Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ποιους τρόπους εφαρμόζει ο Ιμπεριαλισμός;



Μ.Κ. Μίκης Θεοδωράκης: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» , απαντώ «Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα. Κι αυτό γιατί πέραν της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε εις βάρος του λαού μας, υπέγραψε συνθήκες με τις οποίες παρέδωσε στους ξένους το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες μπροστά!
Θα ευχόμουν αυτές οι απόψεις μου να διαδοθούν με κάθε μέσον έως ότου φτάσουν στα αυτιά των ηγετών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Θα μπορούσα να κάνω προς αυτούς μια δημόσια έκκληση. Όμως προτιμώ το δρόμο της διαφώτισης της κοινής γνώμης. Υπάρχει το Ιντερνετ, οι εφημερίδες, τα Σωματεία και οι προσωπικότητες. Μόνο βιαστείτε, γιατί η χώρα μας διαλύεται.
Αθήνα, 26.9.2017
Αρχή φόρμας
Manolis Vidalis Συμφωνω απολυτα, ο ΣυριζαΑνελ που μας κυβερναει 2 ολοκληρα χρονια φταιει για ολα! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f9f/1/16/1f61b.png:p

Κωνσταντίνος Καζανάκης Είπε ο υπουργός του Μητσοτάκη!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ Νομίζω ότι ο Μίκης υπερβάλλει, υπήρξαν και δεξιότερες ακόμη κυβερνήσεις στη χώρα. Παράδειγμα η κυβέρνηση Παπάγου 1952 - 1955, οι κυβερνήσεις Ντίνου Τσαλδάρη στη διάρκεια του εμφυλίου, η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου στα 1944 - 45, οι κυβερνήσεις της δικτατορίας Μεταξά κ.α.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Για δεν λες ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ, ότι υπήρξε τσιράκι του Μητσοτάκη και του Καραμανλή; ντρέπεσαι;
 
Manolis Klontzas Έτσι κι αλλιώς αφού χρησιμοποιεί μη αντικειμενικούς , μη επιστημονικούς όρους για την απόδοση των υπαρκτών ευθυνών , τα λόγια του γίνονται "ελαστικά" άρα κ ευάλωτα σε κάθε κριτική. Οι όροι :αριστερός , δεξιός , βόρειος , ορεινός είναι υποκειμενικοί , αντιεπιστημονικοι και όταν τους χρησιμοποιούμε για την περιγραφή της αντικειμενικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας το μόνο που προκαλούμε προς ολες τις κατευθύνσεις είναι μπέρδεμα και αυταπάτες. Άλλους όρους έπρεπε να χρησιμοποιήσει για να εκφράσει αυτό που πολύ σωστά αισθάνεται.

Μιχάλης Βασιλάκης Σωστά Μανώλη, όμως η ουσία είναι μια. Και αυτή πιστεύω ήθελε να καταδείξει. Πως χωρίς ΣΥΡΙΖΑ, πολλά από τα μέτρα ήταν αδύνατον να περάσουν με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, που αρνούνται όσοι επικεντρώνονται στην ταμπέλα και όχι στην ουσία.
Ραντεβού στα σαλονάδικα...

Κωνσταντίνος Καζανάκης Και οι Ναζί, Μιχάλης Βασιλάκης, περνούσαν ό,τι ήθελαν με την Κυβέρνηση του Βουνού! Ραντεβού στα γουναράδικα! ντόιιιιγκ!

Manolis Klontzas Τι σχεση έχει η κυβέρνηση του βουνού βρε Κωστή ; Ο Μίκης όπως πάρα πολλοί από τους αντιστασιακούς νεολαίους της εποχής χωρίς πείρα ταξικών αγώνων απο τα χρόνια του μεσοπολέμου ηταν και είναι ακόμα επιρρεπής σε ιδεαλιστικές , και σε μεγαλο βαθμό υπερταξικες προσεγγίσεις των πολιτικων δρώμενων. Κάτι άλλο εννοούσε ή ήθελε να πει. Αυτο που λέει στην αρχή ο Μιχάλης είχε σίγουρα στο μυαλό του. Για να το εκφράσεις ομως σωστά πρέπει να χρησιμοποιήσεις την επιστημονική ορολογία και οχι αριστερές δεξιές, προόδους και συντηρήσεις γιατί μετά κάνεις τον λόγο σου κινούμενη άμμο και απο εκεί που θα είχες ηθικά τουλάχιστον δίκιο , το χάνεις και αυτό. Το ότι μέτρα και συμφωνίες που περνά σήμερα ο Συριζα δεν θα μπορούσαν να τα περάσουν εύκολα άλλες κυβερνήσεις είναι αντικειμενική αλήθεια. Κατα τη γνώμη μου τουλάχιστον. ...
Δεν είναι το πρόβλημα οτι είναι προδότες όπως λένε πολλοί ή κακοί άνθρωποι, ή διάφορες παπαρδελες που κυκλοφορούν... Το προβλημα είναι οτι ανεξαρτήτως προθέσεων αντιμετωπίζουν την κοινωνία , την οικονομία κάνοντας το ιδιο αφετηριακο λάθος με αυτό που στην παρούσα κάνει (το ίδιο άθελά του) ο Μίκης. Ο Μίκης όμως δεν θέλησε να κυβερνήσει κ να "σώσει" κανένα . Οτι λέει το λέει σήμερα ως πολίτης με την "ποιητική αδεία" που του δίνει η καλλιτεχνική του πλευρά.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Αγαπητέ Manolis Klontzas (και @Μιχάλης Βασιλάκης), συμπαθείς τον μεγάλο μας συνθέτη ως τέτοιον, -όπως όλοι μας άλλωστε- και προσπαθείς να τον βγάλεις λάδι πολιτικά! Ξεχνάς, όμως, ότι πάντα ήταν αβανταδόρος της Δεξιάς: υπουργός του Μητσοτάκη(!), και κολαούζος του Καραμανλή, με εκείνο το γελοίο Καραμανλής ή τανκς! Δεξιός, λοιπόν, κατά τεκμήριον, ο Μίκης μας δεξιότατος! Οπότε πώς κατηγορεί την Αριστερά ότι είναι Δεξιά; αν πράγματι ήταν, θα έπρεπε να τη συγχαρεί, διαφορετικά θα ήταν ασυνεπής! Για να την κατηγορεί, αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι, ο.ε.δ., που λέγαμε και στο Γυμνάσιο στα Μαθηματικά. Περαιτέρω: προφανώς δεν σου αρέσει η Ιστορία, γι' αυτό απορρίπτεις αδικαιολόγητα την ιστορική αναφορά μου. Επί της ουσίας: αν, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση παίρνει και περνά μέτρα που δεν θα περνούσε η Δεξιά, γιατί ο λαός μας δεν αντιδρά, όπως επί Δεξιάς; Θα πω πάλι κάτι από την Ιστορία, έστω κι αν δεν σ' αρέσει: μήπως τα πρώτα χρόνια της Ρώσικης Επανάστασης ο κόσμος καλοπερνούσε, ή μήπως έπεφτε ακόμη και πείνα, ε; Μην απαντήσεις ότι ο λαός μας δεν αντιδρά γιατί η κυβέρνηση τον ψεκάζει ή ότι είναι πανηλίθιος (άλλη αιτιολογία δεν υπάρχει, σύμφωνα με το σκεπτικό σου), γιατί έχασες! Αν σε ενδιαφέρει η δική μου απάντηση, μπορείς να μου τη ζητήσεις. Τελικά: μήπως όλοι (μα όλοι!), οι οικονομικοί δείκτες έχουν αλλάξει προς το καλύτερο; μήπως απεφεύχθη η συντριβή του αεροπλάνου; μήπως αυτό ήταν το ζητούμενο σ' αυτήν τη φάση; τι ήθελες το μαγικό ραβδάκι; ή μήπως να αναστηλωθούν τα ερείπια που επεσσώρευσαν οι δεξιές πολιτικές δια μαγείας; σαν να μου φαίνεται ότι πετάς στα σύννεφα, και ο μέσος πολίτης, που δεν έχει καν την ορολογία σου σκέφτεται πολύ πιο σωστά και ρεαλιστικά, γι' αυτό και οι Παραιτηθείτε έχουν κάνει δυο πανελλήνιες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, παριστάνοντας τους τροχονόμους! Γι' αυτό ο ΔΟΛ και το Mega έβαλαν λουκέτο! Τουλάχιστον δες την ανεργία που μειώνεται συνεχώς! τι λες, οι περισσότεροι από 200.000 άνεργοι που ξαναβρήκαν τις δουλειές τους, να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης; και ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται, ο κόσμος δυστυχεί όλο και περισσότερο; κοντά στο νου κι η γνώση! καλές οι σούπερ βαθιές πολιτικές αναλύσεις, αλλά να έχουν και κάποια σχέση με την πραγματικότητα, ε; διαφορετικά αναπαράγεις τη μαύρη προπαγάνδα της αντίδρασης, και αυτό δεν είναι συγχωρητέο!

Manolis Klontzas Κώστα , εγώ στο σχόλιό μου απλά λέω τι νομίζω πως ήθελε να πει ο Μίκης και προσπαθώ να αναδείξω πως κατα την ταπεινή μου γνώμη το δίκιο που μπορεί να είχε αντικειμενικά το χάνει. Ξαναγραφω με διαφορετικό και Λακωνικό τωρα τρόπο το γιατί . Δεν μπορείς να αποτυπώνεις την κοινωνική και οικονομική αντικειμενική πραγματικότητα με χωροταξικές ,γεωγραφικές εκφράσεις που είναι απο την φύση τους υποκειμενικές.
Δεξιομετρο ή αριστερομετρο που να εκφράζει τις οικονομικοκοινωνικες καταστάσεις η επιστήμη δεν ανακάλυψε ακόμα. Εσυ , ίσως από συναισθηματισμό κάνεις το ίδιο λάθος με τον Μίκη που σε οδηγεί χωρίς να το θες στο άτοπο. Μετα θα μπορούσε να σου πει κανείς αν οι ΑΝΕΛ είναι ποιό "αριστεροί" ή ποιό "ορεινοί"και ποιο "δημοκρατικές δυνάμεις" απο τον Μητσοτάκη και θα καταλήγαμε σε κουβέντα καφενείου για να περνά η ώρα.
Σε ότι έχει να κάνει με το παράδειγμα της σύγκρισης μεγάλης οχτωβριανής επανάστασης και κυβερνητικού έργου ΣυριζΑνελ δεν ξέρω τι να πρωτοαπαντήσω . Ποιον Τσάρο εκπαραθυρωσε η παραπάνω αστική αντικειμενικά κυβέρνηση ; Τι νέες κατακτήσεις στο επίπεδο της οικονομίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου έφερε ή προσπάθησε να φέρει. Ποια ανατροπή υπέρ των "κολασμενων" έφερε που να αποδεικνύεται και οικονομικά ; Ανατροπές στα κέρδη μιας μερίδας του κεφαλαίου απο μια άλλη ίσως...αλλά κοινωνική ανατροπή ;; Ακομα και στο τροπο λειτουργίας της αστικης δημοκρατίας , που δεν θέλει να σπάσει κάνεις και τοσα αυγά. Δες την κατασταση στην βουλή για να μην πω για την δημοκρατία στους χωρους εργασίας και κατοικίας . Τα παραλες. Το αεροπλάνο όντως η κυβέρνηση μπορεί και να το έσωσε. Το αεροπλανο ομως εχει μείνει απο καύσιμα ,δεν ειναι δικό μας ,δεν μπορεί να περπατήσει μαζι μας στη γη αρα είναι για εμας άχρηστο εργαλείο.
Σε σχεση με τις αντιδράσεις της κοινωνίας ιστορικές αναλογίες υπάρχουν . Δες εποχές ανάλογων συστηματικών κρίσεων. Σε καθε περίπτωση αντιδράσεις υπαρχουν έντονες άσχετα απο το πως αυτές εκφράζονται και αν με εκφράζουν ή όχι.
Η πολιτική των ΣυριζΑνελ εν ολίγοις συμπυκνώνεται στην στάση που κράτησε σε σχέση με το δημοψήφισμα .

Κωνσταντίνος Καζανάκης Αγαπητέ Manolis Klontzas, δεν απαντάς σε αυτά που θέτω, αλλά λες τα δικά σου. Έτσι, όμως, διάλογος δεν γίνεται! Έγραψα πως αυτή η κυβέρνηση γύρισε την οικονομία, αλλά εσύ δεν το αποδέχεσαι τελικά. Τρέχα να τα πεις αυτά στους 200.000 (+) ανέργους που ξαναβρήκαν τη δουλειά τους, να δεις τι θα σου απαντήσουν! Όσο για τους ΑΝΕΛ, θα σου θυμίσω πως και ο ΕΛΑΣ είχε συγεργαστεί με τον δεξιό Ζέρβα, για την ανατίναξη τιυ Γοργοπόταμου! Άιντε, λοιπόν, να καταδικάσουμε τον ΕΛΑΣ! Και να μην ξεχάσουμε να καταδικάσουμε και το Λένιν που παρέδωσε αμαχητί τα σπουδαιότερα εδάφη της σοβιετικής πατρίδας του στον Κάιζερ!

Manolis Klontzas Αγαπητε Κώστα εγω σε άλλο πράγμα επικεντρωσα και άλλη πλευρά προσπαθω να αναδείξω .Δεν θα χρησιμοποιούσα καν το παράδειγμα των Ανελ αν δεν εκανες εσυ πρωτος κριτική στον Μικη για τη στάση του σε δεδομένες στιγμες απέναντι σε Καραμανλη , Μητσοτάκη . Ομως μια και το αναφέρεις αυτο με την δουλειά : Αλήθεια τι δουλειά βρήκαν όλοι αυτοί που λες ; Με τι δικαιώματα ; Με τι αμοιβές ; Τι χαρακτηρίζεται ως εργασία σύμφωνα με την παρούσα νομοθεσία ; Ποιοί κερδιζουν και ποιοί χάνουν με βάση αυτο το νομικό καθεστώς που υπερασπίζεσαι. Δες την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλαδα σε σύγκριση με αλλες χωρες της Ευρωπης κ οχι μόνο. Στην απλήρωτη εργασία δεν οφείλεται ;; Πόσοι Ελληνες φεύγουν καθημερινά εξωτερικό για να ζήσουν ; Γιατί φεύγουν ; Εγω δεν είμαι απ εκείνους που αμφιβάλλουν οτι έρχεται ή θα έρθει ανάπτυξη. Λογικό είναι να έρθει. Ποιος θα πληρώσει την ανάπτυξη αυτή και ποιος θα κερδίσει απ αυτή την ανάπτυξη είναι το θέμα. Στο επιχείρημα αυτό με τον Γοργοποταμο έρχεσαι δεύτερος . Το είχε χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ οταν συνεργάστηκε με τον "σύντροφο" Μπουτο ή και ο Μίκης ακόμα δικαιολογώντας την συνεργασία του με την ΝΔ. Επαναλαμβάνω οτι δεν θα χρησιμοποιούσα ποτε τέτοια επιχειρήματα . Γραφω παραπανω τους λόγους αναλυτικά. Σε αλλους θα το εξηγούσα ποιο πολυ. Εσυ ομως μπορείς να κατανοήσεις την ποιοτική διαφορά . Αφου ομως ζητάς απάντηση στα συγκεκριμένα ...σου απάντησα στη βάση της κυρίαρχης μεν ,οχι ομως και ορθής λογικής.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Σαν να μου φαίνεται ότι τα έχεις μπερδέψει! τι σχέση έχει ο η συνεργασία του Θεοδωράκη με τον Μητσοτάκη και η αβάντα του στον Καραμανλή, με τη συνεργασία της Αριστεράς με το πατριωτικό τμήμα της Δεξιάς; ήταν ο Μητσοτάκης (που κατά τη δικτατορία απολάμβανε τα Μουλέν Ρουζ στο Παρίσι) και ο Καραμανλής (ο έμμισθος πράκτορας των Ναζί), πατριωτική Δεξιά; όχι για να μην τρελαθούμε δηλαδή! και μου μιλάς και για τον Γοργοπόταμο που επικαλέστηκαν ο Μίκης και το ΠΑΣΟΚ, λες και έχει καμιά σχέση η Αριστερά με τον ένα ή με το άλλο! έλεος! Περαιτέρω: προφανώς θα προτιμούσες οι 200.000(+) άνεργοι, να συνεχίσουν να ραίνουν στα καφενεία! Αν παίρνουν μικρό μισθό, και αν δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, αυτό συμβαίνει επειδή η Δεξιά μας έχει παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα και σιδηροδέσμιους στα αφεντικά της, τους δανειστές-δυνάστες μας. Η κριτική σου θυμίζει τις ασυναρτησίες του Κούλη και του αλήστου μνήμης Σόιμπλε. Τι μας είπαν και οι δύο με ένα στόμα; ότι η Αριστερά αγαπά τόσο πολύ τους φτωχούς που τους... πλήθυνε! Θα μου πεις: και τι κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς; απαντώ: αντίσταση, ώσπου να πατήσουμε στα οικονομικά μας πόδια. Και μόλις πατήσουμε θα είναι η μόνη κυβέρνηση που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Αυτά λέει η απλή και κοινή λογική, (και) γι' αυτό η Αριστερά θα υπερψηφιστεί πολλές φορές ακόμη. Οι ιδέες σου είναι πάρα πολύ καλές, αλλά για να υλοποιηθούν, θα πρέπει και να... χρηματοδοτηθούν. Και αυτό θα γίνει με δουλειά, και μετά από κάποιον χρόνο. Γενικά: ζούμε σε παγκόσμιο, σχεδόν, άγριο και αιμοβόρο Καπιταλισμό, ο οποίος έχει επικυριαρχήσει με τρεις τρόπους: α. Με τα όπλα, β. Με δικτατορίες, και, γ. Μέσω της οικονομίας: οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κατάλαβαν πολύ καλά ότι οι πόλεμοι έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος και "στοιχίζουν" σε ζωές και γι' αυτούς. Και ναι, μεν, οι ζωές δεν τους ενδιαφέρουν, δημιουργούν, όμως, μια ισχυρή δυσφήμηση για το "καλό" τους όνομα. Οι δικτατορίες, από την άλλη, προκαλούν τη δημιουργία ισχυρών αριστερών κινημάτων. Γι' αυτό σκέφτηκαν ότι η επικράτηση μέσω της οικονομίας είναι πιο συμφέρουσα: λαδώνεις τους αστούς πολιτικούς, και καταληστεύεις τη χώρα που σ' ενδιαφέρει. Στη συνέχεια -και αφού η οικονομία της χώρας καταστραφεί- τη... δανείζεις για να αναστηλωθεί. Έτσι την απομυζάς αιωνίως, χωρίς σκοτωμένους (και δικούς σου), χωρίς κόστος όπλων και χωρίς κινήματα. Έλα σου, όμως, που στην Ελλάδα το κίνημα πήρε την εξουσία! εκεί κάπου τα πράγματα στράβωσαν γι' αυτούς, εξ ου και ο πόλεμος προς την κυβέρνησή μας και από τους ίδιους τους ιμπεριαλιστές, και από την ντόπια ελίτ, με αιχμή του δόρατος τα Μ.Μ.Ε. της (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης). Θα σου συνιστούσα, λοιπόν, να μη μένεις σε μια επιφανειακή κριτική των πραγμάτων, αλλά να προχωράς βαθύτερα. Και να έχεις ένα μπούσουλα: η γνώμη σου και η άποψή σου δεν πρέπει σε καμία (μα καμία!) περίπτωση να συμπίπτει και να ταυτίζεται με εκείνες των εχθρών του λαού μας. Αν αυτό δεν το προσέξεις, τότε ταυτίζεσαι είτε το θες είτε όχι με εκείνους.

Manolis Klontzas Βρε Κωστα , άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί σου , εσυ χρησιμοποιείς την ιδια λογική και τρόπο ανάλυσης οπως ολοι οι παραπάνω που αναφέρεις. Αυτο γραφω απ την αρχη. Κανεις το ίδιο λάθος στην μέθοδο δικαιολόγησης και περιγραφής κοινωνικών και οικονομικών καταστάσεων οπως ο Μικης στον οποίο ασκείς κριτική.
Δεν θα σχολιάσω αυτα που γράφεις με τα οποία δεν σου κρύβω οτι διαφωνώ . Απλα βαζω 2 ,3 ερωτήματα για να καταλάβεις το σκεπτικό της διαφωνίας μου.
Τι θα πει πατριωτική δεξια , αριστερά ,κέντρο ; Αν αυτος ο χώρος αποτελείται από κόμματα , αυτά δημιουργήθηκαν απο τις διαφορετικές ιδέες ή είναι εκφραστές συμφερόντων οικονομικών ; Υπάρχουν πατριωτικά και μη πατριωτικά οικονομικά συμφέροντα ; Απολάμβανε ο Μητσοτάκης Γαλλία; Στην Ελλαδα αν έμενε οπως αλλοι πολιτικοι δεν θα απολάμβανε ; Προγραμματικά το ΠΑΣΟΚ της εποχής που μιλάμε τι διαφορά εχει απο το πρόγραμμα του Συριζα , των ΣυριζΑνελ ;;
Ποιο πρόγραμμα είναι ποιο "αριστερό " ; Η Δεξιά μας παρέδωσε σιδηροδεσμιους ; Ο Κουρουμπλής πχ που ψήφισε ολα τα μνημόνια είναι δεξιος ; Σε ποια χωρα με δικτατορία δημιουργήθηκε "Αριστερο" κίνημα ; ισχυρό εργατικο κίνημα δημιουργήθηκε ποτέ σε συνθήκες δικτατορίας ; Η πρόσκληση απο τους Σιριζανελ προς το ΝΑΤΟ για νέες βάσεις είναι αριστερή πολιτικη ; Σε τι διαφέρει η αντίσταση που κάνει η Ελληνική κυβέρνηση απ την αντίσταση που κανει η Ισπανία και η Κυπρος σήμερα ; Και εκεί ειναι στην εξουσία η "Αριστερα";
Αν ο Τσιπρας εχει τον τρόπο για να βγει απ την συστημική κρίση κ να πατήσει η χώρα στα πόδια της γιατι δεν λεει τον τρόπο στις ΗΠΑ στις χωρες της ΕΕ να μην ταλαιπωρείται ολος ο κοσμος ; Αν σταθεί η χωρα στα πόδια της θα σταθούν και οι πολίτες της ;
Αφου οι ιμπεριαλιστές κατάλαβαν οτι οι πόλεμοι εχουν μεγάλο κόστος γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές συγκρούσεις ; Οι ιμπεριαλιστές παλιά δεν γνωριζαν οτι οι πόλεμοι ειναι κακοι και ακριβοί ;; Είναι θέμα μόρφωσης των ιμπεριαλιστών δηλαδή ;
Ποιο κίνημα πηρε τωρα την εξουσία στην Ελλάδα ; Ο Κουρουμπλης ,η Τζακρη , ο Μπολαρης κ.α είναι και εκείνοι στο κίνημα μαζι σου; Εσυ , το σωματιο σου , τι εξουσία έχετε ;

Κωνσταντίνος Καζανάκης Συνεχίζεις να... υπερίπτασαι, και να μου 《απαντάς》με αποφθέγματα, και με... ερωτήσεις! Φυσικά ποτέ δεν θα γράψεις πως όλοι (μα όλοι!), οι οικονομικοί δείκτες έχουν αντιστραφεί προς το καλύτερο, πως η μείωση της ανεργίας είναι το πρώτο βήμα για ένα άνεργο και όχι και δουλειά και... 2.500 ευρώ το μήνα! Για τον Κουρουμπλή: να κατηγορήσουμε, τότε, τον Λένιν, που άνοιξε διάπλατα την πόρτα των Μπολσεβίκων, για όποιον ήθελε να βοηθήσει. 《Ξεχνάς》, φυσικά ότι ο υπουργός είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ! Να κατηγορήσουμε, ακόμη, τον ΕΛΑΣ, που όρισε αρχηγό του ένα πρώην εχθρό του, τον Στέφανο Σαράφη. Α, και τον Απόστολο Παύλο, που από διώκτης του Χριστιανισμού έγινε ο πρώτος μετά τον Ένα. Όσο για τα σωματεία που λες: προσπάθησε, πρώτα, να οργανώσεις ένα σωματείο στον χώρο δουλειάς σου, και μετά συζητάμε για την εξουσία του. Γενικώς: φαίνεται πως είσαι έτοιμος για έφοδο στα Χειμερινά Ανάκτορα, μόνο που κάτι τέτοιο δεν το βλέπω και τόσο πιθανόν. Ο Καπιταλισμός έπαθε και έμαθε: μοίρασε οικοπεδάκια, διακοπούλες, σπιτάκια, αυτοκινητάκια, τηλεορασούλες, γηπεδάκια, χωραφάκια κλπ, όλα με το αζημίωτο των δανείων, πετυχαίνοντας την απομόνωση του πολίτη. Ο καθένας, πια, κοιτάζει τον εαυτούλη του και την ιδιοκτησιούλα του. Η ένωση των προλεταρίων, μοιάζει, δυστυχώς, σήμερα, όνειρο θερινής νυκτός. Όποιος προσπάθησε να οργανώσει σωματείο στον τόπο δουλειάς του, θα καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ... Για ποια Αριστερά, λοιπόν, μιλάμε; μα γι' αυτήν, π.χ., που δίνει δωρεάν πρόσβαση σε 2,5 εκ. ανασφάλιστους, γι' αυτήν που πήρε το καράβι στα χέρια της λίγο πριν χτυπήσει στα βράχια και το έβγαλε στα ανοιχτά, γι' αυτήν που έδωσε στους χαμηλοσυνταξιούχους μια έκτακτη ενίσχυση κλπ, κλπ. Και αυτά τα βλέπει ο λαός μας, και γι' αυτό οι 《Παραιτηθείτε》 ήταν τόσοι πολλοί, που έκαναν τους τροχονόμους στο Σύνταγμα, και όχι, μια, μόνο, φορά...
Τέλος φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου