Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Μια συζήτηση με ένα παλιό συμμαθητή Του Κ. Γ. Καζανάκη

 

Εγώ είχα πάει τότε στο Πολυτεχνείο, και έμεινα -αν και δεν ήξερα κανένα- μέχρι την ηρωική έξοδο. Ήμουν από τους φοιτητές που μας φιλοξένησαν περίοικοι στα σπίτια τους...

  Ναι, πολύ σπάνια το έχω αναφέρει. Αν δεν ερχόταν η κουβέντα δεν θα το έλεγα. Δεν έκανα, άλλωστε, και κάτι σπουδαίο. Εμένα μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα, η οποία μέσα ήταν απίστευτη! Κι ήταν αυτή που με τράβηξε.

   Ήμουν αφελής βέβαια, αφού, όπως λες, ήμασταν νεούλια, τότε, στην Αθήνα. Είδα με τα μάτια μου και το άρμα μάχης βέβαια, αλλά και κάτι άλλο που δεν έχω ’δεί σε φωτογραφία, ούτε και έχω ακούσει κάποια σχετική μαρτυρία: απέναντί μας, επί της Πατησίων, στο απέναντι ρεύμα και απέναντι από το κτίριο της Πρυτανείας, ήταν παρατεταγμένος ένας λόχος λοκατζήδων με εφ’ όπλου λόγχη!

  Οι στρατιώτες, μάλιστα, για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα θυμάμαι ότι έβαλαν στο πρόσωπό τους ένα μαντήλι, που έχουν, αλλά στη στολή εξόδου τους. Κάπως όπως τις σημερινές μάσκες. Όταν έπεσε το άρμα στην κεντρική πύλη της Πατησίων, τρέξαμε σαν φοβισμένα πουλιά προς τα πίσω, στο κτήριο Γκίνη.

  Μπήκαμε μέσα, αλλά εγώ βγήκα, και θέλησα να επιστρέψω! εκεί ένας στρατιώτης μου έκλεισε τον δρόμο, και μου έδειξε να φύγω από την πύλη της Στουρνάρα. Εννοείς ότι η όλη ατμόσφαιρα ήταν ατμόσφαιρα μάχης! Πέρασα απέναντι, και μαζί με άλλα παιδιά τρυπώσαμε σε μια πολυκατοικία, και μοιραστήκαμε στα διαμερίσματά της. Να ’ναι καλά οι άνθρωποι που μας «περιέθαλψαν»!

  Το πρωί μας είπαν ότι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει, αλλά να φεύγουμε ένας-ένας. Πήγα προς την Ακαδημία. Αγόρασα μια εφημερίδα (το «Βήμα»), και κάθισα σε ένα παγκάκι και τη διάβαζα, κόβοντας κίνηση. Όταν βεβαιώθηκα ότι δεν κινδύνευα, βγήκα στην Αλεξάνδρας κι από ’κεί περπάτησα ως το Πολύγωνο που έμενα.

  Μπαίνοντας στο δωμάτιό μου βρίσκω στο κρεβάτι μου ένα σημείωμα του συγκατοίκου μου Γιώργου Παπαδάκη, φοιτητή στη Σχολή Τοπογράφων του ΕΜΠ, που με ρωτούσε που ήμουν, και με πληροφορούσε πως ήταν σε ένα σπίτι κοντά, φίλων, φοιτητών του ΕΜΠ, όπου πήγα και τους βρήκα συγκεντρωμένους...

  Γι’ αυτό όταν βλέπω σήμερα νεοναζί και νεοφασίστες τρελαίνομαι!

  (Και) για όλ' αυτά που έζησα, είμαι στρατευμένος με την Αριστερά, και αγωνίζομαι, όσο μπορώ, για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο...

 

  Με τσίγκλισες, Βασίλη, στα πολιτικά, και δεν θα σου τη χαρίσω 🤣, αν και χρονιάρα ’μέρα: λες απογοητεύτηκα από τη εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν πήγα να ψηφίσω! το ίδιο έκαναν πάρα πολλοί άλλοι, επικαλούμενοι διάφορες άλλες αιτιάσεις, με αποτέλεσμα να εκλεγεί η ΝΔ και πάλι! εμμέσως, δηλαδή, πλην, όμως, σαφώς, ενισχύσατε τη Δεξιά, η οποία έγινε (και) με την ακούσια συμβολή σας κυβέρνηση, για να μας κάτσει στον σβέρκο, και να μας διαλύσει και πάλι!

  Τώρα, λοιπόν, που έχεις μέτρο συγκρίσεως, τι λες, καλύτερα που εξελέγη η ΝΔ; όχι βέβαια! θα ήταν χίλιες φορές καλύτερα να είχε εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ; αυτό δεν το συζητούμε!

  Ιδού τα κυριότερα (τραγικά) λάθη όχι, μόνον, δικά σου, αλλά και όλων όσοι σκέφτηκαν όπως εσύ:

1.      Δεν έκανε, λες, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που ήθελα.

Απαντώ: Ούτε ο Θεός δεν θα ικανοποιούσε τους πάντες.

2.      Έκανε πολλά λάθη.

Απαντώ: και ποιος δεν κάνει λάθη; είχε, όμως, άριστες προθέσεις, υπήρχε καλή πίστη και θέληση, και, ’πάνω απ' όλα, ειλικρίνεια και τιμιότητα! Και ξέρεις, μπορούσες να οργανωθείς στο κόμμα και να διαδώσεις τις ιδέες σου. Το έκανες; όχι!

3.      Βλέπεις το δένδρο και χάνεις το δάσος:

παραλάβαμε μία χώρα κατεστραμμένη από τη Δεξιά, με τον λαό της στην απόλυτη δυστυχία: οι αυτοκτονίες ήταν καθημερινές, και τα παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία!

  Παραλάβαμε ένα δημόσιο ταμείο ξεσκισμένο από τη ληστεία και την κακοδιοίκηση, με περιεχόμενο 200 εκ. €, -όταν χρειάζονται 515 εκ. € τον μήνα για μισθούς και συντάξεις-, οπότε αναγκαστήκαμε να δανειστούμε 315 εκ. για να πληρώσουμε τους ανθρώπους τον Ιανουάριο του ’15!

  Εντελώς αντίθετα, εμείς, παραδώσαμε 37, ολόκληρα, δισ. €(!), γεγονός παγκοσμίως μοναδικό, χωρίς να λείπει ούτε ένα σεντ! και είναι από αυτά τα χρήματα που ζούσαμε όταν καθόμασταν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού! Η Αριστερά, δηλαδή, νοιάστηκε για τον λαό μας, ακόμη και όταν δεν θα κυβερνούσε!

  Γενικότερα: επί Αριστεράς υπήρξε πλήρης ανάκαμψη της Οικονομίας μας, κι αυτό με την κοινωνία όρθια! Αν αυτό δεν είναι ένα μοναδικό, παγκοσμίως, επίτευγμα, τότε τι είναι;

  Αλήθεια, πώς αισθάνεστε, τώρα, όλοι εσείς, που χάρις στην αποχή σας ή/και στην ψήφο στη Δεξιά, ή στα αναχώματα τύπου «Ποτάμι» που ξεράθηκε, ΜέΡΑ25 (ή, καλύτερα, ΝύΧΤΑ25 του Δούρειου Ίππου της αντίδρασης και νάρκισσου Γιάνη), ή στα αδιάφορα κόμματα τύπου "Κ"ΚΕ (ΑΕ), ή στους αριστεριστές τύπου ΛΑΕ & ΑΝΤΑΡΣΎΑ, ακόμη και στη ΧΑ ή στα υποκατάστατά της τύπου Βελόπουλου με τις επιστολές του Χριστού, ακόμη και στους γελοίους τύπους σαν τον Λεβέντη;

4.      Νομίζατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατούσε το μαγικό ραβδάκι, και με μια κίνηση θα μετέτρεπε την Ελλάδα στον επί της γης παράδεισο! Ε, λοιπόν, θαύματα δεν γίνονται, και όλα είναι σχετικά: από 27,5% ανεργία να την κατεβάσεις κατά δέκα, σχεδόν, μονάδες, και 380.000(+) εργαζόμενοι να ξαναβρούν τις δουλειές τους είναι αληθινό επίτευγμα!

  Και πώς άρχισε να ανακάμπτει η Οικονομία; μα είναι απλό: έδωσε επιδόματα στους φτωχότερους 2.750.000 συμπολίτες μας. Κι αυτοί τι έκαναν; βγήκαν στην αγορά, και κάτι αγόρασαν, άρα προέκυψε ανάγκη προσωπικού παραγωγής, άρα προσλήψεις, άρα μείωση της ανεργίας!

   Έρχεται η ΝΔ, και τι κάνει πρώτα; κόβει τα επιδόματα από 2.500.000 επιδοματούχους! αποτέλεσμα; μείωση των αγορών, απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, και μείωση της αύξησης του ΑΕΠ από 2,8% στο 1,0%, και να τη, πάλι, η κοινωνική δυστυχία, με τα παιδιά να ξαναλιποθυμούν από την πείνα! Κι όλα' αυτά ΠΡΟ κορωνοϊού! Φτου κι απ' την αρχή δηλαδή!

  Για να μην πούμε τα υπόλοιπα: κοίταξαν να σώσουν τους ανθρώπους με τον εγκλεισμό, κι έχασαν την Οικονομία, κοίταξαν να σώσουν, μετά, την Οικονομία, και έχασαν τους ανθρώπους, άρα έχασαν και τους ανθρώπους και την Οικονομία! μπίνγκοο!

  Στο εθνικό ζήτημα έδειξαν υποχωρητικότητα, και να σου ο Σουλτάνος να κάνει πάρτι στην υφαλοκρηπίδα μας και στην ΑΟΖ μας, στα Βαρώσια και στην Αγιά Σοφιά!

  Πού έχουν πετύχει; ΠΟΥΘΕΝΆ! Ο λαός μας πάλι υποφέρει, και είστε συνυπεύθυνοι! Να με συγχωρείς για τον τόνο, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια, και η αγανάκτηση κάποιων (πάρα πολλών!), που υποφέρουμε (και) εξ αιτίας σας! Κι αν στα λέω έτσι είναι επειδή, ακριβώς, σ’ αγαπώ και σε εκτιμώ, διαφορετικά δεν θα σου ’λεγα τίποτα! Φίλος σου, ξέρεις, είναι εκείνος που μπροστά σου σού τα ψάλλει, και πίσω σου σε επαινεί, αυτός που κάνει το αντίθετο δεν είναι φίλος σου αλλά από ύπουλος εχθρός σου (στη χειρότερη περίπτωση), έως σιχαμερός κόλακας στην «καλύτερη»!

  Ο έτερος λόγος που σου τα ψάλλω, είναι για να σε συγκλονίσω ώστε να καταλάβεις το λάθος σου: η «χειρότερη» Αριστερά, Βασίλη, είναι χίλιες φορές καλύτερη από την «καλύτερη» Δεξιά, και παράδεισοι επί της γης δεν υπάρχουν, όλα είναι σχετικά! Αυτό που υπάρχει είναι η ενεργός συμμετοχή και ο αγώνας για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, και γι’ αυτό δεν θα αγωνιστείς ούτε ευθέως μέσα από τις γραμμές της Δεξιάς, ούτε, όμως,... απέχοντας! η αποχή ενισχύει τη Δεξιά, οπότε είναι σαν να την ενισχύεις συμμαχώντας, κατ' ουσίαν, μαζί της, ενώ νομίζεις ότι με την αποχή την πολεμάς! Αυτά τα... ολίγα με πολλή-πολλή, όπως τόνισα, αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση...

 

     Επειδή εξαντλήθηκε η χωρητικότητα στο προηγούμενο σημείωμα, συμπληρώνω:

1.      Η κυβέρνηση της Αριστεράς έδειξε (και) αξιοσύνη!

2.      Η Δεξιά έχει και... επιτυχίες: στην καταλήστευση του Δημόσιου ταμείου, στην κακοδιοίκηση και στην υποχωρητικότητα στο εθνικό ζήτημα, ενώ στο υγειονομικό τρέχουμε με τα... χίλια και πλέον!

3.      Η απόρριψη του πολιτικού συστήματος (αυτό υποδηλώνει η αποχή), ενέχει κινδύνους: η χούντα ήταν εκείνη που μας μίλησε πρώτη γι’ αυτό, για να την ακολουθήσει η ΧΑ! Βασίλη πρόσεχε!

 

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

Κωστή πρώτα από όλα σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Η αγάπη και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Δεν μηδένισα και δε μηδενίζω το έργο του Σύριζα. Δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε καν να το επικοινωνήσει στον κόσμο.... και δε μετανιώνω που δεν ψήφισα γιατί έστω και μια στιγμή παραπάνω με τους ανθρώπους που αγαπάς και τη χάσεις, παραμένει ένα μεγάλο κενό για πάντα.... Αν δεν είχα κατέβει στην Κρήτη (στο Βενιζέλειο αποχαιρέτησα τον πατέρα μου για πάντα), θα το ’χα βάρος μια ζωή μέσα μου. Αλλά για να περάσω στην ουσία, Κωστή ΟΧΙ. Ο Σύριζα δεν έδειξε πως θέλει όντως να οικοδομήσει κάτι νέο. Απλά διαχειρίστηκε μια δύσκολη περίοδο, με πολλές δυσκολίες που του επέτρεπαν να κάνει και όσες μεταστροφές του χρειάστηκαν. Η αλαζονεία της εξουσίας τον είχε κατακυριεύσει... Αυτό το χαμόγελο αυτοϊκανοποίησης του μέγα- Τσίπρα δεν το μπορούσα.... Ούτε τον πάπα-Παππά, ούτε το γιατροβοσκό Πολάκη...

 

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

Και στο τέλος- τέλος αν ο Συριζα και το έργο του και το πρόγραμμα του αξίζουν, Εκλογές θα ξαναγίνουν. Του χρειαζόταν η σφαλιάρα μπας και συνέλθει. Αν όντως αποτελεί ελπίδα ο κόσμος θα τον στηρίξει. Αλλά δεν το βλέπω. Για την ώρα προσωπικά δεν έχω πειστεί. Πολλή μικρότητα Κωστή. Θα προτιμούσα μια φωνή σαν του Τσακαλώτου να κυριαρχήσει παρά τις φωνασκίες του Πολάκη και τις ατέλειωτες κενολογίες του «αρχιεπισκόπου» Χριστόδουλο-Τσίπρα.... Και πάλι ΟΧΙ ΚΩΣΤΉ!! Όπως δεν ενέδωσα στο λαϊκίστικο λόγο ούτε στιγμή, στη μακρά περίοδο τη πασοκικής λαίλαπας, το ίδιο δεν με συγκινεί και ο λόγος του Σύριζα σήμερα. Τα επιχειρήματα του τύπου «κοίτα τώρα να δεις τι κάνει» δεν τα ασπάζομαι γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα έκανε τώρα και ο Σύριζα. Η Ιστορία εξάλλου δεν τελειώνει, είναι ανοιχτή! Ιδού η Ρόδος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά ως άνθρωπος που έχω φάει τη ζωή μου, καθημερινές και σκόλες για τη δουλειά μου και την Εκπαίδευση γενικά, για μένα είναι το απόλυτο κριτήριο. Και δεν βλέπω κανένα σημείο συνάντησης μου με το Σύριζα στο θέμα. Καμία σοβαρότητα ακόμα και τώρα. Και δεν είναι δευτερεύον ζήτημα η Εκπαίδευση. Όλα από αυτήν ξεκινούν. Ας το καταλάβουν και ας αξιοποιήσουν τους καλύτερους που έχουμε. Εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά καμία προσπάθεια στον ορίζοντα. Κινήθηκαν και κινούνται στη λογική των «δικών μας ανθρώπων». Εν τέλει Κωστή προτιμώ να έχω ήσυχη τη συνείδηση μου με τα δικά μου στάνταρτς, και ας επωμιστώ όσες ευθύνες μου καταλογίζουν φίλοι και μη που προσπαθούν οργανωμένα μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ (κι είναι πολλοί οι φίλοι αυτοί), τον κόσμο να αλλάξουν.

   Καλή σου μέρα Φίλε μου.

 

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Έχουμε, προφανώς, διάσταση απόψεων. Και προς Θεού, δεν είπα να μην έβλεπες τον πατέρα σου στα τελευταία του, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν μοναδική ευκαιρία η Κυριακή των εκλογών -ένα ολόκληρο καλοκαίρι είχες-, εκτός κι αν οι γιατροί σε είχαν ειδοποιήσει για το αντίθετο...

  Επί της ουσίας: διάλογος σημαίνει τοποθέτηση επί των θέσεων του συνομιλητού, και όχι απάντηση με θέσεις δικές μας, γιατί, τότε, δεν γίνεται διάλογος, αλλά δύο παράλληλοι μονόλογοι, που δεν ενδιαφέρουν κανένα!

  Μίλησα για πολιτική, μου απάντησες για... πρόσωπα, τα οποία, μάλιστα, τα κακοχαρακτήρισες(!), χωρίς να δικαιολογήσεις τους χαρακτηρισμούς σου! Θα προτιμούσα, λοιπόν, αντί να χαρακτηρίσεις τον Πολάκη «γιατροβοσκό»(!), να μου ’πείς που διαφωνείς μ' αυτά που λέει, ή με αυτά που έπραξε ή (αν) παρέλειψε.

  Γιατί εγώ θα σου απαντήσω ότι δεν με ενδιαφέρει ο Πολάκης σαν πρόσωπο, αλλά σαν πολιτικός, που έστησε στα πόδια του το διαλυμένο ΕΣΥ, και απεκάλυψε τα λαμόγια!    

  Α, και το άλλο: εγώ βρήκα τον καλύτερο οικογενειακό γιατρό που είχα ποτέ, δίπλα μου, στο ΤΟΜΥ της γειτονιάς μου, εντελώς δωρεάν! Επ’ αυτών οφείλεις να τοποθετηθείς, κι όχι αν ο εν λόγω είναι... βοσκός (που δεν είναι!), αλλά το λες για να προσβάλλεις και να υποτιμήσεις, χωρίς κανένα λόγο, όχι μόνον τον πρώην υπουργό, αλλά και τους βοσκούς συλλήβδην & αθρόως, πράγμα λίαν επικίνδυνο!

   Όσο για τον Τσίπρα, μάλλον που μετράει η άποψη του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού Time -που τον κατατάσσει ανάμεσα στις εκατό μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου- παρά η δική σου η εντελώς, επίσης, υποτιμητική και προσβλητική, όχι μόνον για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και για τον κλήρο!

  Αρνείσαι, επί πλέον, να κάνεις σύγκριση πολιτικών πράξεων ή/και παραλείψεων, αλλά μιλάς για το... σκεπαρνοσκοτωμένο, λέγοντας ότι δεν ξέρουμε τι θα έκανε η Αριστερά αν κυβερνούσε σήμερα! Ποιά; η Αριστερά που μας έσωσε από την πείνα και τον διεθνή διασυρμό! στην οποία πρέπει αντί να πούμε ένα ευχαριστώ, να της «δώσουμε» -της τη «δώσαμε», δηλαδή!- μια... σφαλιάρα! έλεος κάπου!

  Δεν σε κατηγορώ, είναι ίδιον της φυλής: εδώ «στήσαμε» ανάθεμα για τον Ελ. Βενιζέλο και του «κάναμε» και δυο απόπειρες δολοφονίας, ενώ «λατρεύαμε» τους βασιλιάδες(!), στον Τσίπρα θα κολλούσαμε; τόσες και τόσες προσωπικότητες, άλλωστε, «σκοτώσαμε», «εξορίσαμε», «φυλακίσαμε» κλπ, από τον δίκαιο Αριστείδη, τον Σωκράτη και τον Φειδία, ως τον Καποδίστρια, τον Κολοκοτρώνη και τον Μακάριο!

Αν, στην Ελλάδα, κάποιος δεν διωχθεί, σκοτωθεί, εξοριστεί κλπ, αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζει!

  Δεν θα σου κρύψω, εν κατακλείδι, την άποψή μου για τις θέσεις σου: εσύ μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις, το ζήτημα είναι τι σου φταίμε εμείς οι υπόλοιποι να κουκουλωνόμαστε τις δεξιές πολιτικές και να δυστυχούμε (και) εξ αιτίας σου.

  Τις πολιτικές που δεν καταδίκασες ρητώς -όπως κάνεις για εκείνες της Αριστεράς- ούτε και κακοχαρακτήρισες του πολιτικούς της Δεξιάς! Αν, όμως, περιμένεις ότι με τη Δεξιά θα στρώσουν τα πράγματα, γελάστηκες, και γελάστηκες πολύ...

 

     Υστερόγραφο

  Εκτός του πολιτικού συστήματος ό,τι και να λες, δεν σε λαμβάνει κανείς σοβαρά υπ’ όψη και γίνεσαι γραφικός, ιδίως όταν χαρακτηρίζεις προσωπικά, γεγονός που φανερώνει ένδεια (για να μην ’πώ απουσία!), επιχειρημάτων. Θέλεις να κάνεις προοδευτικές αλλαγές; θέλεις να κάνεις κριτική; μπαίνεις στην Αριστερά, και διαδίδεις τις ιδέες σου, κάνεις την κριτική σου, υπάρχει πλήρης ελευθερία! Διαφορετικά τσάμπα ασχολείσαι, νομίζοντας, μάλιστα, ότι είσαι ο... ενεργός πολίτης, που ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για το... κοινό καλό!

 

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

  ΚΩΣΤΉ ΔΙΑΦΩΝΟΎΜΕ... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (π.χ. Πολάκης , είναι και πώς τα λέει. Το ύφος, το ήθος και η αισθητική για μένα είναι εξίσου σημαντικά με το τι λέγεται! Όσο για το πώς κρίνεται αν κάποιος είναι ενεργός πολίτης, σίγουρα δεν είναι μόνο αυτός που βρίσκει απάγκιο σε ένα κομματικό μηχανισμό. Η μοναχική πορεία στο χρέος είναι δύσκολο, πιο δύσκολο μονοπάτι φίλε μου. Εγώ Κωστή μου μπήκα στα νιάτα μου στη «στρούγκα», δεν ξαναμπαίνω ο κόσμος να χαλάσει. Έχω συναδέλφους και άπειρους μαθητές που έχω βοηθήσει.. Αυτό είναι το δικό μου χρέος απέναντι στην κοινωνία. Σε ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα. Καλό μεσημέρι Κωστή. Υ.Γ Εκτός του πολιτικού συστήματος ό,τι και να λες, δεν σε λαμβάνει κανείς σοβαρά υπ’ όψη και γίνεσαι γραφικός. ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ???

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Μα μια βασική κατηγορία εναντίον μας είναι ότι έχουμε πολλές συνιστώσες και απόψεις! Άλλο το "Κ"ΚΕ ΑΕ, και εντελώς άλλο η Αριστερά, μην τα μπερδεύεις! Κατά τα άλλα, και η Εκκλησία έχει φιλανθρωπική δράση, δεν είναι, όμως, αυτή η μέθοδος που θα εξαλείψει τη φτώχεια...

  Καλό απόγευμα.

28 Οκτώβριος 2020

28/10/20, 4:59 μ.μ.

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

Δε μιλάω για φιλανθρωπία που κι αυτή δεν είναι για μένα αχρείαστη... Όταν κάποιος πεινάει δε μπορείς να του πεις, περίμενε το Σοσιαλισμό για να ’χεις ένα πιάτο φαγητό. Αν το ’χεις και δεν το δίνεις είναι σαδισμός. Μιλάω, λοιπόν, Κωστή για αίσθηση καθήκοντος και ατομικής ευθύνης (την όποια δεν βάζω καθόλου σε δεύτερη μοίρα).. Εν πάση περιπτώσει φίλε Κωστή καθένας με τις επιλογές του! Όσο για ότι βοήθησα με τη στάση μου τη Δεξιά, ανταπαντώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη πολιτική του, τις ανεπάρκειες και τις μετριότητες του την επανέφερε. Δεν το περίμενε αλλά το έξυπνο πουλί από τη μύτη, λέμε στην Κρήτη, πιάνεται. Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Ας κάνει ότι μπορεί και ότι πρέπει, για να ξανακερδίσει το απωλεσθέν με δική του ευθύνη έδαφος.. Αλλά φοβάμαι πως μπροστά στην αδυναμία της ηγετικής του ομάδας. όλοι θα του φταίνε.

😠

 

28 Οκτώβριος 2020

28/10/20, 6:01 μ.μ.

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Βασίλη εξακολουθείς να μπερδεύεις την Αριστερά -που σήμερα την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ- με ένα κόμμα που κάποτε ήταν κομμουνιστικό, και σήμερα είναι μια ωραιότατη καπιταλιστική Α.Ε. με επιχειρήσεις. Ε, λοιπόν, το "Κ"ΚΕ ΑΕ είναι εκείνο που παραπέμπει στην Επανάσταση! ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, είναι εκείνος που ψάχνει λύσεις για το σήμερα, και αυτός που έδωσε, όπως λες, ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά που πεινούσαν, χωρίς αυτό να είναι φιλανθρωπία αλλά σοσιαλιστική πολιτική και αλληλεγγύη!

  Και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε επιδόματα σε 2.750.000 φτωχούς συμπολίτες μας! Για δες, αν θέλεις, εκλογικά αποτελέσματα στις φτωχές Δυτικές συνοικίες της Αττικής, να διαπιστώσεις πως εκεί ήταν ευγνώμονες οι φτωχοί κάτοικοί τους!

  Και ΔΕΝ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που επανέφερε τη Δεξιά, αλλά η γνωστή αγνωμοσύνη του ελληνικού λαού: ο Ελ. Βενιζέλος, π.χ., δεν προκάλεσε τον λαό μας να τον καταψηφίσει στις κρίσιμες και μοιραίες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου του 1920, μη λέμε ό,τι θέμε!

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Βασίλη σου μεταφέρω την πολύ χαρακτηριστική ιστορία της Σούλας, η οποία λέει πολλά:

     «Αληθινή ιστορία.

  Η Σούλα είναι απ' την Καρδίτσα. Όχι ακριβώς απ' την Καρδίτσα, από μια κωμόπολη της Καρδίτσας. Όχι ακριβώς απ’ την κωμόπολη, λίγο παραέξω, από ένα χωριό. Είναι κομμώτρια. Χρυσή χτένα και τα συναφή. Η Σούλα πάντα ήθελε να φτιάξει ένα κομμωτήριο στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες. Η Σούλα ήθελε να γίνει η χρυσή χτένα του κάμπου. Να χτενίζει όλη την αφάν γκατέ της περιοχής. Όταν τελείωσε την κομμωτική γύρισε στο χωριό.

   Έφτιαξε στο πλυσταριό κομμωτήριο. Όλα μαύρα. Δούλευε καλά. Έγινε διάσημη. Έφτιαχνε νύφες. Να σε κάνει νύφη η Σούλα να γλείφεις και τα εξτένσιον. Το όνειρό της όμως ήταν να ανοίξει ένα κομμωτήριο στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες.

  Η Σούλα παντρεύτηκε τον Μήτσο. Απ’ το χωριό. Καλό παιδί και δουλευταράς. Έκαναν γρήγορα 2 παιδιά. Τα μεγάλωναν μ’ αγάπη. Δεν τους έλειψε τίποτε. Όλα βγαλμένα απ’ τα χέρια τους. Όμως η Σούλα ήθελε να ανοίξει ένα κομμωτήριο στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες. Ήταν το όνειρό της. Η Σούλα για να τα καταφέρει έγινε καθηγήτρια στα ΕΠΑΛ. Αναπληρώτρια. Έτρεχε σε όλα τα ΕΠΑΛ της Θεσσαλίας.

  Μετά από χρόνια έγινε μόνιμη. Επιτέλους. Η Σούλα θα μάζευε λεφτάκια να ανοίξει εκείνο το κομμωτήριο στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες. Την Σούλα την απέλυσε ο Μητσοτάκης. Την έστειλε σπίτι της. Στεναχωρέθηκε η Σούλα γιατί τον ψήφιζε. Κρίμα. Πάνω που μάζευε χρήματα να ανοίξει το κομμωτήριο. Αν και τα τελευταία χρόνια της έχει πετσοκόψει τον μισθό και τα δώρα ο Σαμαράς. Του Μήτσου του είχε κόψει τις επιδοτήσεις ο Καραμανλής. Μέχρι το ’13 είχε συμφωνήσει. Τόσο μπορούσε ο Κώστας. Είχε και τις ταβέρνες. Είχε και τα σπληνάντερα. Μέχρι το ’13 και πολύ ήταν. Για τον Κώστα.

  Σούλα και Μήτσος άρχισαν να τρώνε τα λεφτά του κομμωτηρίου που θα άνοιγαν στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες. Η Σούλα το αποφάσισε. Ψήφισε Τσίπρα. Ο Τσίπρας την επαναπροσέλαβε. Ο Μήτσος μπήκε σε πρόγραμμα και καλλιεργούσε βιομηχανική κάνναβη. Τα οικονομικά έστρωσαν. Μήτσος και Σούλα ψήφισαν Μητσοτάκη. Ήταν μεσαία τάξη πλέον. Η Σούλα ήθελε επιτέλους να ανοίξει το κομμωτήριο στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες.

  Φέτος πέρασε ένα ποτάμι μέσα από το σπίτι τους. Δεν τους άφησε τίποτε. Μήτε καρέκλα. Μήτε καναπέ. Μήτε χτένα μήτε ψαλίδι. Κι απ' το χωράφι του Μήτσου πέρασε. Κι εκεί δεν άφησε τίποτε. Μήτσος και Σούλα δεν πήραν ακόμα καμιά αποζημίωση. Σκέφτονται όμως αν ήταν δυνατόν να ερχόταν για λίγο ο Τσίπρας. Να πάρουν τις αποζημιώσεις. Να ορθοποδήσουν. Για να μπορέσουν μετά να ξαναψηφίσουν Μητσοτάκη. Μπας και φτιάξουν επιτέλους εκείνο το κομμωτήριο στην Καρδίτσα. Με 10 καρέκλες και 20 λουτήρες.»

                                                                                                          Mitsa Makri

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Βασίλη μελέτησε, αν θέλεις, και το κειμενάκι αυτό που έγραψε μιλά διαδικτυακή φίλη: «Λοιπόν για να τελειώνουμε. Ένα 35% του Εκλογικού σώματος ήθελε την αλλαγή. Το βρήκε στο πρόσωπο στου Αλέξη Τσίπρα. Και τα πήγε πολύ καλά, εφόσον το 32% τον επιβράβευσε στις τελευταίες εκλογές. Παρ’ όλη την λύσσα του συστήματος και την ατελείωτη λάσπη και προπαγάνδα το ποσοστό που χάθηκε είναι μικρό. Χάσαμε γιατί δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το μαύρο μέτωπο που συνασπίστηκε και κατέβηκε στις εκλογές μαζεύοντας από όλα τα κόμματα και τα χρώματα όσους δεν θέλανε την Αλλαγή! Όσους θέλανε να έρθει ξανά το σύστημα που τους βόλεψε να τρώνε από τα σπλάχνα της πατρίδας μας, την οποία θέλουν να ξεπουλήσουν κι αδιαφορούν για τους απλούς λαϊκούς καθημερινούς ανθρώπους που παλεύουν για την επιβίωση και γι' αυτόν εδώ τον τόπο! Κυρίως ήρθαν για να φάνε τα λεφτά που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν δίνουν δεκάρα αν ξαναχρεοκοπήσει αυτή εδώ η χώρα! Κι είναι όλοι μαζί κάτω από την ΝΔ, δεξιοί, ακροδεξιοί, φασιστεροί, φασίστες, χουντικοί, βασιλικοί και ναζιστές. Εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι που θέλουμε την αλλαγή και το καλό αυτού του τόπου δεν χάσαμε. Αυτοί Μαζεύτηκαν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κέρδισαν. Τίποτα δεν πάει χαμένο όμως. Θα έρθουν καλύτερες μέρες, αρκεί να καταλάβουμε τα παραπάνω!»

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Αν διαβάσεις αυτά τα δύο κείμενα, θα καταλάβεις τι παίχτηκε. Εσύ λησμονείς, δυστυχώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μόνος απέναντι σε ένα εκδοτικό κατεστημένο της αντίδρασης, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αγνωμοσύνη του ελληνικού λαού και του υποσχέθηκε τον ουρανό με τ’ άστρα, ενώ έκανε ασύστολη μαύρη προπαγάνδα! Ακόμη και την 13η σύνταξη που είχε ψηφίσει η ΝΔ, την πήρε πίσω! Γι' αυτούς τους απατεώνες μιλάμε! Παρ’ όλ' αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ένα ποσοστό, που δεν ήταν καν φθοράς -παρά το ότι κυβέρνησε 4,5 χρόνια και πήρε κρίσιμες αποφάσεις, και ναι, έκανε και λάθη!- το οποίο (ποσοστό) μετακόμισε στα κόμματα-αναχώματα -κυρίως του νάρκισσου, και πράκτορα της αντίδρασης στις γραμμές μας, Γιάνη. Η δε ΝΔ πήρε κυρίως τους ψήφους της ΧΑ...

 

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

  Κι αν ο φτωχός λαός δε θέλει να σωθεί, θα πρέπει με το ζόρι να τον σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει ένα αντίστοιχο μηχανισμό προπαγάνδας στα ΜΜΕ (όπως και προσπάθησε), για να προπαγανδίσει τις θέσεις του; Άστο μωρέ Κωστή δε θέλω τέτοιο σώσιμο. Όσο για το πιάτο φαγητό που έδωσε (πραγματικά με φιλανθρωπικά κριτήρια ) το πήρε από μισθωτούς! Μπας και αύξησε την παραγωγή και προέκυψε το κόστος; Από ξεπουλήματα αντί πινακίου και από περικοπές τραγικές μισθών και συντάξεων που οι άνθρωποι είχαν δουλέψει για τις εξασφαλίσουν! Με ξένα λεφτά έκανε κόλλυβα και κομπόδεμα και μαξιλαράκια. Έχω φίλους στελέχη σε διάφορες θέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Η απογοήτευση τους από την αλαζονεία της ηγεσίας και από το «πολλά λόγια και αποτέλεσμα τίποτα» είναι ομολογημένη! Ας μάθει επιτέλους ακόμα να μην επενδύει και να μην ποντάρει στη «Σούλα» απ’ την Καρδίτσα ο κύριος Τσίπρας. Ούτε σε μοντέλες, ούτε σε Ραλείες και σε κάθε τυχοδιώκτη και τυχάρπαστο οπορτουνιστή. Ας επένδυε με σταθερότητα στους σκεπτόμενους Έλληνες και όχι σε κάθε απόκομμα και φεισμπουκικό κατασκεύασμα. Ας έκανε προγράμματα με προοπτική για βασικούς τομείς στην Παιδεία, π.χ., κι όχι να τη διαλύει!, ή στη Γεωργία ή στις Νέες τεχνολογίες, τη Βιομηχανία, κλπ...

  Να είσαι καλά φίλε μου! Άστο.....

Στείλατε 28 Οκτώβριος 2020

  Τελικά ό,τι (γενικά) έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν... λάθος, άρα ό,τι κάνει η ΝΔ είναι... τέλειο! Εξ ου το μένος σου κατά της Αριστεράς, και γι' αυτό δεν κατηγορείς τη Δεξιά! Αλλά θα έπρεπε να είχες, π.χ., κόκκινο δάνειο, να έβλεπα εγώ τι θα έλεγες! Γιατί ο Έλληνας είναι, εν πολλοίς, η τσεπούλα του και η αγνωμοσύνη του -η Σούλα δηλαδή! Και το πιο μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν, λες, η... Σούλα! Αν αυτό κατάλαβες από το πολύ διδακτικό αυτό αφήγημα, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά!

  Αλλά είπαμε: ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι, ιδίως όταν αυτή είναι η Ελλάδα! Το «λάθος» του ΣΥΡΙΖΑ για ’μένα: τα 37 δισ. € από τα οποία πληρώθηκες κι εσύ, κι εγώ, και ένας ολόκληρος λαός ενώ καθόταν, θα έπρεπε να τα είχε μοιράσει προεκλογικά για να πάρει τις εκλογές, και να αφήσει τη χώρα με άδεια ταμεία. Κι αν ξαναψηφιζόταν -που θα ξαναψηφιζόταν- θα τα ξαναμάζευε, ενώ αν έχανε θα έπινε την πορτοκαλάδα η ΝΔ, η οποία ξέρει μόνο να τρώει και να κλέβει, κι όχι να εξοικονομεί και να σέβεται τον κόπο και τον ιδρώτα μας!

  Κι όταν θα ερχόταν ο κορωνοϊός επί ΝΔ -που ήλθε-, θα τρώγαμε... πέτρες! Δεν το έκανε, ο ΣΥΡΙΖΑ, να μοιράσει χρήμα προεκλογικά, ακριβώς επειδή θα έπρεπε η χώρα να φαίνεται και να είναι ισχυρή για να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές, και επειδή δεν είναι τυχάρπαστοι, καιροσκόποι, απατεώνες και λαμόγια όπως οι δεξιοί, αλλά άνθρωποι τίμιοι και ειλικρινείς δίπλα πάντα στον λαό και την πατρίδα, ακόμη κι όταν δεν κυβερνούν!

  Το αποτέλεσμα το ξέρουμε: τα 37 δισ. € τα λιάνισε η ΝΔ! Αλλά εγώ θα σου ’λεγα να πας να ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές, και να υποστηρίξεις τη ΝΔ, -ούτως ή άλλως αυτήν στηρίζεις ουσιαστικά- κάν’ το, λοιπόν, και τυπικά, να είσαι εντάξει!

   Ένα είναι σίγουρο: η Αριστερά δεν «μας» αξίζει! Έχεις ακουστά το σύνδρομο της Στοκχόλμης; ε, αυτό ακριβώς περιγράφεις λέγοντας, πολύ σωστά, ότι ο λαός μας δεν θέλει να σωθεί! Ποτέ του, λοιπόν, να μην τ’ αξωθεί! Τελικά είμαι πολύ περήφανος που και Κρητικός είμαι, και μένω στο πιο σπουδαίο νησί του κόσμου: μες στα σκοτεινά της τύφλας του λαού μας έδειξε, για άλλη μια φορά, τον δρόμο! Μακάρι η Κρήτη να είχε δική της, τοπική, κυβέρνηση, όπως γίνεται στη Γερμανία, να μην μπλεκόμαστε με τους υπόλοιπους Έλληνες, για να κάνουμε εμείς το δικό μας κοινωνικό, υγειονομικό, οικονομικό, εργασιακό κλπ κουμάντο με τα δικά μας έσοδα. Δεν θέλει η πλειοψηφία να σωθεί; με ’γειά της και χαρά της! το ζήτημα είναι τι σας φταίμε εμείς οι υπόλοιποι να καιγόμαστε εξ αιτίας σας...

28 Οκτώβριος 2020

28/10/20, 11:06 μ.μ.

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

Ο χρήστης Vasillios ακύρωσε την αποστολή ενός μηνύματος

 

Ο χρήστης Vasillios έστειλε 28 Οκτώβριος 2020

Τελικά ό,τι (γενικά) έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ήταν... λάθος, άρα ό,τι κάνει η ΝΔ είναι... τέλειο!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΩΣΤΗ;; ΕΡΙΞΕΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ;; ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ;;

  Στον μεταξύ μας διάλογο μόνο κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. καταφερόσουν, και μάλιστα με ιδιαίτερο μένος!

  Ακόμη, όμως, κι όταν σου μίλησα για σύγκριση των δύο πολιτικών, δεν ανταποκρίθηκες!

 

Εξ ού το μένος σου κατά της Αριστεράς, και γι' αυτό δεν κατηγορείς τη Δεξιά!

ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΙΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΧΩ ΕΝΤΣΑΣΗ ΣΟΒΑΡΗ!

  Ξαναδιάβασε, αν θέλεις, τον διάλογό μας.

Αλλά τώρα διαπιστώνω κάτι άλλο: πνέεις μένεα κατά της Αριστεράς όσο κι αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από πρόσωπα (για τα οποία ουδέν αναφέρεις παρά μόνον βαρύτατους χαρακτηρισμούς!), και, -πολύ σωστά!- κατά της Δεξιάς, ενώ δεν αναφέρεις κάποιο άλλο κόμμα στο οποίο στεγάζεσαι πολιτικά. Τι μένει μετά από όλ’ αυτά; μα φυσικά η Αναρχία(!), η οποία, όμως, αντικειμενικά, στρέφεται κατά της Αριστεράς (στην οποία τη χρεώνει η μαύρη αντίδραση!), άρα ενισχύει την αντίδραση!

 

Αλλά θα έπρεπε να είχες, π.χ., κόκκινο δάνειο, να έβλεπα εγώ τι θα έλεγες!

ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΖΩ ΜΕΤΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ!!!!!

  Υπόθεση εργασίας έκανα, εξ ου και το π.χ.!

Και νομίζεις πως όσοι έχουν κόκκινα δάνεια ήταν όλοι τους μπαταχτσήδες, ή ότι δεν ήξεραν να κουμαντάρουν τα οικονομικά τους;

   Ή, μήπως, η συντριπτική πλειοψηφία τους χτυπήθηκε από την κρίση -από την οποία δεν εξαιρείται κανείς!-, και η οποία είναι κάτι που μας επιβάλλει το σύστημα, ώστε να μας εκμεταλλευτεί καλύτερα; ρητορικόν το ερώτημα…

  Εσύ κι εγώ ήμασταν, απλά, τυχεροί! Εγώ είχα πάρει ένα δάνειο, αλλά ευτυχώς είχα επιλέξει χρόνο δεκαετίας, και έτσι έπιασα άκρα την κρίση. Αν το είχα εικοσαετίας, τώρα θα ήταν κόκκινο! Μήπως εγνώριζα τα περί κρίσεως όταν το έπαιρνα; όχι βέβαια! παραλίγο, δηλαδή, να έχανα το σπίτι μου, που με κόπους μιάς ζωής είχα χτίσει, χωρίς να φταίω σε τίποτα: ούτε σπάταλος ήμουνα, ούτε κουμάνταρα τα οικονομικά μου με κακό τρόπο…

  Όταν παίρνει κάποιος ένα δάνειο για να το ξεπληρώσει σε δέκα, είκοσι και βάλε χρόνια, κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει˙ χωρίς δάνειο, όμως, δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό, αλλά μένεις στο μεροδούλι-μεροφάι, Καπιταλισμός γαρ…

 

Γιατί ο Έλληνας είναι, εν πολλοίς, η τσεπούλα του και η αγνωμοσύνη του -η Σούλα δηλαδή!

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ, ΕΓΩ ΟΧΙ!! ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΠΟΥ ΠΩΣ ΕΓΩ ΛΟΓΑΡΙΑΖΩ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ;;

  Μα δεν μιλώ προσωπικά, αλλά γενικά˙ εσύ γιατί το περιορίζεις;

Ο Έλληνας, εν πολλοίς, είπαμε, όχι εσύ!

 

Και το πιο μεγάλο λάθος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ήταν, λες, η... Σούλα!

ΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΟΥΛΑ...

Αν αυτό κατάλαβες από το πολύ διδακτικό αυτό αφήγημα, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά!

ΚΙ ΕΓΩ ΚΩΣΤΗ ΨΗΛΑ ΘΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΠΗΡΑ ΕΙΔΗΣΗ ΚΙ ΕΣΥ ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ...... ΕΧΩ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΧΙ ΜΑΣ!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΩΤΗΡΑ...

  Αν ο διάλογος είναι… ισοπέδωση, τότε εγώ ξανασηκώνω ψηλά τα χέρια!

  Αν, πάλι, εννοείς ότι ήμουν αυστηρός, αυτό να το αποδεχθώ ασμένως: είμαστε σε ιδιότυπο πόλεμο, δεν είμαστε σε παιδική χαρά! Πάντα ήμασταν, ο πόλεμος των τάξεων, άλλωστε, βαστάει κάτι αιώνες! ειδικά, όμως, τώρα, υπάρχει μια τεράστια όξυνση!

  Και γιατί να έψαχνα όταν  στον μεταξύ μας διάλογο μόνο κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. καταφερόσουν; Τον όφι έβλεπα, τον συρμό του ήθελα γυρεύω;

  Και ποιος σου είπε ότι μόνο με τα όχι θα πάμε μπροστά;

Μου θυμίζεις το «Κ»ΚΕ ΑΕ, που λέει όχι σε όλα, αν και το Ρίτσος είχε γράψει κάποτε για τα παιδιά της ΚΝΕ που λένε στη ζωή το μέγα ναι!

  Τελικά: στη ζωή δεν υπάρχει το όχι μόνον, υπάρχει, ξέρεις, και η λεξούλα ναι, που είναι, επίσης, πολύ σημαντική!

  Εκεί, λοιπόν, που αρμόζει η κάθε μία, αυτή είναι η σωστή άποψη.

  Αν, π.χ., έλεγες πάντα όχι -άρα και στον γάμο, ή στη συμβίωση έστω-, (εκεί είναι που λέμε το μεγαλύτερο ναι της ζωής μας!), θα είχες, σήμερα, μια θαυμάσια οικογένεια, μια εξαίρετη σύζυγο, καταπληκτικά παιδιά και υπέροχα εγγονάκια; ρητορικόν το ερώτημα…

  Ο κόσμος προχωρά όχι μόνον με τα όχι, -τη μόνιμη άρνηση σε όλα, δηλαδή-, αλλά (και) με τη θέση που αντιπροσωπεύει το ναι! Για δες, αν θέλεις, το «Κ»ΚΕ ΑΕ, που έχει μείνει με το μόνιμο όχι του, αν και θα έπρεπε -ειδικά σε περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε-, να είχαν εκτοξευθεί τα ποσοστά του!

Όσο για τον λόγο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. που είναι… ίδιος με της Σούλας: εδώ ξανασηκώνω ψηλά τα χέρια! μα είχε η Σούλα κανένα λόγο;

 

 Αλλά είπαμε: ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι, ιδίως όταν αυτή είναι η Ελλάδα! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΟΛΜΩ ΚΑΜΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ (ΟΠΩΣ Π.Χ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΑ ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ "ΚΕΡΑΜΜΥΔΑΡΙΟ"....

  Λυπάμαι, αλλά με ερμηνεύεις κατά το δοκούν: με τη φράση αυτή εννοούσα, προφανώς, ότι όλοι οι μεγάλοι Έλληνες εδιώχθησαν από τους συμπατριώτες τους…

 

Το "λάθος" του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για 'μένα: τα 37 δισ. € από τα οποία πληρώθηκες κι εσύ, κι εγώ, και ένας ολόκληρος λαός ενώ καθόταν, θα έπρεπε να τα είχε μοιράσει προεκλογικά για να πάρει τις εκλογές, και να αφήσει τη χώρα με άδεια ταμεία. ΜΟΙΡΑΣΕ ΑΡΚΕΤΑ....

  Αν εννοείς στους πιο φτωχούς και στους συνταξιούχους, αν εννοείς ότι παρέδωσε 37, ολόκληρα, δισ. ευρώ -χωρίς να λείπει ούτε σεντ!- από τα οποία τη «βγάλαμε» δυό μήνες που καθόμασταν, ναι, θα συμφωνήσω πλήρως!  (Εδώ να τονίσουμε ότι το κομπόδεμα των 37 δισ. ευρώ είναι γεγονός μοναδικό όχι μόνον στα ελληνικά, αλλά, αναλόγως, και στα παγκόσμια χρονικά!)

  Αν, όμως, καταλογίζεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., λαμογιά, όχι! θα διαφωνήσω οριζοντίως & καθέτως μαζί σου! Μπορείς να του καταλογίσεις αθωότητα, έλλειψη εμπειρίας ή και κάτι άλλο σχετικό μ’ αυτά, ατιμία, όμως, επ’ ουδενί!   

 

 Κι αν ξαναψηφιζοταν -που θα ξαναψηφιζόταν- θα τα ξαναμάζευε,

ΝΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΟΒΟΛΙ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ;;

  Μα ακόμη δεν έμαθες ότι τα λεφτά είναι του λαού πάντα, και κανενός αλλουνού; ούτε πληροφορήθηκες ποτέ πως από τον κόπο του λαού «πηγάζουν» και σ’ αυτόν θα πρέπει να επιστρέφουν, αφού αφαιρεθούν οι αναγκαίες δαπάνες (Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, Ασφάλειες Υγείας, Δημόσια Έργα, Υπηρεσίες κρατικές και δημοτικές, μισθοί & συντάξεις κλπ), οι οποίες τον υπηρετούν και τον εξυπηρετούν;

  Αυτά είναι δεδομένα! Το ζήτημα είναι άλλο: ποιος τα σέβεται και τα προορίζει για τον λαό, και ποιος τα καταληστεύει για πάρτη του!

  Και η Αριστερά, κατά γενική ομολογία, δεν άγγιξε ούτε σεντ!

 

 ενώ αν έχανε θα έπινε την πορτοκαλάδα η ΝΔ, η οποία ξέρει μόνο να τρώει και να κλέβει,

ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΗ ΜΙΖΑ!! ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΩ Η ΘΑ ΓΡΑΨΩ... ΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΣΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΨΗΦΟΥ ΜΟΥ!!!

  Χαίρω που επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι!

Το θέμα είναι το τι κάνουμε στην πράξη! Πώς αντιμετωπίζουμε -πολεμούμε καλύτερα- την αντίδραση˙ με το να πολεμούμε την… Αριστερά; άλλο που δεν θέλει η Δεξιά! Άρα παίζουμε το παιχνίδι της, είτε μας αρέσει, είτε όχι˙ κάποια πράγματα είναι, ξέρεις, αντικειμενικά!

 

 κι όχι να εξοικονομεί και να σέβεται τον κόπο και τον ιδρώτα μας!

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΕΦΗΚΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ....

  Είπαμε, το ξαναλέμε: δεν έλειπε ούτε σεντ, ενώ ουδείς ουδέποτε κατηγορήθηκε ότι έβαλε το χέρι στο μέλι! Αν αυτό δεν σημαίνει σεβασμός στον κόπο και τον ιδρώτα μας, τότε τι άλλο σημαίνει;

  Και τα χρήματα, π.χ., (ως επιδόματα) που έδινε σε 2.750.000 πολύ φτωχούς ανθρώπους, η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία όλων -και των 2.500.000 ανασφάλιστων-, τα 186.000 σχολικά γεύματα (που προγραμμάτιζε να τα φθάσει στα 400.00!), και τόσες άλλες παροχές τι δείχνουν; ότι ο Παππάς και ο Τσίπρας αγνόησαν τον λαό μας, ναι; ή, μήπως, όχι;

  Και μήπως ο Παππάς ήταν ο πρώτος υπουργός που έβαλε τους καναλάρχες να πληρώνουν, από τη μια, μετά 27, ολόκληρα, χρόνια ασυδοσίας, και έδωσε, όπως είπαμε στα φτωχά στρώματα από την άλλη, ε; γι’ αυτό τον κατηγορείς προσωπικά και χωρίς καμία απόδειξη; Και επειδή γι’ αυτόν τον κατηγορείς: σε τι διαφέρεις με τη Δεξιά (που λέει ακριβώς τα ίδια με ’σένα!), την οποία υποτίθεται ότι… καταδικάζεις κιόλας, ε; και μετά θέλεις να σε πιστέψουμε κιόλας, ότι είσαι… απέναντί της!

  Τι άλλο έκανε η Αριστερά εκτός του κοινωνικού τομέα; τέλειωσε, π.χ., όλες τις Ε.Ο., (ειδικά την οδό του… μαρτυρίου Κορίνθου-Πατρών), με εξοικονόμηση 750.000.000 ευρώ! Ναι, αυτές που είχαν καταντήσει γιοφύρια της Άρτας, και έτρωγαν οι μεγαλοεργολάβοι, χωρίς να κάνουν το παραμικρό, και έβαλε στις ράγες το μετρό της Θεσσαλονίκης, που η Δεξιά είχε καταντήσει… ανέκδοτο!

  Πήγα να εγκαταστήσω την κόρη μου φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη πέρυσι. Οι συγκοινωνίες της μου θύμισαν Αθήνα της δεκαετίας του ’70! Μιλάμε για τραγική κατάσταση, ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό!  (και) γι’ αυτό τα κρούσματα χτυπούν ταβάνι στη συμπρωτεύουσα…

  Ακόμη, όμως, κι εδώ, στην Κρήτη: τον δρόμο της Μεσαράς τον άκουα από παιδί, αλλά επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ολοκληρώθηκε! Το ίδιο στο τμήμα Γούβες-Χερσόνησος, και μια γέφυρα -της Άρτας πραγματικά- στη Σητεία! Τυχαία όλ’ αυτά; δεν νομίζω!

  Κι αν ανοίξω κι άλλες περιπτώσεις θέλω ένα βιβλίο!

(Σου στέλνω, μαζί με το παρόν, ένα παλιότερο κείμενό μου με επιτεύγματα της Αριστεράς.)

   Δυστυχώς, όμως, όλ’ αυτά είναι, για ’σένα, … ψιλά γράμματα! δεν βρίσκεις τίποτα το θετικό, αλλά μόνον λαμόγια-φαντάσματα, δημιουργήματα του μένους σου κατά της Αριστεράς: κι επειδή δεν μπορείς να βρεις κάτι για την πολιτική της Αριστεράς, τι κάνεις; κατηγορείς πρόσωπα, χωρίς καμία -μα καμία!- απόδειξη ή ντοκουμέντο! Τους κολλάς τη ρετσινιά λαμόγια και… πάπαλα!

  Μου θύμισες την ιστορία με τον Αριστείδη τον Δίκαιο: στον εξοστρακισμό του, κάποιος που δεν εγνώριζε γράμματα, ζήτησε, τυχαίως, από τον ίδιο τον Αριστείδη (που δεν είχε ποτέ συναντήσει), να γράψει το όνομά του στο όστρακο. Ο Αριστείδης το έγραψε, και τον ρώτησε: Γιατί θέλεις να εξοστρακιστεί αυτός ο συμπολίτης σου; Μα διότι βαρέθηκα να ακούω να τον αποκαλούν Δίκαιο, του απάντησε ο Αθηναίος, αυτός, πολίτης!

   Κάτι ανάλογο τώρα, κάνεις, κι εσύ: βαρέθηκες να ακούς ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. μας έβγαλε από τον βούρκο που μας είχε χώσει η αντίδραση και μας έδωσε -πάνω απ’ όλα!- αξιοπρέπεια,  και τι κάνεις; απλά «εξοστρακίζεις» τους εκπροσώπους του!

  Ακόμη και στον χώρο της Παιδείας που αναφέρθηκες, τίποτα από αυτά που αναφέρεις για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. δεν μου είναι γνωστό, αν και έχω ένα σύντεκνο δάσκαλο που ’φέτος (Σεπτέμβριος 2020), μπήκε στη σύνταξη, και φίλους ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών στη Μέση Εκπαίδευση: εκείνη είναι Γυμνασιάρχις, και εκείνος Λυκειάρχης. Πότε άρχισαν να διαμαρτύρονται όλοι τους; μα από τότε που ανέλαβε η Δεξιά! 

  Αυτό που επιχειρείς, το να κατηγορείς, δηλαδή, χωρίς στοιχεία αλλά με βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα: ο κατηγορών, ξέρεις, φέρει το βάρος της αποδείξεως˙ δεν θα αποδείξουμε εμείς πως δεν είμαστε… ελέφαντες επειδή έτσι εσένα σου κάπνισε, διαφορετικά μιλάμε για συκοφαντία!

  Σου απάντησα σχετικώς και για τον Τσίπρα και για τον Πολάκη, αλλά εσύ αγρόν ηγόρασες για να συνεχίσεις το αντιδραστικό βιολί σου!

 

Κι όταν θα ερχόταν ο κορωνοϊός επί ΝΔ -που ήλθε- θα τρώγαμε... πέτρες! Δεν το έκανε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να μοιράσει χρήμα προεκλογικά, ακριβώς επειδή θα έπρεπε η χώρα να φαίνεται και να είναι ισχυρή για να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές, και επειδή δεν είναι τυχάρπαστοι, καιροσκόποι, απατεώνες και λαμόγια όπως οι δεξιοί, αλλά άνθρωποι τίμιοι και ειλικρινείς δίπλα πάντα στον λαό και την πατρίδα, ακόμη κι όταν δεν κυβερνούν!

ΠΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ !! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΑΡΡΥΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΕΙΣ!!

  Εγώ ό,τι λέω το υποστηρίζω με αδιαμφισβήτητα γεγονότα, αδιάσειστες αποδείξεις, ισχυρότατα ντοκουμέντα και εδραία επιχειρήματα, αντίθετα από εσένα που εκδίδεις… γνωματεύσεις, διαγνώσεις και αποφάνσεις, και μιλάς με ρητά, αφορισμούς, αποφθέγματα, και χρησμούς! και να ’σουν ο… Κομφούκιος, δεν θα επείραζε! Στην Επιστήμη, όμως, -ειδικά στα Μαθηματικά τα οποία διακονείς επί σειράν ετών ευδοκίμως- μάθαμε κάτι άλλο πολύ σπουδαίο: να μιλάμε με αποδείξεις! αλλά πούντες, ε; δύσκολο πράγμα η απόδειξη, και στην περίπτωση της Αριστεράς ανύπαρκτο: αν υπήρχαν αποδείξεις ασφαλώς και θα τις είχες προσκομίσει στον διάλογό μας…

 

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε: τα 37 δισ. '€ τα λιάνισε η ΝΔ! Αλλά εγώ θα σου 'λεγα να πας να ψηφίσεις στις επόμενες εκλογές, και να υποστηρίξεις τη ΝΔ, -ούτως ή άλλως αυτήν στηρίζεις ουσιαστικά- κάν' το, λοιπόν, και τυπικά, να είσαι εντάξει! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ 66 ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...

  Πολύ εγωκεντρικά μιλάς: ακόμη και οι μεγαλύτεροι ηγέτες έχουν συμβούλους, και όχι μόνον ένα! Αλλά εντάξει, αφού εσύ τα ξέρεις όλα, εγώ πάω πάσο…

 

  Ένα είναι σίγουρο: η Αριστερά δεν "μας" αξίζει!

ΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!! ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ!!! Και ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΟΧΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΘΡΕΜΜΕΜΩΝ)

  Δεν πρόσεξες ότι στην λέξη μας έβαλα εισαγωγικά. Γιατί άραγε;

  Οπότε ποια είναι η Αριστερά σήμερα στην Ελλάδα οέο; ή μήπως… δεν υπάρχει;

  Κι αν δεν υπάρχει τι κάνουμε, περιμένουμε τη δική σου εκδοχή περί Αριστεράς;

Κι αν εσύ δεν έχεις, ή δεν μπορείς -που δε μπορείς- να ιδρύσεις κόμμα (αν διαθέτεις κάποια εκδοχή), τι γίνεται; Αριστερά στην Ελλάδα… γιόκ; Αλλ’ έστω, έχεις˙ το να ιδρύσεις, όμως, κόμμα δεν είναι, δα, και το απλούστερον των πραγμάτων: Γιατί, δηλαδή, η δική σου εκδοχή (του ενός δηλαδή), είναι η σωστή και των πολλών δεν είναι; Και μήπως η εκδοχή σου είναι μία ουτοπική Αριστερά, όπως οι Αναρχικοί πιστεύουν σε μια ουτοπική κοινωνία, που δεν υπήρχε, δεν υπάρχει, και πολύ φοβούμαι πως δεν θα υπάρξει ποτέ εις τους αιώνας των αιώνων;

 

 Έχεις ακουστά το σύνδρομο της Στοκχόλμης; ε, αυτό ακριβώς περιγράφεις λέγοντας, πολύ σωστά, ότι ο λαός μας δεν θέλει να σωθεί!

ΝΑΙ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΛΕΣ!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ!!

  Μα άλλο λέω εγώ: το Σύνδρομο της Στοκχόλμης περιγράφει τον βασανιζόμενο που… λατρεύει τον βασανιστή του! Αν, λοιπόν, ο λαός μας δεν θέλει να σωθεί -άρα θέλει να… βασανίζεται-, επομένως λατρεύει τους «βασανιστές» του, που όλοι ανήκουν στην αντίδραση! Αν έτσι νομίζεις, θα πρέπει να εξαιρέσεις το 1/3 περίπου του λαού μας, το οποίο στηρίζει την Αριστερά.

  Εσύ τι μου απάντησες; ότι ονομάζουμε όλους όσοι κυβερνούν -με την ψήφο του λαού εννοείται, και επειδή έτσι γουστάρουμε και αδιακρίτως της πολιτικής τους-,… εξουσιομανείς και… καθαρίσαμε, περνώντας στην Αναρχία, αφού εμείς είμαστε εναντίον -ρητώς και κατηγορηματικώς- όχι μόνον κάθε εξουσιομανούς, αλλά και, εν τέλει, εναντίον κάθε μορφής εξουσίας!

  Κάτω, λοιπόν, η εξουσία, μαζί και  η Αναρχία με τη… χαρά που τη συνοδεύει!

Αυτό ήταν, το κατάλαβα και το εμπέδωσα, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις!

  Μόνο που να με συγχωρείς, δεν θα σε ακολουθήσω στον λίαν ολισθηρό δρόμο που διάλεξες…

 

 Ποτέ του, λοιπόν, να μην τ' αξωθεί!

ΕΕ ΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ.;; ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ... ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ!! Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ΑΠΟ ΤΟ 3/100 ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ! ΤΗ ΜΙΑ ΣΩΣΤΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΑΘΟΣ;;;

  Και πώς θα σωθεί ο λαός μόνος του, οέο; να περιμένω να ακούσω τον τρόπο;

  Και τι λες, τι είναι ο λαός, ο… Αβραάμ Πάπας και διαθέτει το αλάθητον; Ουδείς εξαιρείται από τη διάπραξη λάθους, ούτε ο ίδιος ο Θεός, όχι ο λαός!

  Και σου το απέδειξα με το μαύρο στον Ελ. Βενιζέλο, που μας οδήγησε στην απώλεια των Χαμένων Πατρίδων, αλλά εσύ… χαμπάρ γιόκ!

  Και να ’ταν αυτό μόνο, θα ’ταν καλά: πόσα χρόνια «λατρεύαμε» τους βασιλιάδες; γιατί τους καλύτερους Έλληνες τους «σκοτώσαμε», τους «εξορίσαμε» τους «φυλακίσαμε» κλπ; (Τα εισαγωγικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις σημαίνουν όχι όλοι οι Έλληνες. Βλ. και το μας προηγουμένως.)

 

Τελικά είναι πολύ περήφανος που και Κρητικός είμαι,

ΚΙ ΕΓΩ ΚΩΣΤΗ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ!! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΖΩΗ ΤΟ ΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ...

  Μα προς Θεού, ούτε είπα, ούτε υπενόησα αυτό εσύ δεν πρέπει να είσαι υπερήφανος για την κοινή καταγωγή μας!  

 

 και μένω στο πιο σπουδαίο νησί του κόσμου:

ΛΙΓΟ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΜΕΙΣ...,

  Αν μελετήσεις την Ιστορία της Κρήτης θα διαπιστώσεις ότι άλλη τέτοια, μοναδική σε πλούτο, σε πολιτισμό (αρχαίο, παλαιό και νεότερο), σε πολέμους, σε αγώνες, σε αριθμό και προέλευση κατακτητών, σε ιστορικές εναλλαγές, σε μνημεία, -κι όλ’ αυτά σε έναν τόσο μικρό τόπο!- σε ηρωισμούς, σε παραδόσεις, σε αξίες, σε μοναδική γλώσσα κλπ, δεν υπάρχει, από τους Μινωικούς, κιόλας, χρόνους!

  Ειδικά ο πόθος για Ελευθερία, Δημοκρατία και προκοπή, δεν ανευρίσκονται τόσο εύκολα αλλού!

  Για να μη μιλήσω για τις φυσικές ομορφιές, το κλίμα και την εν γένει ατμόσφαιρά του! και μιλώντας για τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης, δεν το κάνω… τουριστικά, αλλά μιλώ μετά λόγου γνώσεως: τις έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι, μια και έχω περπατήσει την ιδιαίτερη πατρίδα μας βουνό με βουνό, κάμπο με κάμπο, φαράγγι με φαράγγι, ακρογιαλιά με ακρογιαλιά, και από θάλασσα σε θάλασσα!

  Μιλούμε για ένα νησάκι -μια κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη-, όπου η Ιστορία, ο Πολιτισμός, η Τέχνη, η αξιοπρέπεια, η υπερηφάνεια η καλοσύνη, η φιλία, η φιλοξενία, το φιλότιμο και η λεβεντιά των κατοίκων της, η ομορφιά και όλα τα καλά του κόσμου συνυπάρχουν αρμονικά και έχουν «συμπυκνωθεί» σ’ αυτό!

  Δεν είναι τυχαίο που  ο παγκόσμιος συμπολίτης μας, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο συγγραφέας που διέδωσε την κρητική ματιά -όπως ονόμασε όλ’ αυτά- διαβάζεται ακόμη σε όλον τον κόσμο εξήντα τρία, ολόκληρα, χρόνια μετά τον θάνατό του!

 

 ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.... ΑΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ... ΚΑΙ ΕΝΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ 52η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.....

  Η Γερμανία, δηλαδή (ή και οι Η.Π.Α. ακόμη, ακόμη), που έχουν τοπικές κυβερνήσεις, έχουν… διαλυθεί; έλεος κάπου!

 

 μες στα σκοτεινά της τύφλας του λαού μας έδειξε, για άλλη μια φορά, τον δρόμο! Μακάρι η Κρήτη να είχε δική της, τοπική, κυβέρνηση, όπως γίνεται στη Γερμανία, να μην μπλεκόμαστε με τους υπόλοιπους Έλληνες, για να κάνουμε εμείς το δικό μας κοινωνικό, υγειονομικό, οικονομικό, εργασιακό κλπ κουμάντο με τα δικά μας έσοδα. Δεν θέλει η πλειοψηφία να σωθεί; με γειά της και χαρά της!

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΕΙΤΕ" ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ (ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΕΙΣ;; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ (ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ) ΣΤΟ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;; ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ... ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΣ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.

  Πάλι… δεν καταλαβαίνω! Ε, λοιπόν, πολύ καλά τον κατάλαβα, και σου εξήγησα μάλιστα, πράγματα˙ δεν τα διάβασες; Και, δόξα τω Θεώ, δεν χάνω… λάδια, όπως, ίσως, νομίζεις!

  Αν δεν διάβασες τι, σχετικώς, έγραψα, (αυτό προκύπτει από αυτά που λες), δεν σου φταίει κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό σου…

  Ποιοί είμαστε, λοιπόν, εμείς, αυτοί που στηρίζουμε την Αριστερά στην Ελλάδα; περίπου ο ένας στους τρείς, αν δεν το πληροφορήθηκες, -και δεν είμαστε, δα, και λίγοι! Τα υπόλοιπα 2/3 είναι όλοι οι άλλοι μαζί˙ μη μας καταφρονείς και μη μας περιφρονείς, λοιπόν! Κι αν δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. η Αριστερά, σήμερα, στην Ελλάδα, ποιος άλλος μπορεί να είναι, οέο;

  Να στο ορίσω και «αρνητικά», αφού «θετικά» ήδη το όρισα: ποιον χτυπούσε με λύσσα και μανία η αντίδραση ανέκαθεν; μα τους προοδευτικούς, τους ειρηνιστές, τους ριζοσπάστες και τους Σοσιαλιστές! (Κομμουνιστές δεν λέω, διότι ο Κομμουνισμός είναι το τέλος του ταξιδιού). Ποιούς κυνηγάει σήμερα, και σε ποιούς επιτίθεται με λύσσα και μανία; Μήπως στα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. και στο συγκεκριμένο κόμμα, και σε κανένα άλλο; Ο.Ε.Δ., λοιπόν, για να θυμηθούμε τα Γυμνασιακά μας Μαθηματικά…

  Και τι θα ’πεί ό,τι και να κάνει; τι έκανε, δηλαδή, που δεν έπρεπε και τι δεν έκανε που έπρεπε να κάνει; Αν θέλεις απαντάς, σοβαρά και επί της ουσίας, με γεγονότα, αποδείξεις, ντοκουμέντα και επιχειρήματα, κι όχι με… γνωματεύσεις, αποφάνσεις, ρητά, αφορισμούς, αποφθέγματα, και χρησμούς, που δεν έχουν καμία θέση σε ένα διάλογο!

 

 το ζήτημα είναι τι σας φταίμε εμείς οι υπόλοιποι να καιγόμαστε εξ αιτίας σας... ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΩΣΤΗ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΑΓΝΑ ΣΟΥ ΟΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....

  Με προσβάλλεις για άλλη μια φορά (τρίτη; έχω χάσει τον λογαριασμό!), λέγοντας πως… δεν καταλαβαίνω! Εμ βέβαια, έχω και… τόσο λίγο μυαλό!

  Πολύ καλά, λοιπόν, κατάλαβα ότι κάποτε ήσουν ενταγμένος στην Αριστερά (ίσως πιο παλιά στο «Κ»ΚΕ ΑΕ), και απεχώρησες απογοητευμένος γιατί η Αριστερά δεν έκανε το θαύμα με το μαγικό ραβδάκι που (δεν) είχε, όπως είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά, πριν τις εκλογές του 2015 ο Αλέξης -κατ’ εσέ… Χριστόδουλος!

  Ούτε και προσαρμόστηκε η Αριστερά στα δικά σου θέλω! Αλίμονο, όμως, αν η Αριστερά ρωτούσε τον καθένα τι θα ήθελε, και να προσπαθούσε να του το κάνει, απλά δεν θα υπήρχε! Υπάρχουν μαζικές διαδικασίες και όργανα, όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του, κι αν γίνει αποδεκτή γίνεται θέση και του κόμματος. Έτσι γίνονται τα πράγματα, διαφορετικά παίζουμε τον κόσμο!

  Η πορεία σου εν συνεχεία; μα πέρασες στην απέναντι όχθη, εκείνη της αντίδρασης, είτε ως πολέμιος, πλέον, της Αριστεράς, είτε ως ανεξάρτητος, ανένταχτος… αριστερός (εδώ γελάνε!), Αναρχικός κλπ γραφικότητες! Εν τη ενώσει, είπαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, η ισχύς, και Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε,  είπε ο Κάρολος, ούτε διασπαστείτε, ούτε ο καθένας κι απάνω του!

  Αλλά βλέπεις ο αγώνας είναι μακρύς, τραχύς, και δύσκολος! πολλοί ξεκινούν με όραμα και ενθουσιασμό, αλλά στον δρόμο εγκαταλείπουν, δυστυχώς. Κι όταν εγκαταλείψεις την Αριστερά που βρίσκεσαι; απλή η απάντηση: στο απέναντι στρατόπεδο, εκείνο της αντίδρασης, είτε το θέλεις, είτε δεν το θέλεις, αφού μιλάμε για πόλεμο -ταξικό βεβαίως, βεβαίως-, όπου ισχύει ό,τι, ακριβώς, σε κάθε πόλεμο:

Ο μη ων μετ’ εμού, κατ’ εμού εστί! 

  Φαντάζεσαι να ξεκινήσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος (δεν είναι καθόλου απίθανο, δυστυχώς!), και κάποιος υπόχρεος στρατεύσεως να ’πεί εγώ δεν πρόκειται να καταταχτώ (να λιποτακτήσει, δηλαδή!), διότι διαφωνώ με τη στρατιωτική ηγεσία που είναι εξουσιομανείς και λαμόγια, διότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση αλλά Η καταστροφή, διότι είμαι ειρηνιστής, διότι είμαι Μάρτυρας του Ιεχωβά, διότι αυτός Στρατός δεν είναι, ή, γενικώς, διότι είμαι αντιρρησίας συνείδησης; Ή φαντάσου κάποιον -ακόμη χειρότερα- που πάει στο μέτωπο και αυτομολήσει στο τούρκικο στρατόπεδο! Ακόμη, όμως, και ο λιποτάκτης, δεν βοηθά -εμμέσως, πλην, όμως, σαφώς-, τον εχθρό, αφού ο δικός μας στρατός αδυνατίζει, έστω κατά ένα στρατιώτη; και τι θα γίνει αν δεν είναι ένας αλλά πολλοί;

  Αλλά εντάξει, εγώ να έλθω μαζί σου: δεν είναι το ίδιο ίσως μου ’πεις, δεν μιλούμε για πόλεμο. Αφού εμένα δεν με καλύπτει κανένα κόμμα, γιατί να είμαι με κάποιο;

  Η προφανής απάντηση είναι διότι, όπως είπαμε, εν τη ενώσει η ισχύς, το μοναχικό πρόβατο θα το φάνε οι λύκοι, αλλά ακόμη και ο μοναχικός λύκος (που δεν υπάρχει!), μάλλον που θα πεθάνει από την πείνα!

  Αλλ’ έστω, μοναχικός λύκος (για μοναχικό πρόβατο δεν συζητούμε!), διότι έχασε την αγέλη του: για να επιβιώσει, θα πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο. Εσύ, λοιπόν, έχεις -όντας εκτός κομμάτων-, κάποιο σχέδιο δικό σου, μελετημένο, ολοκληρωμένο, βιώσιμο, μακρόπνοο, που να ασχολείται με τα πάντα, εφαρμόσιμο κλπ; αν ναι, εδώ είμαι να το συζητήσουμε! Αν, όμως, όχι, (που όχι, γιατί κάτι τέτοιο ένας άνθρωπος δεν μπορεί να το φτιάξει), τότε λυπούμαι πολύ, αλλά τσάμπα προσπαθείς μαχόμενος εναντίον… ανεμόμυλων, και ξιφουλκώντας κατά του… σύμπαντος, από την Αριστερά (κακώς) ως τη Δεξιά (καλώς)!

  Δεν είναι δυνατόν να κάνουν όλοι λάθος, κι εσύ να είσαι ο σωστός! Αλλιώς, δημιούργησε εσύ το δικό σου κόμμα, με στελέχη, όμως, έμπειρα και εξειδικευμένα! ένα δικό σου κόμμα, που, όμως, θα διαφέρει ριζικά από τα υπάρχοντα! Τι λες, το βλέπεις πιθανό; Να ιδρύσει ένας άλλος άλλο κόμμα, και πάει λέγοντας: ιδού η πολυδιάσπαση που ενεργεί σαν καρκίνος στο σώμα της Αριστεράς, και αβαντάρει την αντίδραση! Και δεν μου λες, είδες στη Δεξιά να συμβαίνουν τα ανάλογα; Η Ν.Δ. ήταν, είναι, και θα είναι μία και μόνον μία! Όποιοι προσπάθησαν να φύγουν από το μαντρί (Σαμαράς, Καμένος, π.χ.), εξαφανίστηκαν!

  Άρα: οι δεξιοί έχουν το στοιχειώδες μυαλό να έχουν ένα και μόνον ένα κόμμα, ενιαίο, ομοούσιον & αχώριστον! Αντίθετα «εμείς» θέλουμε να τραβήξουμε ο καθένας τον δικό του δρόμο, για να κάνουμε μια τρύπα στο νερό, και να νομίζουμε ότι κάτι προσφέρουμε στο Κίνημα! Ε, λοιπόν, αν προσφέρουμε κάτι, το προσφέρουμε αποκλειστικά και μόνον στην αντίδραση, η οποία απολαμβάνει ως λύκος το μοναχικό πρόβατο!  

  Αυτά τα ολίγα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιο σημείο επαφής, -ήδη ανιχνεύτηκε ένα. Αν ασχολήθηκα τόσο συμμετέχοντας στον διάλογό μας, είναι διότι σε θεωρώ ως ένα απολωλός πρόβατο -όπως πολύ ωραία λέει η Εκκλησία- (και μην το εκλάβεις, σε παρακαλώ, υποτιμητικά), για το οποίο όπως ενδιαφέρθηκε ο Χριστός, έτσι κι εγώ ενδιαφέρομαι να σωθεί! Αν, παρά την προσπάθειά μου δεν σωθεί, θα στενοχωρηθώ βέβαια, αλλά θα έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι το καθήκον μου το εξετέλεσα ευσυνειδήτως και με πληρότητα, υπευθυνότητα, φιλοτιμία και αμέριστο ενδιαφέρον.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να σταματήσει ο γόνιμος -και ελπίζω καρποφόρος- διάλογός μας εδώ. Νομίζω, όμως, ότι εξαντλήθηκε -όλα έχουν κάποτε ένα τέλος, άλλωστε. Εκτός κι αν θέλεις να τον συνεχίσουμε, σοβαρά και επί της ουσίας, όμως, και με σεβασμό του συνομιλητή, διαφορετικά ότι είχα να ’πώ το είπα…

                                                                                                          Φιλικά πάντα

                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου