Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κατορθώματα της Δεξιάς

Έφεραν το ΔΝΤ.
Έκλεισαν 300.000 επιχειρήσεις.
Εκτίναξαν την επίσημη ανεργία στο 1.500.000.
Λήστεψαν τ' αποθεματικά των Ταμείων.
Κούρεψαν τις οικονομίες των μικροομολογιούχων.
Μείωσαν από 40 έως 60% τις συντάξεις.
Τίναξαν στα 375 δις το δημόσιο χρέος.
-------------------------------------------
Παράλληλα όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ξεπετάγεται κι ένα οικονομικό σκάνδαλο.
Στον τομέα της Υγείας; Εξέταση που χρεωνόταν 1500 ευρώ τώρα χρεώνεται 300. (Απλό παράδειγμα) Μηχανήματα σε δημόσια νοσοκομεία αχρηστεύονταν για να προωθούνται οι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ γινόντουσαν τα όργια.
Εταιρείες of shore υποδεχόντουσαν για αποφυγή φορολόγησης κεφάλαια ηγετικών - πιο ηγετικών δεν γίνεται - στελεχών της αντιπολίτευσης.
Τις δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες τις λυμαίνονταν επί 27 χρόνια καναλάρχες χωρίς να πληρώνουν ένα ευρώ. Και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
--------------------------------------------------------
Παρ' όλ' αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη Κυβέρνηση.
Γιατί; γιατί δεν κάνει αυτά που έταξε. Και που στην ουσία δεν τα έχει τάξει, διότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μετά το δημοψήφισμα του αναγκαστικού συμβιβασμού δεν έταξε τίποτα. Και ξαναπήρε τις εκλογές να συμμαζέψει τ' ασυμμάζευτα. Τ' ασυμμάζευτα που προκάλεσαν αυτοί που δεν ήσαν οι χειρότερες Κυβερνήσεις. Ήσαν οι καλύτερες.
----------------------------------------------------------------
Αλλά δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε. Με τα μίντια στα χέρια των Μαρινάκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ) Αλαφούζου (Καθημερινή) κι άλλων νεοφιλελεύθερων φύλλων και κυρίως καναλιών που καθημερινά κατασκευάζουν "ειδήσεις" με το ΕΣΡ εν υπνώσει, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ο κ. Κ. Μητσοτάκης να πάρει την Κυβέρνηση. Με ιδεολογία και αντίληψη ότι η ανισότητα είναι το φυσιολογικό στην Κοινωνία. Με άποψη όποιος ζήσει κι όποιος πεθάνει. Με συμμάχους κάποιους που έχουν δηλώσει ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι κι οι συνταξιούχοι να έχουν επαρκές εισόδημα γιατί θα το ξοδέψουν σε βενζίνη και τρόφιμα και θα φύγει συνάλλαγμα.
Αλλ' αυτά δεν έχουν καμμιά σημασία.
Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η χειρότερη Κυβέρνηση.
Ότι πείτε.
Nikos Georgakopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου