Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Περί 20ου αιώνος και της... συμμαχίας Ναζί & Κομμουνιστών...


Ανυφαντάκης Ευαγγ Ιωάννης  Στη διάρκεια του 20ού αιώνα, του πιο αιματοβαμμένου αιώνα της ιστορίας της ανθρωπότητας, συνέβησαν τα πάντα από αντιπαλότητες και συμμαχίες.
Είδαμε φασίστες να συμμαχούν με κομμουνιστές (Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ), φασίστες να χτυπούν φασίστες (Μουσολίνι-Μεταξάς), φιλελεύθερους να συμμαχούν με φασίστες (η Δύση με τις δικτατορίες της Νότιας Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής), φιλελεύθερους να συμμαχούν με κομμουνιστές (Τσόρτσιλ- Ρούσβελτ- Στάλιν), κομμουνιστές να χτυπούν κομμουνιστές (Ουγγαρία 1956, Τσεχοσλοβακία 1968, Σινορωσικός, Σινοβιετναμικός πόλεμος), στρατούς πολυκομματικών κοινοβουλευτικών δημοκρατιών να σφάζονται στα χαρακώματα (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι οι ιδεολογίες δεν πρωταγωνιστούν στη διεθνή πολιτική, αλλά τα εθνικά γεωπολιτικά συμφέροντα είναι η πραγματική κινητήριος δύναμις της ιστορικής εξέλιξης.
Τα ιδεολογικά λάβαρα, φαιά ή ερυθρά, τρικολόρε ή παρδαλά, είναι απλώς σημαίες ευκαιρίας. Φερετζέδες που κρύβουν τα πραγματικά κίνητρα.
Έτσι η Ρωσία, η Γερμανία και η Τουρκία, ενώ από το 1900 άλλαξαν επανειλημμένα πολιτικό καθεστώς, οι βασικές γεωπολιτικές επιδιώξεις τους παρέμειναν αμετάθετες.
Επίσης, υπό οποιονδήποτε ηγέτη οι Άραβες Μουσουλμάνοι, δεν θα πάψουν ποτέ να βλέπουν την Δύση ως «άπιστη» αντίπαλο.
Και οι Κινέζοι πάντα θα βλέπουν τον εαυτό τους, ως τον μόνο «νόμιμο» ηγήτορα της υφηλίου.
Αρχή φόρμας

Μανούσος Χαιρέτης Συμφωνώ στο ότι όταν "βλέπουμε" κάπως κάποιον, σίγουρα έχουμε χάσει το Φως μας!!! Την κακοήθεια του κάθε λαού οφείλουμε να την στιλιτεύουμε, ποτέ όμως τον λαό, καθότι ουδείς λαός αναμάρτητος. "Όλοι οι κλώνοι ενός δεντρού, από ίδια ρίζα φεύγουν, και οι λαοί οι καλόχαροι άλλους δεν στιλιτεύουν" https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:)

Κωνσταντίνος Καζανάκης Είδαμε φασίστες να συμμαχούν με... κομμουνιστές; α, καλά, Ιωάννης 
Ευαγγ Ανυφαντάκης, η φαντασία σου ξεπερνά τη φαντασία του μεγαλύτερου παραμυθά! Να διάβαζες, τουλάχιστον, λίγη Ιστορία, καλό θα σου 'κανε, για να μην εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα...

Μίνως Σωμαράκης Γιάννη το "σύμφωνο μη επιθέσεως" δεν είναι συμμαχία.... ο Τσόρτσιλ ο ίδιος στο γνωστό σύγγραμμα που του έδωσε το Νομπέλ Λογοτεχνίας, παραδέχεται ότι χωρίς αυτό το σύμφωνο, πιθανότατα ο πόλεμος θα είχε χαθεί...σύμφωνο μη επιθέσεως υπέγραψε η Ιαπωνία με τη Σοβιετική Ένωση παρά το ό,τι ανήκαν σε διαφορετικές συμμαχίες ... σίγουρα υπήρχαν ιδιομορφίες αλλά όχι αυτού του είδους... όπως λ. χ. το ότι η Πολωνία που δέχτηκε την πρώτη επίθεση είχε ήδη ημιναζιστικό καθεστώς ... με έντονα ρατσιστικά στοιχεία ... όσο για το καθεστώς του Μεταξά, φασιστικό μεν, αλλά μέσω του βασιλιά δεμένο στο άρμα της Μ. Βρετανίας ... και μην ξεχνάμε ότι πριν το σύμφωνο μη επιθέσεως ο Στάλιν είχε προτείνει 4 φορές να συμμαχήσουν εναντίον του Χίτλερ αλλά κώφευαν... ήθελαν το Χίτλερ απέναντι στο Στάλιν και υπέγραφαν στο Μόναχο ξεπουλήματα .... μέχρι που στράφηκε και εναντίον τους ... και ποιος τον άφησε να οπλιστεί; .....

Κωνσταντίνος Καζανάκης Πέστα βρε Μίνως Σωμαράκης! Η νεαρή, τότε, Σ.Ε., διαβλέποντας τον κίνδυνο, ήθελε να προετοιμαστεί. Πράγμα που απαιτούσε χρόνο! Έτσι πρόλαβε να εξοπλιστεί, να γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση, και να
μεταφέρει τη βαριά βιομηχανία της σε ασφαλή θέση πίσω (ανατολικά) από τα Ουράλια! Αν δεν γινόταν το σύμφωνο Ρίμπεντροφ-Μολότωφ, η Σ.Ε. θα είχε ηττηθεί, και εμείς, σήμερα, θα είχαμε γίνει σαπούνι... Αυτά προς γνώσον και συμμόρφωσιν κάθε ανιστόρητου, που μιλάει για... συμμαχία των Ναζί με τους Κομμουνιστές. Κι αν δεν πείθεται, ας μας εξηγήσει πως και γιατί οι σύμμαχοι των Κομμουνιστών Ναζί έστειλαν πάνω από 20 εκ. ... συμμάχους Κομμουνιστές στον άλλο κόσμο! Μήπως από την πολύ... συμμαχία;

Ανυφαντάκης Ευαγγ Ιωάννης Θα δεχτώ την επιχειρηματολογία σας αν μου λύσετε μερικές απορίες: α) Γιατί μετά από λίγο (αν θυμάμαι ορθά μετά από 17 ημέρες) η ΕΣΣΔ επετέθη και κατέλαβε Πολωνικά εδάφη με το πρόσχημα της προστασίας των Πολωνών από τους Ναζιστές. Γιατί υπάρχει αυτή η απέχθεια των Πολωνών απέναντι στους Ρώσους ακόμη και σήμερα; β) Η ναζιστική Γερμανία είχε ήδη εισβάλει στην Τσεχοσλοβακία και είχε προσαρτήσει την Αυστρία.γ) Προμήθευε ή όχι μετά την συμφωνία, με χάλυβα και πετρέλαιο τους Ναζιστές; δ) Προμήθευε την ίδια περίοδο την Αγγλία και τη Γαλλία, με τα ίδια προϊόντα ή όχι; ε) Η Αγγλία ήταν σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς εξοπλισμού και προετοιμασίας, την ίδια χρονική στιγμή; Γιατί λοιπόν ο Τσόρτσιλ αντιστάθηκε τόσο σθεναρά, ζητώντας από το λαό του να υποστεί το τίμημα της ελευθερίας του; Να αγνοήσουμε το γεγονός αυτό, επειδή τότε η Αγγλία ήταν αποικιοκρατική δύναμη και άρα ισχυρή; Θυμάστε τη Δουνκέρκη και την απόφαση ενός λαού να περισώσει τα στρατεύματά του για να μπορέσει να υπερασπιστεί την πατρίδα του; Αφήστε τους ιστορικούς να ανατρέξουν στα αρχεία και να μας διαφωτίσουν περισσότερο. Είμαι ο πρώτος που θα ενστερνιστώ τα νέα ιστορικά ντοκουμέντα. Επίσης, γνωρίζετε τα 3 γράμματα του Ζαχαριάδη, τη στιγμή που χυνόταν Ελληνικό αίμα στο μέτωπο της Ηπείρου; Ποιες διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στο πρώτο και τα επόμενα δύο; Γιατί άραγε αυτή η διαφορά στους στόχους του πρώτου, από τα άλλα δύο; Δεν επιθυμώ να επιμένω στα συμπεράσματά μου και δεν συμμερίζομαι τις όποιες διαχωριστικές γραμμές. Όμως είναι μελανά σημεία προς διερεύνηση. Ας το αποδεχτούμε τουλάχιστο.

Μίνως Σωμαράκης Γιάννη δεν επιχειρηματολόγησα .... γεγονότα ανέφερα... η διαμάχη και το μίσος Ρώσων και Πολωνών δεν δημιουργήθηκε στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο... υπήρχε από την εποχή των Τσάρων (το "Τάρας Μπούλμπα του Γκόγκολ ίσως σε διαφωτίσει) ... δεν είμαι εξάλλου απολογητής τη Σ. Ε. ούτε καν... όσο για τα γράμματα του Ζαχαριάδη, ελέγχεται (και των τριών) η γνησιότητα, αφού ο Μανιαδάκης είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια πλαστή Κ. Ε. του ΚΚΕ... ωστόσο είναι γεγονός ότι δεν άφησαν τους αριστερούς εν γένει να πολεμήσουν τους Ιταλούς... αντίθετα, έμειναν φυλακισμένοι και παραδόθηκαν από το καταρρέον καθεστώς στους Γερμανούς...οι διακόσιοι της Καισαριανής (όπου και ο Σουκατζίδης) ήταν φυλακισμένοι από πριν την Κατοχή (Δ. Ψαθά, η Αθήνα στην Κατοχή)... όπως είναι επίσης γεγονός (Ιστορία του 20ου αιώνα , Ελληνικά Γράμματα τόμος 4ος) ότι η Σ. Ε. πλήρωσε τον μεγαλύτερο φόρο αίματος (21 εκατομμύρια οι νεκροί) ... και ο πόλεμος κερδήθηκε στο Στάλινγκραντ...αλλά όλα τούτα που αναφέρεις (τα σκοτεινά σημεία) που όντως θέλουν διερεύνηση δεν αποδεικνύουν ότι το "Σύμφωνο μη επιθέσεως" αποτελούσε συμμαχία.... αυτό το ισχυρίστηκε στο ΒΗΜΑ ο Γ. Πρετεντέρης και λυπάμαι αν το ενστερνίζεσαι.... σου ανέφερα και το άλλο σύμφωνο μη επιθέσεως μεταξύ Ιαπωνίας Σ. Ε. Δεν με ενδιαφέρει να δικαιωθεί η γνώμη μου... καθόλου.... αλλά υπάρχουν γεγονότα και σταθερές που δε γίνεται να αμφισβητούμε... αναφέρω, θα πρόσεξες πάντα τις πηγές των πληροφοριών μου, στις οποίες μπορείς να ανατρέξεις... φυσικά, να προσθέσω ότι το περίφημο σύμφωνο έγινε αφού η Σ. Ε. δεν ήταν προετοιμασμένη για πόλεμο με ευθύνη και του Στάλιν (εκκαθαρίσεις στο στρατό 37 - 38) ... με δεδομένη εκτίμηση σε καληνυχτίζω... Καλό ξημέρωμα..


Κωνσταντίνος Καζανάκης Ανυφαντάκης Ευαγγ Ιωάννης συνεχίζεις στην ίδια... πρετεντερική γραμμή! Και συγκρίνεις τη Μ. Βρετανία, που είναι νησί, με τη Σ.Ε. που δεν είναι! ωραία σύγκριση! αυτό δείχνει και την προκατάληψή σου, απέναντι στη Σ.Ε. και την τακτική της απέναντι στους Ναζί! Επίσης: παρουσιάζεις όόόλα τα γράμματα του Ζαχαριάδη ως... γνήσια, και αποκρύπτεις επιμελώς ότι οι φυλακισμένοι Κομμουνιστές, (και) δια του Ζαχαριάδη, όχι απλά ζήτησαν να πολεμήσουν, αλλά να τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή! Το ίνδαλμά σου, όμως, ο ο στυγνός δικτάτορας του ρετσινόλαδου Μεταξάς, τους διετήρησε φυλακισμένους, και το αντικομμουνιστικό σύστημα τους παρέδωσε στους Ναζί για τα περαιτέρω! Για την Πολωνία: έπρεπε, δηλαδή, οι Σοβιετικοί, να την αφήσουν στους Ναζί, για να καθαρίσουν όλους τους Πολωνούς, όπως στο Κατίν; Μετά από αυτά, τι να πούμε για τον... χάλυβα; Πάντως σε... παραδέχομαι Γιάννη, η αντικομμουνιστική προπαγάνδα σου είναι πολύ μελετημένη, μόνο που εγώ δεν μασάω! Ελπίζω να συμφωνείς κι εσύ @Μίνως Σωμαράκης... Υστερόγραφο: Αλήθεια Γιάννη, γιατί δεν μου απαντάς; το να με γράφεις εις τα παλαιότερα των υποδημάτων σου, δεν σε τιμά. Καθόλου! Άσε που η στάση σου αυτή αποδεικνύει ότι η ιστορική αλήθεια είναι με το μέρος μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου