Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Περί φτώχειας, παραοικονομίας, ρευστότητος, τιμών κλπ κλπ



Αρχή φόρμας
Nikolaos Korifidis Οπου υπαρχει φτωχια υπαρχει και παραοικονομία ! π.χ στον καπνο.

Κωνσταντίνος Καζανάκης Το κυρίαρχο ζήτημα, αγαπητέ Nikolaos Korifidis, είναι το πως και το γιατί δημιουργείται η φτώχεια...

Nikolaos Korifidis Απο πολιτικες. λαθος η σκοπιμοτητες δημιουργειται η φτωχια.Ουτε οι οικονομολογοι το κατελαβαινουν το αιτιο!! Κοιτουν πως θα ειναι η οικονομια σε δεκα τριανττα χρόνια !! Την φτωχια την αντιμετωπιζεις σαν την ασθενεια μολις εμφανιστεί .Αν εξαπλωθεί !!!! χαθηκε το παιγνίδι !!! Μετα αρχιζουν και η ανομια η παραοικονομία οι σχεσεις δουλιας στην εργασια ...

Κωνσταντίνος Καζανάκης Η φτώχεια Nikolaos Korifidis είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός συγκεκριμένου οικονομικο-πολιτικο-κοινωνικού συστήματος, το οποίο αποκαλείται Καπιταλισμός, που έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς, σε όλον, σχεδόν, τον πλανήτη...

Nikolaos Korifidis Δεν αμφιβαλω οτι ειναι σε ολο τον πλανητη αλλά σε διαφορετικα ποσοστα στο καθε κρατος.Πιο πολυ φτωχια εχει στην Νιγηρία απο οτι στη γερμανία!!! Γιατί να υπαρχει ? Φταινε οι πολιτικες του καθε κρατους.Που αντι να δουν το καλο των χωρων τους και των πολιτων εξυπηρετούν με παθος τον καπιταλισμο δεν κοιτούν το συμφερον του λαου οτε και ο λαος κοιτα τη δικη του επιβιωση αι το ριχνει στην παραοικονομια.Γιατί εγω αγαπητε μου φιλε αν περιμενω με το Σταυρο στο χερι να φτιαξει η οικονομια δεν θα ζω για να το δω!!!!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Άρα η παραοικονομία είναι η μόνη... λύση! Είναι η λογική που μας βούλιαξε, και με τη συνέχισή της θα χειροτερεύουμε όλο και περισσότερο! Είναι σαν να πριονίζουμε το κλαδί επάνω στο οποίο καθόμαστε! Μετά λέμε πως οι Κύπριοι βγήκαν από τα μνημόνια τάκα-τάκα! Μα βγήκαν αμέσως επειδή δεν κλέβουν το κράτος τους! Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, σωτηρία ΔΕΝ υπάρχει! Οπότε... Σόιμπλε κι άγιος ο Θεός! Αλλά μη διαμαρτυρόμαστε κιόλας, και, προπάντων, μην τα βάζουμε με την κυβέρνηση, με την Αριστερά και τον Τσίπρα, αλλά με το κεφάλι «μας».

Μιχαλης Γαυγιωτακης Συγκρίνεις τη κρίση στη Κύπρο με ρη δική μας...λάθος καμιά σχεση

Κωνσταντίνος Καζανάκης Μιχαλης Γαυγιωτακης να με συγχωρεί η χάρη σου, δεν συγκρίνω κρίσεις, αλλά μεθόδους εξόδου από την κρίση!

Nikolaos Korifidis Κωσταντινος Καζανακης δεν τα βαζω με τον Τσιπρα ουτε πιστεύω οτι η παραοικονομία ειναι η μονη λυση.Για να μη υπαρχει παραοικονομια πρεπει να υπαρχουν προσιτες τιμες σε ολα τα προιοντα.Γιατί αν ειμαι εγω με πεντε ευρω για να ψωνισω θα παω στη λαικη και θα παρω πεντε κιλα ντοματες ενα ευρω. ενα κιλο ψαρια ενα ευρω και ψωμια απο τον φουρνο για να φαει η οικογενεια μου.Αυτη ειναι η πραγματικότητα . Α !!! και καπνο απο τον ρωσοποντιο!!!

Κωνσταντίνος Καζανάκης Nikolaos Korifidis τα προϊόντα είναι ακριβά για πολλούς και διάφορους λόγους: όταν δεν υπάρχει σωστός (άρα ακριβός) τρόπος παραγωγής, όταν λειτουργούν μεσάζοντες, όταν υπάρχουν μονοπώλια ή ολιγοπώλια, όταν υπάρχουν "συνεννοήσεις", αλλά και όταν... "κλέβουμε" το κράτος και εκείνο μας βάζει φόρους γαι να ανταπεξέλθει, τους οποίους φόρους εμείς μετακυλίουμε στην τιμή του προϊόντος, οπότε να το πάλι! φαύλος κύκλος!

Μιχαλης Γαυγιωτακης Μακάρι να ήταν μόνο η παραοικονομία ...Την γραφειοκρατία που τη βάζουμε την ανταγωνιστικότητα που ,την ρευστότητα που ?Για το καπιταλιστικό μοντέλο θα συμφωνήσω .

Κωνσταντίνος Καζανάκης Μιχαλης Γαυγιωτακης φυσικά και η γραφειοκρατία είναι κόστος, και μάλιστα τεράστιο! αλλά πού πέφτουμε πάλι; μήπως στη συνείδηση κάποιων ασυνείδητων Δημοσίων Υπαλλήλων, άρα σε "εμάς";

Μιχαλης Γαυγιωτακης Και τι κάνουμε..? Πρέπει να μεγαλώσουμε και άλλο το δημόσιο? τηρείται το 5

Μιχαλης Γαυγιωτακης τηρείται 5 φεύγουν 1 έρχεται?

Κωνσταντίνος Καζανάκης Μιχαλης Γαυγιωτακης δεν το γνωρίζω, ελπίζω, όμως. Ένα είναι βέβαιο: αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ διόρισε ολόκληρα χωριά! πήγε με ΑΣΕΠ, όπου, όμως, υπήρχαν ανάγκες, στην Υγεία π.χ.!

Τέλος φόρμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου