Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι επιστροφές και το Κοινωνικό Μέρισμα

Όπως είναι γνωστό,η σημερινή κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ αποφάσισε να αποκαταστήσει την αδικία που προκάλεσε η ληστρική συμπεριφορά των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έναντι των συνταξιούχων,αναγνωρίζοντας το προφανές: ότι δεν μπορεί να επιβάλλεται εισφορά υγειονομικής περίθαλψης στο ακαθάριστο ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων.
Αυτή η κραυγαλέα παρανομία σε βάρος των συνταξιούχων ξεκίνησε επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) και συνεχίστηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Αναλυτικότερα, ο τότε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επέβαλε την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης ακόμη και στο ποσό που είχε «κουρευτεί» από τους συνταξιούχους!
Η θλιβερή αυτή ενέργεια βρήκε ''άξιο'' συνεχιστή στο πρόσωπο του επόμενου υπουργού Γ. Βρούτση.
Η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε λοιπόν την επιστροφή αυτών των ποσών που ήταν αποτέλεσμα της ληστρικής συμπεριφοράς των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.
Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, ο επαναπροσδιορισμός για την επιστροφή της εισφοράς αφορά το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2016, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού των συνταξιούχων με ποσά που αντιστοιχούν στην επιστροφή διαφορών για το παραπάνω χρονικό διάστημα κατά την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου 2017 (άπαξ).
Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί στους συνταξιούχους είναι 315 εκατ. ευρώ και αποτελεί μέρος του 1,4 δισ. ευρώ κοινωνικού μερίσματος.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όμως,όχι μόνο δεν έκαναν την παραμικρή αυτοκριτική γι αυτή τη ληστρική συμπεριφορά τους έναντι των συνταξιούχων αλλά,ψευδολογώντας ασύστολα, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ''κακώς'' συμπεριλαμβάνει στο κοινωνικό μέρισμα τα 315 εκατ. γιατί υπάρχει δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει να καταβάλλει αυτό το ποσό στους συνταξιούχους!
Η απάντηση ήρθε πρόσφατα δια στόματος της αρμόδιας υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου,η οποία με τον πιο επίσημο τρόπο, από του βήματος της Βουλής,κατήγγειλε τους ψευδολόγους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι επιστροφές από το Κοινωνικό Μέρισμα των χρημάτων, για τις λάθος παρακρατήσεις από τις συντάξεις, ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!
Η κυβέρνηση επέλεξε να το κάνει, αλλάζοντας τον παλιό νόμο, μέσα από τον νόμο Κατρούγκαλου!
ΉΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου