Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Συζήτηση στο fb για τον Φιντέλ Κάστρο, και γενικώς περί Υπαρκτού Σοσιαλισμού




Συζήτηση στο fb για τον Φιντέλ Κάστρο, και γενικώς περί Υπαρκτού Σοσιαλισμού:

Y.G.  Νομίζω ότι η με τόσο πάθος αντιπαράθεση σχετικά με τον Φιντέλ Κάστρο στην Ελλάδα, αμέσως μετά τον θάνατό του αφορά λιγότερο τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο της Κούβας και περισσότερο την κοινωνία της δικής μας χώρας που είναι, δυστυχώς, βαθύτατα διχασμένη.
  Κατά τα άλλα: Νομίζω πως ο Φιντέλ Κάστρο δεν ήταν ούτε μόνο όπως τον παρουσιάζουν οι φίλοι του (ένας ρομαντικός, ιδεαλιστής επαναστάτης όπως ο Τσε Γκεβάρα) ούτε μόνο όπως τον παρουσιάζουν οι εχθροί του (ένας στυγνός δικτάτορας λατινοαμερικανικής χώρας, κάτι σαν τον Αουγκούστο Πινοσέτ).
  Ο Φίντελ ήταν και τα δύο, άλλοτε περισσότερο το ένα, άλλοτε περισσότερο το άλλο, και πολλά άλλα ακόμα μαζί. Ένα αμάλγαμα ουσιαστικά, μια ιδιαίτερη ηγετική φυσιογνωμία που δύσκολα μπαίνει στο μανιχαϊστικό δίπολο καλός-κακός, άσπρο-μαύρο, δικός μας-δικός σας που αναζητάμε στην Ελλάδα. 
  Θα τον κρίνει η Ιστορία όπως είπε και ο Πρόεδρος Ομπάμα, αλλά κάποιοι θέλουν τώρα την δικαίωσή του, άλλοι την καταδίκη του και άντε να βγάλεις άκρη τώρα, εδώ που έχουμε φτάσει.
V.N. Και μόνο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί τον θαυμάζουν και τόσοι πολλοί τον μισούν είναι απόδειξη του πόσο σημαντική ιστορική προσωπικότητα είναι. Μόνο για τους ασήμαντους όλοι λένε και μια καλή κουβέντα μετά θάνατον! και το Χριστό άλλοι τον λάτρεψαν και άλλοι τον κρέμασαν!
J.P. Αμφισβητείται ότι υπάρχουν; (σ.σ. αναφέρεται σε φωτογραφίες «ντοκουμέντα» τις οποίες ανήρτησε), δεν τις τράβηξα εγώ! Άλλο αν δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια ! Είδαμε το video με την σύζυγό μου! Δείτε το και σεις! Σ' αυτό απαντούσαν οι φωτογραφίες ... Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω ΑΛΛΑ όχι να αναφερόμαστε συγκριτικά και στον Ιησού Χριστό!
Y.G. Η σύγκριση με τον Ιησού είναι όντως άστοχη, συμφωνώ.
ΟΛΕΣ οι μεγάλες προσωπικότητες ήταν πρόσωπα αντιλεγόμενα,
μέχρι να αποφανθεί η Ιστορία!
αυτό είναι και το νόημα της αναφοράς του V.N. στο όνομα του Χριστού μας,
και όχι ο... παραλληλισμός των δύο βίων!
K.M. Είναι που οι αριστεροί apriori υποκλίνονται βλέποντας μόνο τα θετικά και παρά βλέποντας όπως συνηθίζουν τελείως τα μέσα τα γνωστά του ολοκληρωτισμού και οι άλλοι έτσι απλά τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα. Τώρα τι υπερισχύει. ... η Iστορία όπως λες αν αποκαλύψει αν δοθούν όλα τα στοιχεία θα σχηματίσουμε καλύτερη άποψη
V.N. Ακούστε την ομιλία. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Μπορεί! λέω!
J.P. Πότε έκανε εκλογές ο (διπλο)Rolexάκιας «Δημοκράτης»; Όταν δεν γίνονται ελεύθερες εκλογές σε μία χώρα, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι λειτουργεί δημοκρατικά; (τρίζουν τα κόκκαλα του Περικλή και άλλων).
Ενώ όπου γίνονται εκλογές, όλα πάνε... ρολόι, ε;
παρόλ' αυτά, η άποψή σου έχει μιαν αλήθεια:
ότι ο (στερβλός) Υπαρκτός κατέρρευσε
επειδή ακριβώς δεν υπήρχε Δημοκρατία και πλουραλισμός
-άρα και εκλογές.
Το ζήτημα είναι ότι οι εκλογές δεν είναι το μόνο και μοναδικό κριτήριο,
για το καλό του λαού,
αλλά το ποιο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό σύστημα ακολουθεί
ή του επιβάλλεται.
Αν στον Υπαρκτό υπήρχε Δημοκρατία,
τότε αυτός θα ήταν ο επί γης παράδεισος.
Αυτό, όμως, δυστυχώς, δεν συνέβη.
Παρόλ' αυτά, όμως, ο Υπαρκτός ήταν έτη φωτός καλύτερος
από τον αιμοβόρο Καπιταλισμό, τη «Δημοκρατία» του
(όπου, π.χ., η νεοναζιστική & εγκληματική Χ.Α. είναι στο κοινοβούλιο),
την «ελευθερία» του (να αυτοκτονείς, να μένεις άνεργος,
να σου ληστεύει το κράτος όλες σου τις οικονομίες,
το παιδί σου να πέφτει στα ναρκωτικά κλπ κλπ... ωραία),
και τις εκλογές του (που αναδεικνύουν ως τρίτη δύναμη
αυτούς που λατρεύουν τον χασάπη 60.000.000 ανθρώπων...)
ή τις Χούντες και τις «σωστικές»-δολοφονικές επεμβάσεις του
προς αποκατάστασιν της… «Δημοκρατίας»!
J.P. «ένας ρομαντικός, ιδεαλιστής επαναστάτης όπως ο Τσε Γκεβάρα» (!) Σοβαρά Y.; ένας καθ' έξιν δολοφόνος και οπιομανής -στα τελευταία του-, προϊόν του αμερικάνικου μάρκετιγκ (κι όχι μόνο) με αφίσσες-κόκκινες, δίσκους φιλμς κ.α. για ανώριμους, φαντασιόπληκτους έφηβους ... «ρομαντικός», «ιδεαλιστής» ;;;
Y.G. Δεν θα μπω επί της ουσίας στην συζήτηση γιατί ό,τι είχα να πω το είπα. Προφανώς δεν συμφωνείς με τις αποστάσεις που κρατάω από τις ακραίες φωνές, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
  Απλά διευκρινιστικά, για να γίνει κατανοητό το σκεπτικό μου. Η αναφορά στον Τσε γίνεται με την λογική της εικόνας και του μύθου του Γκεβάρα και δίνεται για να γίνει πιο κατανοητό το σχήμα που προτείνω. 
  Καλώς ή κακώς, (δεν το εξετάζω αυτή τη στιγμή, ούτε το αναλύω περαιτέρω), ο Τσε Γκεβάρα αντιπροσωπεύει για τον περισσότερο κόσμο την εικόνα του ιδεαλιστή ρομαντικού επαναστάτη, όπως ακριβώς ο Πινοσέτ την εικόνα του στυγνού λατινοαμερικάνου δικτάτορα
υλιστής ήταν ο Τσε και όχι.. ιδεαλιστής Γ.!
αυτά τα μαθαίνουμε στην... πρώτη τάξη!
M.B. Τι όμορφα και απλά Γ. μου που το λες, έτσι νομίζω και ’γω πως είναι, ο Φιντέλ ήταν και τα δύο, και πολλά ακόμα μαζί ... και σίγουρα η Ιστορία θα τον κρίνει και αυτόν, έξω απ το μανιχαϊστικό καλός-κακός ... έτσι .. προς το παρόν του φορτώνουμε τον δικό μας καημό ...
V.N. Πρέπει να πούμε στον κύριο J. P. που επικαλείται τον Περικλή ότι αυτοί που συμμετείχαν τότε στις εκλογές ήταν μια μειοψηφία ανδρών και όχι οι δούλοι, δηλαδή η πλειοψηφία! και «φυσικά» όχι οι γυναίκες (αλίμονο)! Όσον αφορά, λοιπόν, ειδικά τις εκλογές τα πράγματα ίσως να είναι καλύτερα επί Κάστρο παρά επί Περικλή!
J.P. Γνωστή η μαρξιστική άποψη (περί δούλων) για να υποβαθμιστεί η διαχρονική Ιδέα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας κε Β.(!) Επίσης η αδυναμία των αριστερών να κατανοήσουν Ζωντανές Ιδέες, που στον χωροχρόνο υλοποιούνται και ανελίσσονται πληρέστερες και ισχυρές (π.χ. η Αμερικανική Δημοκρατία και με την διάκριση των εξουσιών). Τώρα να συγκρίνουμε και να υπερθεματίζουμε τον... αιμοσταγή δολοφόνο Φιδέ Κάστρο έναντι του Περι-κλέους είναι τουλάχιστον λυπηρό για Έλληνα! Εκτός αν έχετε κρύφια συμφέροντα κε Β. -ανάλογα με τα πολλαπλά postαρίσματά σας υπέρ... Κάστρο(!)
Y.G. Βασίλη σε κάποια από αυτά που λες συμφωνώ, δεν μπαίνω στην ουσία. Ωστόσο μην κάνεις σύγκριση του δημοκρατικού πολιτεύματος της αρχαίας Αθήνας με τη σύγχρονη δημοκρατία, πολύ δε περισσότερο με ένα μη δημοκρατικό καθεστώς όπως ήταν αυτό της Κούβας.
  Εννοώ κυρίως πως συγκρίνεις πράγματα ασύγκριτα, καθώς οι εποχές απέχουν μεταξύ τους χιλιετίες
V.N. Ακριβώς λέω ότι δεν υπάρχει σύγκριση. Ήταν απάντηση στη σύγκριση.
V.N. Και υπογραμμίζω τις προβοκατόρικες επί προσωπικού επιθέσεις του κυρίου τις οποίες φυσικά και δεν θα σχολιάσω. Απλώς τις επισημαίνω για όποιους καταλαβαίνουν!
V.N. Και κάτι ακόμα: Ζούμε σε μια εποχή όπου και ο θάνατος του Κάστρο γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης! αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού! αν ήταν ένας λιγότερο σημαντικός ηγέτης, ας πούμε ένας από τους πολλούς, τότε όλοι θα είχαν χαιρετίσει το νεκρό με ολίγα καλά λόγια! έχει σημασία όμως ότι παρατηρούμε και κάποια αλλαγή στα πολιτικά ήθη. Δεν είχε συμβεί το ίδιο πχ με τον Τίτο της Γιουγκοσλαβίας όπου δεξιοί και αριστεροί είχαν τότε όλοι μιλήσει για ένα «Μεγάλο της Ιστορίας». Ως φαίνεται τώρα οι δεξιοί επιβάλλεται να έχουν ένα πιο ακροδεξιό λόγο γιατί αυτό πουλάει! Οι καλοπροαίρετοι συντηρητικοί (οι άλλοι με αφήνουν αδιάφορο), καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους ότι και το Χριστό άλλοι τον λάτρεψαν και άλλοι τον σκότωσαν! έτσι είναι οι Μεγάλοι!
J.P. Χειρότερο επιχείρημα δεν έχω ακούσει: να υμνήσουμε και τον Αντ. Χίτλερ ως σημαντικό ηγέτη(!) (Η αναφορά σας στον Ιησού Χριστό με αφήνει άναυδο!)
Όχι Y., ο Κάστρο δεν ήταν και τα... δύο!
και δεν θα μπορούσε να είναι, εκτός και αν ήταν σχιζοφρενής!
η μέθοδος της μέσης οδού που ακολουθείς, δεν είναι πάντοτε η καλύτερη!
δεν γίνεται να είσαι και με τον… αστυφύλαξ και με τον… χωροφύλαξ!
ποια είναι η αλήθεια;
ο Κάστρο με τους συντρόφους του έκαναν την Κούβα
από κάτεργο και πορνείο των ΗΠΑ και του Καπιταλισμού,
μια αξιοπρεπή χώρα στη μπούκα του λύκου,
χώρα στην οποία επέζησε ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός
παρόλο που κατέρρευσε στις υπόλοιπες χώρες όπου είχε εφαρμοστεί.
Και αυτό είναι ένα περίεργο παιχνίδι της Ιστορίας,
για να βλέπουμε πόσα έτη φωτός ανώτερος
είναι ο (στρεβλός) Υπαρκτός από τον αιμοβόρο Καπιταλισμό!
η Κούβα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα
Υγείας & Παιδείας στην υφήλιο,
παρόλο που είναι αποκλεισμένη από θαλάσσης από όλον τον κόσμο!
εντελώς δωρεάν εννοείται!
Και το πετυχαίνει αυτό, χωρίς να είναι χώρα-μέλος σε καμία Ε.Ε.,
σε κανένα ΝΑΤΟ, και χωρίς να δανείζεται
από κανένα κερατά τοκογλύφο στιλ ΔΝΤ,
ή Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αποδεικνύοντας, έτσι,
τι σημαίνει δύναμη του λαού,
η οποία καθοδηγείται από μια πατριωτική, προοδευτική
και ριζοσπαστική κυβέρνηση!
της Αριστεράς εννοείται!
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG7292
S.D.G. Πραγματικά αυτά που αναφέρετε από που τα γνωρίζετε; Διότι για αυτό το περίφημο σύστημα υγείας και παιδείας ευτυχώς υπάρχει η σελίδα www.therealcuba.com, με τρομακτικές εικόνες από τα νοσοκομεία, όχι άθλιες, τρομακτικές που μπορείτε να δείτε για τι ακριβώς μιλάμε και ενδεικτικά να αναφέρω ότι το 2005 ο μηνιαίος μισθός ήταν 12 δολάρια. Ειλικρινά τί συγκρίνουμε; όσο για τις μέρες του Κάστρο, το από που ξεκίνησε και πώς συνέχισε υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία.
S.D.G.  Ενδεικτικά ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω σύνδεσμο αν θέλετε.
S. D.G. στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς τα πάντα.
Το ζήτημα είναι ποια είναι αλήθεια και ποια όχι,
και πόσοι αυτοκτονούν εκεί εξ αιτίας του... Σόιμπλε,
όπως εδώ, που αυτοκτόνησε ακόμη και αυτός ο Μαμιδάκης!
ή μήπως εκεί χορεύουν και τραγουδούν όλοι κάθε μέρα,
αφού ΔΝΤ, Ε.Ε. & ΝΑΤΟ δεν ξέρουν τι είναι
και δεν χρωστούν σε κανένα κερατά τοκογλύφο;
S.D.G. Εντάξει τώρα αν συγκρίνουμε την ιδανική Κούβα με την Ευρώπη...  Αν κάνετε ένα κόπο να διαβάσετε και να ψάξετε τί σας έστειλα θα δείτε και τί είναι αλήθεια ή όχι. Η κατάσταση στην Κούβα ήταν και είναι γνωστή. Όπως επίσης γνωστές ήταν και οι καταστάσεις στις χώρες που είχαν φασιστικά ή κομμουνιστικά καθεστώτα. Όπως γνωστή είναι και η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Τι συγκρίνουμε λοιπόν;
S.D.G. με παραπέμπετε στον γνωστό... εραστή των Αθηνών,
να μου πει ότι Κάστρο και Πινοσέτ είναι το... ίδιο;
και καλά, πότε πρόλαβε να το γράψει αυτό,
αφού είχε να «πάει» με την υπόλοιπη μισή Αθήνα;
Υστερόγραφο:
Θα μπορούσατε να μου απαντήσετε τουλάχιστον
γιατί η CIA είχε οργανώσει... 638 απόπειρες δολοφονίας κατά του Κάστρο;
μήπως επειδή δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,           -άρα υπηρετούσε τα συμφέροντα του λαού του;
και οι ουρές που σχηματίστηκαν για το ύστατο χαίρε, σας λένε κάτι;
μην πείτε ότι αποδεικνύουν ότι ήταν ένας λαομίσητος δικτάτορας,
γιατί δεν θα σας πιστέψουμε! 
S.D.G. Εάν διαβάσατε το σύνδεσμο θα είδατε ότι αναφέρεται σε κριτική βιβλίου με όλη την προβληματική και τη σύγχρονη βιβλιογραφία, το οποίο δεν υπογράφει ο ίδιος. Τώρα για τα σχόλια περί Αθηνών (σ.σ. των ποιών;) δεν νομίζω ότι αξίζει καν να σχολιάσω. Και στο Στάλιν επίσης ουρές έκαναν. Μήπως κ αυτός ήταν δημοκράτης και προστάτεψε τον λαό του; και στο Μαϊάμι επίσης πανηγύριζαν για το θάνατο του Κάστρο χιλιάδες Κουβανοί εξόριστοι. Στην Ελλάδα επίσης χειροκροτούν όταν βρίζει ο Πολάκης. Τί θέλω να πω; ότι καλό είναι να κρίνουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και όχι μέσα από τις προσωπικές μας ιδεοληψίες και ό,τι μας αρέσει θεωρητικά. Ειλικρινά ποια συμφέροντα του λαού του εξυπηρέτησε ακριβώς; με μηνιαίο μισθό προ δεκαετίας τα 12 δολ. και την πλήρη εξαθλίωση, ενώ ο ίδιος να φορά το ρόλεξ και να πεθαίνει πάμπλουτος θεωρείτε ότι εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του λαού του;
S.D.G. δεν το υπογράφει ο ίδιος, αλλά το χρηματοδοτεί η CIA!
καλά δεν ντρέπεστε να κάνετε μαύρη προπαγάνδα;
γράψτε «Φιντέλ Κάστρο» στο παραθυράκι του διαδικτύου,
και πατήστε «Εικόνες», να μου πείτε που φαίνεται να φοράει... ρόλεξ;
οπότε τι να πω για τα άλλα που γράφετε;
αλά δεν μου απαντάτε πρώτα εσείς σ' αυτό που ρώτησα πρώτος;
ή θα συνεχίσετε να κάνετε την… πάπια;
επαναλαμβάνω:
«Θα μπορούσατε να μου απαντήσετε τουλάχιστον γιατί η CIA είχε οργανώσει...
638 απόπειρες δολοφονίας κατά του Κάστρο;
μήπως επειδή δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, άρα υπηρετούσε τα συμφέροντα του λαού του;» ε;
https://www.google.gr/search?q=Φιντέλ+Κάστρο&client=opera&hs=yQg&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi228-YmdLQAhWKfhoKHTq3CvcQ_AUICCgB&biw=1680&bih=940
S.D.G. διαβάστε, αν θέλετε, κι αυτό, καλό θα σας κάνει:
http://www.imerodromos.gr/fidel-epanastash-kouba-axioprepeia/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου