδες, υπερεξοπλισμούς, σκάνδαλα, λίστες, 
θαλασσοδάνεια με εγγύηση… αέρα, 
λαδώματα, πελατειακό κράτος, 
μεγαλο-καναλάρχες, μεγαλο-εκδότες και μεγαλο-εργολάβους 
-ο κατάλογος δεν έχει τέλος!


Π. Χ. ....Δύο πήρας φέρει...

Π. Χ. Κωστή κάποια ώρα θα τα πούμε. Πάντως με έχεις πείσει.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Αγαπητέ Π. Χ. εγώ κανένα δεν θέλω να πείσω. 
Απλώς καταθέτω τις απόψεις μου, και ο αναγνώστης κρίνει. 
Και δεν θέλω να αναφερθώ στο ένα και μοναδικό επίτευγμα αυτής της Κυβέρνησης 
που είναι, βέβαια, ο πάτος στο βαρέλι: 
μείωση της ανεργίας, 
θεαματική αύξηση εξαγωγών, 
μείωση του χρέους, 
αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων (καινούργιων και μεταχειρισμένων εξωτερικού), 
Τουρισμός με συνεχή ρεκόρ, 
μείωση των spreads, 
πλαστικό χρήμα και τόσα άλλα. 
Και είναι αυτό, ο πάτος, δηλαδή, στο βαρέλι, 
εκείνο που μπορούσε να γίνει, και αυτό που έπρεπε να γίνει. 
Και είναι ένα επίτευγμα, από εκεί που το αεροπλάνο όλο πέφτει, να το σηκώσεις! 
τεράστιο επίτευγμα! 
Θα ήθελα, όμως, με την ευκαιρία, να θυμίσω τις "αρνητικές" ερωτήσεις 
που έχω υποβάλλει πολλές φορές, χωρίς να παίρνω καμία απάντηση: 
α. Γιατί ο Σόιμπλε και οι τοκογλύφοι επικυρίαρχοι 
πολεμούν με λύσσα και μανία αυτή την Κυβέρνηση και θέλουν να την ανατρέψουν; 
επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, ή επειδή αγωνίζεται για τον λαό και την πατρίδα; 
β. Γιατί η ντόπια ελίτ (αυτοί, δηλαδή, που μας έφεραν ως εδώ 
για να εξυπηρετήσουν τους ντόπιους πλουτοκράτες και τα ξένα αφεντικά τους), 
πολεμά με μεγαλύτερη λύσσα και μανία 
ακόμη και από αυτούς τους ξένους βρικόλακες την Κυβέρνησή μας; 
γ. Γιατί τα ντόπια ΜΜΕ(ξαπάτησης), 
τα οποία έπαιρναν θαλασσοδάνεια με εγγύηση... αέρα, 
πολεμούν και εκείνα με λύσσα και μανία την Κυβέρνησή μας; 
σε ποιούς ανήκουν -άρα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν; 
δ. Γιατί -αν υποθέσουμε ότι ο λάος βασανίζεται από αυτή την Κυβέρνηση-, δεν αντιδρά, 
όπως επί των σαμαροβενιζέλων; 
ε. Γιατί οι αλήστου μνήμης "Παραιτηθείτε" μάζεψαν λιγότερους από 7.000 διαδηλωτές 
σε πανελλήνια συγκέντρωση στο Σύνταγμα;και,
στ) Γιατί τα μεγάφωνα των αφεντικών (Mega, ΔΟΛιος, "Ελεύθερος Τ(Ρ)ύπος"), έβαλαν λουκέτο; επειδή τα ακούει, τα βλέπει και τα διαβάζει ο λαός; 
όποιος μου απαντήσει (με σοβαρά επιχειρήματα εννοείται), κερδίζει... ιπποδήλατον!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου